De avond begon met een drukke DIES commissie (in dit geval met name de voorzitter) die toch nog wat technische probleempjes had met het verplaatsen van de boot. Om kwart voor tien schalde er toch muziek uit de boxen, de boot in het midden van de kroeg was een feit. Verder was de kroeg volledig in white-trash-stijl aangekleed, compleet met front porch en oude koelkast. Een leuke nieuwe feature was de tweede bar, die ook tijdens het open feest op volle toeren zal draaien.

Tegen een uur of tien begonnen de eerste paupers binnen te stromen, een aantal werden meteen door de barbier van een kapsel in stijl voorzien en het was eigenlijk bijzonder verontrustend hoe natuurlijk de outfits bij sommige mensen stonden. Neem bijvoorbeeld Priscilla en Anita die in vol ornaat waren aangetreden om de tweede bar te bemannen. Dames, hulde.

Gedurende de avond werden verscheidene mensen van schitterende tattoo's voorzien door de ingehuurde artiest. Opvallend was dat de man tijdens de kroegavond zijn hoofd al te rusten legde op de bar.

Op het hoogtepunt van de avond was de kroeg (mede door de opstelling) goed gevuld en ging iedereen los op koninghennummers als gabbersaurus en broodje bakpao. Ook het AEGEE-lied kwam nog voorbij, zelfs het oude AEGEE-lied werd getracht te zingen, maar halverwege ging de muziek weer aan.

Tegen een uur of drie waren de meeste paupers weer vertrokken, een klein kaal mannetje zorgde toen nog voor vermaeck voor de achtergeblevenen en het SB, maar na twintig minuten in een winkelwagen gaf ook deze de moed op en keerde huiswaarts. Om vier uur begon de uitgeputte commissie orde te scheppen in de chaos van mummie-pakken, vloerbiertjes en plastic. Vele handen maken licht werk dus de schoonmaak nam niet heel veel tijd in beslag, waarna vrolijk begonnen kon worden aan de naborrel.

Tot donderdag bij de pubquiz en
Pauper to the people!