De kroegavond, een dinsdag, maar geen dasdag. Deze dinsdag was namelijk voor Jaarclub Z. Met de belofte van een gratis fust verwacht elke rechtschapen SB'er dat Asterion nog tijdens het piekuur (voor half 11) al bomvol staat. Zo was het nu helaas niet; met argwanende ogen keken we neer op een vrij leeg Asterion.
Gelukkig was dit slechts een schijnafwezigheid van ons legioen. Nog voordat het twaalf uur was was onzekroeg al goed gevuld. De spanning hing voelbaar in de lucht, in afwachting van de jaarclub. Verkleed als bij elkaar geplakte condooms, zingend en met fust op de rug kwam het vrolijke gezelschap de kroeg binnengehost.
Eerst moest een heuse quiz gespeeld worden, waarbij de zaal op elke vraag antwoordde: "FUST". Maar zo ver was het nog niet, de laatste vraag was namelijk: "wat is nu onze naam?" Deze werd pas vrijgegeven toen het hele clubje bij de kapstok stond, wachtend op de Praeses. Deze moest namelijk het jaarclubschild onthullen. Daar werd eindelijk de naam bekend, maar dit was slechts bijzaak.
Terug naar het podium, waar Bestuur als eerste de Bijzaak feliciteerde en het AEGEE legioen kon zich eindelijk tegoed doen aan gratis bier. Eerst wat rustige muziek en iets minder licht, maar toen het feliciteren klaar was barstte het feest los. Muziek hard, lichten aan en de foute tophits in de playlist. Ondanks dat er na de jaarclubpresentatie niet heel veel mensen over bleven, het waren vooral ik-kom-ff-langs-en-zeg-de-jaarclub-gedag-mensen, werd het toch gezellig.. Na een ruim uur was het dan eindelijk gelukt dit fust leeg te drinken, waarna Paulus en Deef op het podium klommen.

Tijdens het LEEF weekend zijn er 3 fusten mee gegaan, waarop Paulus en Deef gokten dat dit onmogelijk op zou komen. Met de belofte van een gratis fust op hun kosten hebben wij allemaal keihard ons best gedaan in het CD-huis. Zondag ochtend is het ons, na meerdere mensen kotsen, gelukt om al het bier op te maken.

Paulus en Deef hielden zich aan hun woord, en gooiden er een tweede gratis fust in. De jaarclub ging loos alsof het hun laatste dag op aarde was, gelukkig werd dit voorbeeld gevolgd door de rest. Het feest ging door, wie nog niet zat was, ging of naar huis, of zoop zich nu alsnog kapot. Na nog eens duizend keer Rosanne is het gelukt om ook dit fust geheel soldaat te maken. Gezien het aantal mensen en het eerste fust is dit met recht een prestatie op zich te noemen. Het feest ging door en men zoop zich nog harder onder tafel (of de bar). Op een gegeven moment was het toch echt tijd voor closing time en werden er door velen TL-punten behaald.
Een superzatte jaarclubpresentatieschoonmaak gaat natuurlijk niet zo snel, dus werd het weer eens een 5-uur-cup-a-soup-rondje. Inmiddels zijn alle AEGEE'ers afgedropen, hopelijk richting huis, en zitten Huub en ik met het Taste SB bij de naborrel.