Deze topdag begon natuurlijk met het Stef Stuntpiloot toernooi. Nu al legendarisch.
De dag begon rond half 4 met de eerste poule rondes. Het weer was nog niet echt fantastisch maar dat mocht te pret niet drukken. Er werd fanatiek gesteft door jong en oud. Fantastisch om volwassen mensen super geconcentreerd op een plankje te zien drukken alsof hun leven er van af hangt. Hier was ikzelf overigens geen uitzondering op, mijn leven hing er ook van af. Dit moet ook wel enkele malen op de gevoelige plaat zijn vast gelegd.

Zoals gezegd was het weer niet ideaal, maar iedereen was goedgemutst dus mocht zelfs de harde wind geen roet in het eten gooien. Iedereen leek het alleen maar meer naar zijn zin te hebben. Het was eigenlijk net als barbecueën, het is pas goed als er roet op zit.

Maar toen kwamen er toch signalen van regendruppels en team de suikerklontjes haastten zich als eerste naar binnen. Even later werd door de organisatie ook de rest verzocht zich naar binnen te begeven om daar te schuilen voor de regen want een zwarte hamburger kan nog wel, maar een natte zwarte hamburger gaat zelfs ons te ver.

Na het eten en de regen kon het toernooi weer voortgezet worden. De poulefase werd afgerond en voor mij was al duidelijk wat de grootste concurrenten waren voor de eindoverwinning, Haak en Thiemessen. Nog steeds geen idee wie het waren of via wie ze bij ons terecht kwamen, maar het was fantastisch.

Toen de poulefases waren afgerond konden de finales beginnen. Te beginnen met de 1/8e finales. Lastig doorgekomen, maar uiteindelijk gewonnen. Iedereen was klaar met de 1/8e finale ronde en de kwartfinales werden aangekondigd. De kraker was naturlijk Stef 17 tegen de 2 eerder genoemde Haak en Thiemessen. Na een 2-0 voorsprong werden we overmoedig en lieten we ze terug komen tot een 2-2. uiteindelijk wel gewonnen gelukkig. Het was niet altijd even goed, en ook het materiaal was niet optimaal en werd daarom ook veelvuldig gewisseld. Niet dat dit overigens enig verschil maakte. Zelden zo hard gelachen als met deze gasten tijdens het Steffen.

Toen werd het tijd om door te stomen naar de finale. En tegen wie? Jawel Fons en Bob moesten de volgende slachtoffers worden. Ik had pas 1 keer eerder met mijn teamgenoot op de grote Stef gespeeld en waren kansloos ten onder gegaan, dus ik had er niet te veel vertrouwen in. Gelukkig ging het voor mij allemaal goed en wonnen we de finale. Overigens was de uitslag redelijk vertekend. Feit blijft natuurlijk wel, SB:1 DB:0 >:)

Na de grote finale werd het tijd voor de coverband Pushkin. Fantastisch optreden van de band. Zelf vond ik vooral de Michael Jackson mix geniaal, maar de rest van het optreden was ook fantastisch. De hele oude markt hebben we helaas niet vol gekregen maar toch ging iedereen uit zijn dak. Burgers en zwervers inclusief.

Tegen het einde van het concert moest ik naar Asterion om daar het spul klaar te zetten. Ik hoorde van de kroeg gangers dat de band nog tot aan het eind goed was.

In de kroeg viel de drukte een beetje tegen, maar het feestgehalte was goed. de meeste mensen hadden ook wel genoeg goudgele pretcilinders gehad wat ook redelijk heeft bijgedragen aan het feestgehalte. Een hoop zate mensen brengen natuurlijk ook een hoop zatte dansmoves, lompe acties en escalaties met zich mee. Uiteindelijk is het allemaal goed gekomen zonder dat er mensen echt dood zijn gegaan, maar vlekkeloos verliep het niet helemaal.

Toen de bikkels van de Diës commissie rond 2 uur de oude markt weer zo goed als leeg hadden kwamen ook zij nog even een feest momentje mee pakken. Iets dat ook een hoop hard verdiende biertjes met zich mee bracht.:B

Om 3 uur zat ik er wel een beetje door en vonden Tom en Rinke het wel prima dat ik nog even wat ging slapen, bedankt nog!

Bijzonder hard bedankt voor de gehele dag natuurlijk de Diës Gaaf commissie!
Wat een top dag, top activiteit en een top organisatie. Ik, en velen met mij denk ik, heb met kostelijk vermaakt de hele dag, en mocht er volgend jaar weer een ESK Stef zijn, zijn ik, en mijn gouden Stef er zeker bij!

Diës Gaaf commissie,
Enorm bedankt!