Logboek

/Logboek/
14:59 28/07/2019

Klusvakantie Update #1

28/07/2019|

Het SB is meer dan alleen bier drinken… Zo houden wij ons bloed-alcohol level op peil door een leuk spel met elkaar te spelen. Vroeg of laat, als je zo’n mooie fles Ice vindt, dan moet die natuurlijk op!

Naast veel lol wordt er natuurlijk ook hard geklust. Eerst is alles leeggehaald/ verstopt in de toiletten en afgedekt met plastic. Toen zag alles er uit als een soort spookhuis. Dat vond onze Praeses blijkbaar eng dus toen heeft hij zich even creatief uitgeleefd op het plastic. Waar het hart vol van is…? Je kunt je wel indenken wat op het moment de status is van het gehalte volwassenheid… kwijt.

Na deze creatieve opwelling moest er dan toch echt begonnen worden. De rode balken van een nieuw likje verf voorzien staat voor dit jaar op het programma. Schoonmaken, schoonmaken, beetje opschuren en meer schoonmaken zijn de nachtmerries die we ‘s nachts blijven achtervolgen. Toch maar dromen over het eindresultaat wat ongetwijfeld fantastisch gaat zijn want we lopen keurig op schema!

Basically zijn we dus lekker bezig met veel plezier en hard werken. Het ergste is nog wel dat nu het buiten standje sauna is en we met het luxeprobleem zaten dat de airco te koud was dus hebben we die maar een paar graadjes warmer gezet hebben… Ja het verschil moet er wezen hè. Tot de volgende klus update|!

SB foto nieuwsbrief 3 .png wordt weergegeven
03:07 28/06/2019

Wizardstaff Borrel

28/06/2019|

Een bijzondere borrel. HJC Syxys (die overigens officieel niet meer bestaat en ongeveer alleen Hidde en Rikkert nog zijn) organiseerden vanavond een buitengewone borrel. Zoals de titel al verraden heeft was het tijd voor een oude traditie die vroeger plaatsvond op kamp. Het drinken van halve liters Klok bier en je gedronken bier aan elkaar tapen zodat je een mooie toren krijgt. Vandaar de Staf. De avond begon met een zekere oud SB’er die nogal goed is in zo snel mogelijk biertjes adten. Vanavond was het tijd om dit eens uit te testen met een pitcher. In 8 seconden tijd was de pitcher opgewarmde klok bier verdwenen. Een prestatie die niet snel geëvenaard zal worden. Naarmate de avond vorderde groeiden de staffen. De hoogste was uiteraard van een van de organisatoren zelf die vanaf het einde van de middag al aan het sparen was. 13 blikken ten hoogte van 2,8 meter en 6,5 liter bier bleek een onhandig groot gevaarte te worden die met tact gedronken diende te worden. De avond eindigde met een staf van alle overgebleven kroegbezoekers aan elkaar geplakt die samen bijna de kroeglengte evenaarde. Helaas brak de constructie in stukken en eindigde in de prullenbak. De avond werd beëindigd met een mooie naborrel. Ondanks de tentamenweken was de borrel gezellig, bijzonder, lachen en genieten. Welterusten en tot het volgende Avontuur!

Uw Tappers.

Hidde met zijn uitmuntende prestatie.

03:50 25/06/2019

SBedankdag

25/06/2019|

Vandaag was de SBedankdag. Iedereen die zich in heeft gezet voor Asterion kon dus genieten van een borrel met heel veel lekkere hapjes. Ook is er voor iedereen, die uitgenodigd was een fantastisch cadeau geregeld; een badeend met het Asterion logo erop. Helaas hebben we iedereen wel moeten teleurstellen, de eendjes zijn niet optijd binnengekomen. Verder was het wel een hele leuke borrel.

SB ’19 ‘VO

03:24 21/06/2019

Pong met de wijven

21/06/2019|

EINDELIJK het was tijd om eindelijk een echte activiteit te organiseren in de kroeg. Het was tijd voor de eerste versie van het jaarlijkse hoerendieselpong toernooi. Uiteraard konden bij dit toernooi vaste gasten als beer & pong niet ontbreken maar ook nieuwe kandidaten waren aanwezig zoalss QQQ, de afgevaardigden van hèt wijven dispuut van Enschede. Na een hevige strijd mochten genoemde team het tegen elkaar opnemen in de finale. Uiteindelijk sleepten Beer en Pong wederom alle prijzen in de wacht.

Een verdere evaluatie van de avond:

  • Peters is zelfs zonder BHV nuchter
  • Hidde heeft een geroemde helpende hand
  • The cold never bothered me anyway
  • Wietse komt wederom onder de schoonmaak uit
  • Er zijn tenminste 56 flessen wijn gezopen deze avond
  • Waar is die frituur?

Cleijne en Peters vonden het een leuke avond, Tot volgende keer!

01:05 18/06/2019

Activismebedankdag

18/06/2019|

Na een paar heats lasergamen zijn met en aantal active leden nog wezen borrelen in de mooiste kroeg van de wereld; Asterion. Er is gebierpongt en een groot aantal flessen hoerendiesel doorheen gegaan. Het was een propere avond en we gaan nu lekker nog naborrelen met een aantal leuke mensen.

SB’19 ‘VO

04:48 14/06/2019

CyQlus + Pre-berg + almanak

14/06/2019|

Da’s een flinke titel, heule veule gezelligheden. Het begon allemaal met discussies over het onderwerp dat ook tijdens de eerdere activiteiten van de CyQlus aan bod kwam: overbevolking. Maar stiekem werd er ook afgedwaald en andere levensvragen besproken. Als je rond 22:00 op de kroeg was, zou je het als een traditioneel verjaardagsfeestje kunnen omschrijven, tenminste dat is wat ze zeggen. De vrouwen bij elkaar en de mannen aan de andere kant van de ruimte. De mannen waren gekleed in oubollige jasjes, versierd met verscheidene attributen. Niet te missen waren hun pullen van formaat. Allemaal om zich mentaal (en iecuriaans) voor te bereiden op hun tripje naar een Duitsche “Berg”.

Maar hé, daar bleef het niet bij vanavond. Om 23:00 kwam de almanakcommissie hun werk presenteren, jawel, daar wassie dan, de almanak!!! De vraag “wat als iedereen die goeie almanak ontvangt” werd beantwoord met vele geconcentreerde blikken en geblader door iedereens zojuist bemachtigde almanakken. Natuurlijk werden ook de eerste fouten ontdekt, maar de almanakcommissie heeft onwijs genoten van het moment dat het werk gedaan is en iedereen stiekem toch een beetje kan genieten van alle mooie verhalen die erin staan en tussen de regels zweven. Zij genoten zelfs zo dat 3/6 tot vrij laat op de naborrel zijn gebleven. Da’s best een goeie score!!

Nou goed, veel leesplezier met de almanak, en vielen Spaẞ op de Berg! Wij gaan nog even genieten van het zonnetje en het gehele zonnestelsel.

-Sanne

SB ‘VO

01:14 12/06/2019

Kroegavond

12/06/2019|

De avond zelf was vrij rustig. Er is een potje bierpong gespeeld en er zijn mensen gevraagd om mee te doen aan het hoerendieselpongtoernooi volgende week donderdag.
Op de naborrel hebben de bezoekers nog gezorgd dat Lara 3 shots gin weggedronken heeft in minder dan 10 seconden (Maar liefst in 6!!). Dat is een mooie prestatie!

02:41 07/06/2019

Kroegavond

07/06/2019|

Het was een bijzonder rustige avond maar des al niet te min was het ontzettend gezellig. Met de mensen die er waren is er genoten van de nieuwe fancy wijnglazen. Daarna is er een goede pot beerpong gespeeld met het oud-SB tegen het SB + een jong (oud) SB. Dat laatste team hadden gave hoofdbanden om hun zelfvertouwen te boosten. Oud-SB stond 7-3 voor tot een zeker persoon het een goed idee vond om de helft van het overgebleven bier om te gooien. Alsnog heeft het oud-SB team gewonnen. De titel van BeerpongMaster is op de valreep verdedigd. Later op de avond is er genoten van het Alpha-Lied in Flux en is er heerlijk geboorreld, genoten van tosties en vooral lekker bijgekletst met onze mede pakkerijgenoten. Wij sluiten hier nu af en gaan nog even genieten van de gezelligheid.

SB VO!

04:37 06/06/2019

Protofeest

06/06/2019|

In my opinion, the night had everything it needed in order to be a full party atmosphere! The people that were are the party said that the disney decorations were very nice and on point! They really enjoyed the small hidden puns. Everyone had a lot of fun! For this night I was in the first half the light operator and I could see everyone having fun at all times! The board is very kind and always helps when there is even the smallest of issues, so that is very handy to have! Overall a really great night, we all surely had fun and consider it a success! 😀

-Gabriel

02:26 29/05/2019

CyQlus Avond 2

29/05/2019|

Op deze avond had Quenouille hun 2de avond CyQlus. Er was een presentatie over overbevolking, na deze mooie presentatie is er goed doorgeborreld door alle kroegbezoekers en is er tijdens de naborrel natuurlijk netjes radio Phoenix gedraaid, het was een mooie avond,