Eind jaren 80, kort na de oprichting van AEGEE-Enschede (in 1987), ontstaat de behoefte om met het eerste aantal AEGEE’ers eens per week te gaan borrelen. De oorsprong van dit alles ligt in café ‘De Geus’. Als je het café nu binnenkomt, zie je ons bordje nog bij de ingang hangen.

In 1992 wordt de borrelavond verplaatst naar een ruimte boven café ‘Old Dutch’ in de Stadsgravenstraat zitten. Wanneer blijkt dat de prijzen hier te hoog worden, rest ons niets anders dan te vertrekken naar ‘Tam Tam’, het cafégedeelte van ‘La Conga’ aan de Oude Markt.

Dit was echter slechts een noodoplossing en in 1993 verhuisden we ten tweede male naar de Stadsgravenstraat, ditmaal naar ‘Ludus’ (heden ten dage ‘De Catacombe’). Vanaf dit moment werd de borrel verzorgd door het SB en het Tappersgilde, wat vanzelfsprekend resulteerde in problemen als bevroren bierleidingen, ranzige toiletten en een tekort aan bier (ach en wee).

Inmiddels schrijven we reeds eind 1994 als de voorbereidingen voor het pand in volle gang zijn. Na een kort verblijf in ‘Down Under’ aan de Boulevard, neemt Sociëteit Asterion dan ook haar intrek in ‘De Pakkerij’. Dit betekent een einde van de queeste van Asterion door Enschede.

Dit artikel verscheen in de Almanak 1999-2000 “Opmerkelijk” van AEGEE-Enschede.

Sindsdien verblijven we dan ook in de Pakkerij aan de Oude Markt. Ondertussen is de kroeg volgehangen met attributen die een verhaal hebben. Kroegobjecten, schildjes, plaatjes en schilderijen zorgen voor historie in de kroeg en de geschiedenis van de spullen op de achterbar en bovenbar kunnen een encyclopedie vullen. Mooie gespreksonderwerpen voor een dinsdagborrel in Asterion. Daarnaast is het assortiment aan apparatuur ook enorm uitgebreid, vooral verlichting en geluidsapparatuur. Dus ook een steeds mooiere locatie voor een feest op donderdag.