De laatste grote SB-activiteit van dit jaar was een vreselijk groot succes!
Op twee bierfietsen hebben we ongeveer dertig kilometer door de omgeving van Enschede gereden, onder het genot van verscheidene pilsjes. Dat de temperatuur van het bier veel te hoog was en het koolzuurgehalte veel te laag, deerde de deelnemers niet en onder begeleiding van veertig keer dezelfde cd en duizend keer dat 'ene nummer van die ene film', toerden wij over landweggetjes en fietspaden.
Om de zoveel tijd stopten we voor een korte pauze, zodat iedereen zijn blaas in de bosjes kon legen en halverwege de tocht hebben we in de schaduw van de Lonneker molen alle hongerige magen gevuld.
Het fietsen op zich bleek nog tegen te vallen, wat te zien was aan alle rode hoofden en zwetende lichamen. Vanaf de bestuurdersstoel was het een uiterst vermakelijk tafereel, vooral ook gezien het feit dat ik -samen met de andere bestuurder Jeroen- volkomen nuchter was en de rest allengs verder van de wereld raakte. Er werd luidruchtig gezongen, Huub vermaakte zich met de megafoon en elke voorbijganger kreeg een biertje aangeboden.
Op een gegeven moment was het tempo dermate hoog dat er voor het eerst in de derde versnelling gefietst moest worden. Het schakelen ging helaas niet helemaal zoals zou moeten en plotseling kwamen we niet meer vooruit omdat er iets gebroken was.
Zoveel mogelijk mensen werden toen in de overgebleven fiets geladen en al zingend vervolgde deze zijn weg terug naar de campus. De andere fiets heeft met de overgebleven mensen bijna een uur in het bos staan wachten op Rinke die ons kwam ophalen met de auto. Maar wat gaf het; er was nog bier!
Vervolgens zijn we de hele stad doorgesleept terug naar de campus en volgens de zatte apen die nog over waren, was het zo eigenlijk veel beter, omdat er nog wel bier was en je tenminste niet meer hoefde te fietsen.
Terug bij het beginpunt hebben we nog een rondje gereden over de campus; langs de blokhutten, langs alle flats en langs de eetkraampjes van het Let's Go event, waar het halve DB nog even ophopte en een stukje meefietste.
Om half acht werden de fietsen weer opgehaald door de eigenaar die gelukkig niet moeilijk deed over de opgelopen schade ("Kiek an! Na ja daar kunnen jullie ook niks an doen.." ) waarna we met de mensen die nog niet naar huis waren gegaan gingen eten in Asterion. Voor mij het eerste biertje van die dag en voor de inmiddels 'helemaal kapotte' fietsers het eerste kóude biertje van die dag en vooral ook een paar glaasjes water.
Uiteindelijk is het plan om met de fietsen door de MacDrive te rijden niet meer uitgevoerd, maar helaas lieten de omstandigheden dat niet toe. Desalniettemin was het een mooie dag en ik geloof dat iedereen zich goed heeft vermaakt!
Ik sta zelf eigenlijk een beetje versteld van de plotselinge lengte van dit verslag, maar hopelijk heeft het tot gevolg dat de mensen die er niet bij waren heel erg jaloers zijn en dat degenen die er wel bij waren glimlachend terugkijken op deze dag en tegen elkander zullen zeggen "Ja, welk een topactiviteit was dat!"