Logboek

/Logboek/
19:01 04/10/2022

Constitutieborrel SB’22

04/10/2022|

Hét logboek van de constitutieborrel van Sociëteitsbestuur 2022 der Stichting Sociëteit Asterion, gehouden op 3 oktober 2022 op onze kroeg Asterion. Wij danken de boekenmeisjes; Sam, Thorben en Jasper voor het tijdsgewijs bijhouden van deze memorabele avond waar we ons niets meer van kunnen herinneren. Het logboek is ons geheugen!

Sociëteitsbestuur 2022

LOGBOEK

Geacht SB’22,

Wij hebben de eer gehad u te mogen verdedigen. Aangezien wij snappen dat u misschien niet alles meer weet, willen wij u attenderen op de volgende feiten die plaats gevonden hebben:

16:20 – Eerste stukjes worden geschreven

16:30 – DB recipieert als eerste

16:40 – Piano (orgel) komt de kroeg in

(Borrelcommissie AEGEE-Nijmegen heeeel vroeg weer weg)

17:10 – Een SB’er is laf en heeft goldstrike uitgespuugd

17:25 – Rookpauze

17:30 – Twee SB’ers hebben het zwaar

17:40 – BHV check op een SB’er; braken 🙁

17:45 – SB’er heeft een helm op, wordt beschermd tegen alcohol

17:45 – SB’er is aan het braken

17:50 – SB’er drinkt een ronde water

18:13 – SB eten!

18:15 – SB’er doet poging tot piano spelen, gaat minder goed dan dat ‘ie zelf denkt

18:15 – SB’er speelt vliegtuigje met eten

18:17 – SB’er flikkert de helft van zijn eten op de grond en eet van het podium 🙁

18:17 – SB’er knuffelt iedereen

18:17 – SB’er ligt op het podium met zijn kussen

18:30 – Flux probeert pedelstaf te brassen

18:40 – Flux probeert boek te brassen

18:50 – SB’er veegt zijn blauwe mond aan Sam haar witte blouse

18:55 – SB’er braakt op het podium

19:00 – SB’er gooit water de kroeg in naar mensen die kut doen, echt kut doen, heeeel kut doen

(VOLUME!!) 🙁

19:07 – SB’er mag geen alcohol meer, maar heeft niet gebraakt……, dat is het probleem

19:20 – SB’er gooit pitcher water over zich heen

19:20 – SB’er kan niet meer staan

19:25 – SB’er gaat naar huis met de taxi, hij is klaar. BHV’er sneuvelt bijna in het proces

20:00 – CoBo gaat langzamerhand richting het einde.

Ohnee, toch niet. Het is nu al 20:30 en het duurt nog ff

20:35 – Een SB’er pist voor De Pakkerij in een pot waar een boom in staat. Hij kan niet blijven staan dus hij wordt vast gehouden door een huisgenoot

Before foto; voorafgaand aan de strijd die we voltallig hebben verloren (op de linker SB’er na).
01:37 01/07/2022

Tentamentap verandert in UT-CFM feest

01/07/2022|

Vanavond was weer een verhaal om op te schrijven. Het was half 9 en de kroeg opende haar deuren. Tegelijkertijd dacht de hemel ook om los te barsten met een enorme onweersbui met stortregen die bijna de kroeg binnenstroomde! Een handjevol strijders wist de bui te trotseren en stonden kort daarna met pils in hun handen.

Maar wat er toen gebeurde kon niemand verwachten. CFM, ja die lullo’s, hadden bedacht om op de kroeg te gaan borrelen op verzoek van Moes. Nja machting mooi. Die lui waren gemiddeld 50 ofzo maar zuipen dat ze konden. Man man man. De net nieuwe directeur van CFM had het enorm naar zijn zin. Er heeft verder nog iemand gebraakt in de pisbak, Sb huilene voor de schoonmaak. Maar het was een groot wannabe piratenfestijn. AKA alleen maar Nederlandstalige hits. Het voelde als een groep overgangen en mid-life crisissen. Was wel top om te aanschouwen. Jammer genoeg had SB geen tribunes opgebouwd voor dit festijn, het was beter dan het beste theater dan dat u zich kunt bedenken.

Ik ben nu lekker aan het naborrelen en Rikkert moet NOGSTEEDS een liedje zingen, dus RIKKERT doe je best.

SB 19′ VO

SB’VO

Fijne avond

02:21 21/06/2022

Pongen in het bier en vingers in de oren

21/06/2022|

Zoals een dinsdagavond betreft, waren de jaarclubs gezellig komen borrelen na hun JC etentjes. Na het regulier geborrel was toch besloten om er een beter avond van te maken! En hoe doe je zoiets het snelste? Stresspong natuurlijk! Pitchers zijn puur gezien natuurlijk een efficiëntere manier van bier schenken, maar veel belangrijker is dat het de gemeenschap van het genot zo heerlijk makkelijk maakt. Rondjes op rondjes vloeiden ze vol en daarmee de integratie!
Toppunt van de avond gaat toch naar onze knalblauwe wijven; vanavond was namelijk de inauguratie en kroegdoop van hun nieuwste twee lichtingen! Zeven stuks maar liefs. Toen het oorverdovende gekrijs van de Quenouille proost klaar was, kon iedereen de kersverse dispuutsleden volmondig feliciteren, welke natuurlijk met volblauwe tong bedankten.

20:41 16/06/2022

14 juni 2022

16/06/2022|

Hallo lieve mensen <3 SB is weer terug met het schrijven van logboeken op kroegavonden, na een paar weken stilte. Het begin van de avond verliep rustig. We begonnen zelfs met een uitzonderlijke verschijning (als je het aan bepaalde mensen vraagt). De kroegavond begon met een heus dispuutslid op de kroeg, zoekend naar een gezellige avond. Natuurlijk was snel de gezelligheid vanaf de hal te proeven! Na een aantal goede hitjes zat de sfeer er goed in, op naar een topavond!

02:30 15/05/2022

EuroVIESie

15/05/2022|

Hoe rustig de avond begon, met volle comfort de grote finale van het Eurovisie Songfestival kijken… zo snel was de rust ook weer opgeheven. Alsof je op de vroege zondag wakker schrikt van de kerkklokken die luiden. Zo plotseling en sneller dan het licht ging hij, zoef!!! Zo maakte de pinguïn een prachtige duikvlucht vol over de zitzakken heen, recht op de bankjes af waar alle glazen heilig gouden rakkers op stonden. Als bowling kegels vlogen ze ten onder. Ook een andere kroegbewoner ging niet met al te veel geluk Asterion tegemoet. Bingo spelen leek zo makkelijk nog niet. Eurovisie kijken, bingokaarten bijhouden en strijden voor een correct ingevulde kaart. Helaas… beste meneer dacht zo maar een volle bingo rij te hebben. Bleek toch anders, en werd onder hoogst prominente jury afgekeurd. Liedje zingen? Nah, pitcher adt! Leek goed te gaan, maar vijf minuten later toch een toilet goed vies. Details moet je zelf maar achterhalen, of niet.. mag je zelf weten hoe blij je daarvan wordt. En toen was de kroeg vies. Mochten we opruimen. Yey. The end. Big smile. Nu naborrel. Met genoeg snacks! Snacks vanuit heel Europa. Denk aan chips ECHTE Engelse (fish and) CHIPS. Pombeertjes, heeeelemaal vanuit ons dichtstbijzijnde buurland. Wat wil je nog meer?!

Super Troupers represent!

Joejoe

SB ‘VO

01:19 22/04/2022

(na)Tentamen Borrel

22/04/2022|

Het is nog geen einde van de tentamenweken maar het voelde al bijna wel zo. 3x beerpong en bijna nog iemand een adje europa aangenaaid. het enige wat nog ontbrak was een serieus feestje, maar dat is meer een ding voor morgen. verder is het meest spannende wat er deze mooie avond gebeurd is dat een lid uit 2000-2005 langs kam om toch nog eens te kijken hoe Asterion er aan toe was.

Morgen wordt het echte NTF afgetrapt met het DUO is Back of zoiets feest. Dus tot morgen en een fijne nacht gewenst in deze drukke tentamen tijden

Groetjes,

De naborrel

01:42 23/03/2022

Het was weer tijd voor Zoete Witte Wijn Pong

23/03/2022|

Jaaaa! Leden van het zoete-witte-wijngenootschap “De Zatte Aap” vonden dat er de afgelopen tijd wel weer genoeg gebierpongd was. Daarom kon er in de lustrumweek de 3de editie (JAAA het is nu traditie <3) van het Zoete-Witte-Wijn pong natuurlijk niet ontbreken. Na een spannende poulefase en halve finales stonden “Board XXXVI” en “Bier” tegenover elkaar in de finale. En je zou het niet verwachten maar “Bier” had toch meer zin in wijn en won daardoor de finale!

Groetjes!
Zoete Witte Wijngenootschap De Zatte Aap <3

04:59 18/03/2022

Open feest met & zonder raketjes

18/03/2022|

Lieve lezers,

Het eerste feest van de dies weken was eindelijk aangebroken: Wees een bakkenvouwer tijdens golden hour! Een fantastisch feest vol met externen en raketjes die om half 1 al op waren. Het eerste open feest sinds een pandemie waar we vast al wel eens van hebben gehoord.

En wat voor open feest was het! Om 11 uur stond de kroeg vol (!), de twee raketjes voor 4 euro waren om half 1 op en de kratten fris en flessen Bacardi Razz bleven dankzij Alpha en Audentis maar binnen gesleept worden. Als Eximiae Unitatis hebben we kunnen genieten van een prachtige avond, die tot zo lang doorging dat we een bak kunnen vouwen in de ochtend golden hour.

Lieve groetjes,

Lichting VIII van Eximiae Unitatis 🙂

02:54 13/03/2022

Afstudeerborrel Joore

13/03/2022|

Vandaag was het feest in de kroeg! Na een aantal maanden niks te mogen was het eindelijk weer eens tijd voor een afstudeerborrel.

De avond begon wat onschuldig met wat bier en een wc eend hier en daar. Maar niks te gek. Vervolgens was de SB speech, het begon als de classis SB quiz maar zoals het SB ’16 wel beaamt word het niet zo vaak volgens traditie gedaan dus uiteindelijk was het gelukkig gewoon een verhaal zonder moeilijk lang durende speech. (iedereen blij)

Na nog een paar biertjes en plezier was het tijd voor de Quenouille speech, iets meer diep gang en genante verhalen maar gelukkig niks te gek.

Na de speech was het feest echt aan, er is nog happy birthday voor mama Joore gezongen en daarna was het feestje toch echt aan. De heer van Stratum draaide weer eens plaatjes uit de oude tijd. Waar iedereen die na 2014 lid is geworden wat wazig bij keek maar waar de oude lullen erg gelukkig van werden. De klassiekers kwamen allemaal langs en de KADMOS tafel was verplaatst naar het midden van de kroeg.

Oftewel alle ingedrienten van een geslaagde avond een avond zoals vanouds waren aanwezig!

Nog heel erg gefeliciteerd mevrouw Joore en bedankt voor het fijne feestje!

Dikke kusjes! Je eeuwige duo, mevrouw Amptmeijer <3

21:50 28/02/2022

Klusvakantie

28/02/2022|

Als sociëteitsbestuur zijn wil altijd keihard aan het werk om alle kroegavonden te mogen verzorgen.
Maar natuurlijk zit uw SB ook in de vakantie niet stil. Waar anderen lekker op wintersport zijn gegaan, of moederziel alleen met een pilsje in de hand in quarantaine hebben gezeten, heeft uw SB de handen ineengeslagen om als cadeau aan DB het kantoor een welverdiende opknapbeurt te geven, met een Asterion tintje.
Wij vonden dat de oude staat van kantoor niet langer door de beugel kon, en hebben daarom besloten het hef in eigen hand te nemen.
De prachtige schilderkunsten van onze geliefde Praeses en Interpres geven het kantoor weer een mooie uitstraling.

Het resultaat? Oordeel zelf.

Liefs
SB’22