Het ESN feest begon erg rustig. Zo rustig dat tot half 12 de kroeg letterlijk leeg stond (wij stonden zelf buiten). Toch kwamen nog voor 12 uur een flinke groep Erasmussianen richting Asterion. Het ESN bestuur had, geheel in thema hawai, voor iedereen die voor 12 uur kwam, een bloemenketting en een zomerse cocktail.
Terwijl in de gang genoten werd van de gratis drankjes, kwam Roderick met collegae binnengehost. Al redelijk beschonken zetten ze het zuipen voort aan onze bar. Onder hen was een DJ die vroegah nog wel eens op SMIT-feesten gedraaid had. Deze on-the-spot aangewezen DJ wist met enkele songs de ESN studenten naar binnen te lokken en het feest was officieel begonnen.
Voor een gemiddeld ESN feest bleef het nog lange tijd erg rustig. Gelukkig kende we de oorzaak, een cocktailparty elders in het schone Enschede (die stad vol geile mensen). Vanaf half 2 hielden de mensen het voor gezien op dat andere feest en kwamen in grote getalen richting onzekroeg. Asterion liep goed vol en de zatte massa liet zich vermaecken door een divers aanbod aan muziek.
Alsof dit alles nog niet mooi genoeg was kwamen de Meester DeeJays van de VB vandaan. Dit duo kaapte de boot binnen luttele ogenblikken de Boot en zetten heel Asterion op z'n kop met zelfgemixte songs als de "chemical babes – push the button".
Toen zelfs in Hawai de zon op kwam was het tijd iedereen naar huis te sturen. Even flink schrobben en op naar de naborrel. Dit keer niet met een soepje, maar brie zonder toostjes en een flinke bak huzare slade.