Vorige week hebben 9 teams hard gestreden om de halve finale te bereiken. Maar 4 teams waren toch echt de beste. De kroeg was helemaal ingericht zodat er tribunes waren rond de kadmostafel waar het allemaal moest gebeuren. Met gave opkomstmuziek betraden de deelnemers het speelveld. Iedereen was enthousiast, de MC’s hebben de avond mooi aan elkaar gepraat en de live soundeffects en de lichtshow waren een echte toevoeging. De scheidsrechter zag er met streng oog op toe dat het spel eerlijk gespeeld werd. Hij had zelfs een echte rijksdaalder voor meegebracht om te bepalen welk team er mocht beginnen.

De eerste halve finale werd gespeeld door team Board XXIX en team Beer & Pong. Het ging vrij gelijk op. De grote favorieten Beer & Pong hadden erg veel last van de spanning maar wisten toch Board XXIX te verslaan en een plekje in de finale te bemachtigen.

Daarna was het de beurt aan Eximiae Unitatis en De Belastingbetalers. Na wederom een spannende wedstrijd waren de getrainde belastingbetalers toch te sterk voor Eximiae Unitatis en gingen ook zij door naar de finale.

De finale tussen de grote favorieten van het toernooi. Team Beer & Pong tegen De Belastingbetalers, wat een wedstrijd. De spanning was te snijden tot de laatste minuut. Hier moest dan toch echt bewezen worden wie de beste beerpong spelers waren. De stijd werd voor eens en altijd beslist door het laatste balletje waardoor De Belastingbetalers er met de zegen vandoor gingen. Met confetti, gave muziek en een grote beker werden zij door de President van AEGEE-Enschede en de Praeses van Societeit Astierion gekroond tot de ultieme beerpong helden. Een adje beker en het leeg spuiten van een fles prosecco kon natuurlijk niet ontbreken.

Nadat de stijd was beslist werd dit gave toernooi verder voortgezet in een geslaagd feestje. Tot volgend jaar en moge het een mooie traditie worden!

Als laatste willen wij natuurlijk graag Chris en Bernd bedanken voor de organisatie. Jullie hebben een prachtige traditie gestart!

Asterion VO!