Het gaat lekker snel nu. De grote PC-kast is bevestigd, de achterplaten voor de spiegels zijn ingehangen en het glazenkastje staat te stralen op de achterbar. Alleen mist het daadwerkelijke glas nog. Het ziet er prachtig uit. De vorm waar we al weken hard voor werken is nu goed te zien. En wat zijn we er blij mee! Het is een erg leuk karwei. Toch kan er niet met veel mensen tegelijk gewerkt worden omdat de ruimte dat niet toelaat achter de bar. De oplossing? Met 11 mensen toekijken hoe twee mensen balken aan de muur bevestigen, stukken uit de lambrisering boven de achterbar zagen met een cirkelzaag en ondertussen af en toe bitjes verliezen in balken. Dat is toch wel handig voor het ambitieuze SB dat de hele bende ooit uit elkaar gaat slopen. De bitjes hebben we al voor ze achtergelaten want die kunnen nergens meer heen.

Ook de lekbladen passen erg mooi. Met 2 millimeter speling is het toch wel heel strak ontworpen en gebouwd. Wat wel jammer is, is dat één van de vier lekbladen geen ronde gaatjes maar kruisjes heeft. Dat was wel een rare verrassing. Nu maar hopen dat dat toch nog ingeruild kan worden. Hebben we zo ons best gedaan om alles netjes te krijgen, zijn de lekbladen net blokkendozen waar je vroeger altijd het driehoek door het ronde gat wilde rammen. Dat zal het tappen zeker een stuk creatiever maken maar dat is toch niet helemaal wat we voor ogen hadden.

De plinten zitten allemaal strak in de lak en zijn klaar om aan de muur gemonteerd te worden. Als we een stukje vrije muur kunnen vinden gaan we daar snel mee beginnen. Maar de muur komt al stukje bij beetje vrij doordat de koelkasten op hun plek staan en alle onderdelen van de achterbar langzaam verhuizen naar hun definitieve rustplaats in plaats van hun tijdelijke woonplek midden in de kroeg. Je kunt inmiddels ook weer redelijk veilig door de kroeg wandelen zonder dat je tegen alles aan loopt en al je kleren onder de verf zitten omdat veel objecten net geschilderd waren. Dat is ook wel weer prettig.

De komende dagen gaan we zorgen dat de kastjes ook mooie deurtjes krijgen, dat de enorme spiegel bevestigd wordt, dat het pullenkastje gebouwd wordt en dat het pullenrek weer zijn plek kan innemen. Kortom, er is nog een hoop te doen voor de Pré Kick-In BBQ. Hebben jullie al zin om de nieuwe achterbar te komen bewonderen?

Natuurlijk moet er na dit soort drukke werkdagen even lekker nageborreld worden waar er lekker gelachen kan worden en ons biertekort weer even kan worden aangevuld. Wat is het toch mooi om SB te zijn.