Na een lange periode in de plunjezak te hebben gezeten, mocht hét uniform van deze reservist weer het kroeglicht zien: de rode Asterion das en het complementerende zwarte gilet! :7 Uiteraard hoort hier dan ook een 'logboekstukje bij':

Samen met de h.t. Praeses der S.S.A.- de heer Besten – werd om 22u de bar opgebouwd, het goudgele vocht aangesloten, waarna een half uur later de DJ's hun repertoire ten gehore konden brengen. Dit ging niet gepaard zonder een uiterst deghelycke set verlichting en een puike muzieksmaak! Ze draaiden dan ook de sterren van de hemel! Mijn complimenten!

Helaas zorgde de opkomst van AEGEE-Enschede leden er voor dat de kroeg maar schamel gevuld bleef.. Gemiste kans! De aanwezigen lieten zich hier niet door tegenhouden, en grepen en masse naar de zelf meegebrachte dranken, waardoor een feestje met dit selecte gezelschap niet kon uitblijven. Vreemd genoeg was het slechts één plastic fles zelfgestookte drank wat als een nougat-Merci als laatste overbleef. De menigte werd steeds zatter, ergo het vermaak steeds beter!

Na een paar uur gestuiterd te hebben op de vele cola's, werd het ook voor mij tijd voor een biertje. Dit was echter de ondertekening van het doodvonnis van mijn pul, met medewerking van de onderzijde van de pul van de heer Klifman.. Na menig condoleance werden de ongemarkeerde scherven op waardige wijze uitgestrooid rondom de 'Boomh die allesch gesienh heeft', werden 3 studentikoze saluutschoten bewerkstelligd, en werd er een moment stilte in acht genomen. :'(

Uiteindelijk heeft het nog tot half 4 geduurd, voordat de laatste ronde erin werd gegooid, en om 4 uur is er daadwerkelijk maar eens schoongemaakt.

Oom agent kwam nog even zijn vuile handen wassen in onschuld (nb. nét de wc's schoongemaakt!), waarna voor de aanwezigen de (korte) naborrel kon beginnen. De gaarheid vierde hoogtij!

Ten slotte heb ik (hopelijk niet) voor de laatste keer de kroegverlichting met de lichtsleutel uitgeschakeld en Asterion afgesloten.. Geëmotioneerd werd dan ook de kroegsleutel weer geretourneerd aan het huidige SB.. :'(

Weltrusten!

Evan Settelaar
e.t. ab Actis, Interpres et Mercator der S.S.Asterion

Ps. Mijn oprechte respect gaat uit naar het huidige SB, want ik heb er de kracht niet meer voor! (wanneer mag ik weer?) 😉 :B ASTERION!