De avond begon met een whiskey proefavond. Er waren een stuk of 30 mensen in de kroeg, al da niet genietend van whiskey. Om de smaak niet te verpesten was er voor tussen de verschllende whiskey's door droog (!) stokbrood en zelfs echt bronwater. Ook waren er pipetjes waarmee scheutjes water in de whiskey gedeponeerd konden worden, om hem 'open' te laten worden (glijmiddel voor sterke drank, als het ware). Overigens bleken deze pipetjes later op de avond ook ideaal om mee te spelen, tot een zekere SB'er ze ongemerkt liet verdwijnen.

Er bleven niet veel mensen hangen na de proefavond, maar tegen een uur of twaalf was de kroeg ongwoon druk voor een dinsdag, hoewel de dinsdagen de laatste tijd angstaanjagend druk zijn.

Tussen half drie en vier uur veranderde de samenstelling van de kroegbezoekers niet echt meer. Een handjvol mensen kon toen toekijken hoe houten planken op hoofden kapot geslagen werden. De met moeite geregelde bhv'er hoefde gelukkig niet in te grijpen, waardoor we de krullebol hartelijk uit konden lachen.

Na de laatste sjaars (met uitzondering van de organisatie van de actviteit) de kroeg uitgewerkt te hebben, werd er voor de verandering veel bier gedronken, voordat iedereen aftaaide. Op de piek in het midden na, een normale dinsdag dus.