De avond begon met de bedankborrel van het Congres; voor alle mensen die zich tijdens dat weekend actief hadden getoond. Wederom bleek dat AEGEE'ers zich niet graag laten bedanken (of dat ze gewoon niet houden van gratis drank en hapjes vóór 22.00 uur), gezien de ontzettend lage opkomst. Congres had flink ingeslagen, zodat er voor de mensen die er wel waren genoeg te smikkelen viel 🙂
Tegen middernacht stroomde de kroeg vol, het was duidelijk dat de meeste mensen speciaal voor de twee presentaties kwamen. Eerst van de HAIP commissie,die gehuld in zomerse shirtjes en behangen met bloemenslingers het podium opkwam en het thema 'HAIP society' bekendmaakte. Vervolgens een nieuwe jaarclub, die zichzelf uiterst bescheiden van tevoren had aangekondigd als de meest degelijke jaarclub van dit jaar. Ik moet toegeven dat ik de presentatie best wel oké vond, ondanks dat het met behulp van de beamer was; het was best wel een aardig filmpje. De vijf jongens refereerden aan zichzelf als 'vijf koningen die zijn opgestaan', hun naam is dan ook ongeveer QuinQue Reges.
Er werd een fust ingegooid en meteen zetten alle andere jaarclubs het op een brassen, wat de nieuwe jaarclub morgen ongetwijfeld een hoop leuke brieven zal opleveren.
De KADMOS tafel werd naar het midden gesleept en (mede) dankzij al het gratis bier brak er zowaar een feestje los.
Om vier uur ging de TL aan en dachten wij rustiek aan de schoonmaak te kunnen beginnen, maar niets van dat alles! Om vijf over vier werd er aangebeld door twee sujetten die dachten na uren afwezigheid zomaar hun jas op te kunnen halen. Natuurlijk is dat niet zoals het hoort, dus werd hun verzocht hun jassen te terug verdienen door een lied ten gehore te brengen op het podium. Helaas stuitte dit op een hoop weerstand (heel laf, Tycho!), zodat we de schoonmaak nog even uit moesten stellen.
Op dat moment schalde plotseling een doordringend gezoem door de Pakkerij: een stel paupers had ergens in het gebouw een glaasje ingedrukt, waardoor het brandalarm afging. Nu was het zaak om het lawaai uit te schakelen, maar dit bleek nog even lastig, waardoor we een veel te geruime tijd onze oren bloot hebben moeten stellen aan het schelle geluid, dat werkelijk door merg en been ging. Voor de kapstokmisbruikers was dit een geluk bij een ongeluk; zij kwamen er nu vanaf met een schamel ingezet AEGEE-lied.. tíjdens het brandalarm, zodat eigenlijk niemand ze goed kon horen.
Uiteindelijk kwam Alpha met de benodigde sleutel om het alarm uit te schakelen, zodat wij met suizende oren aan de schoonmaak konden beginnen. Daar drie-vijfde van de jaarclub al eerder op de avond afgetaaid was en de rest van de bezoekers was gevlucht voor het alarm-lawaai, moesten we de schoonmaak met weinig mensen doen, die door alle troep die uit de 'Party poppers' was gekomen een extra grote uitdaging was. Blijkt eens temeer dat confetti gewoon niet handig is.
Inmiddels is het allemaal opgeruimd en is de naborrel alweer voorbij; de twee overgebleven koninkjes waren moegefeest en de rest ging er ook algauw vandoor, zodat ik hier alleen nog even een logboekstukje schrijf voordat ik mij ook in het felle ochtendlicht op weg naar huis begeef.
Morgen EK in de kroeg en daarna ESN-feest, weest erbij!