Jaja lieve lezers, het is inmiddels een tijdje geleden, maar ik had dienst vanavond. En wat een avond was het…

Dit weekend hadden alle disputen hun uitstapje, waardoor 2 van de 3 jongetjes al onbeschikbaar waren. Daarnaast had de van den Heuvel familie het Sinteklaasfeest een weekje uitgesteld, waardoor ook zij verplicht "out of town" was. Dit samen resulteerde dus in 2 SB'ers aanwezig in Enschede deze vrijdag, wat niet genoeg is voor een ESN feest. De Erasmus feest worden met 3 SB'ers dienst gedraaid, en via een afspraak was geregeld dat ik deze dienst zou draaien.

Natuurlijk was het de tijd van de maand voor het ESN feest. Maar daarnaast was het ook de tijd van het jaar om Deefs verjaardag te vieren. Hier begon de avond dan eigenlijk ook. Na het eten verzamelden wij ons bij Deef thuis om een biertje te doen "op de gezondheid" :B

Paulus was weer opgestaan, Freddy kwam ook even naar beneden, en zo zaten we met ons 4en snoepjes te eten en bier te drinken. Niet veel later kwamen ook Marjolein (vriendinnetje van) en Maarten en Remy aan. Remy en Deef vonden een zekere noodzaak een pijpje te doen, en daar hoort natuurlijk een whisky'tje bij.

Gelukkig beschikte Deef over zowel een ruime collectie whiskys en mooie whiskyglazen (uit de club). Na dit decadente genoegen was het voor mij tijd naar Asterion te vertrekken. Later zijn Liesbeth en Evan de hele club komen ophalen, om iedereen op te halen en mee te nemen richting Asterion.

Toen ik rond 23:00 in Asterion aankwam was het (natuurlijk) nog erg rustig. ESN-feesten komen immers pas rond een uur of 1 op gang. Toch kwamen de buitenlanders al vrij vlot de kroeg in. De tappers waren er nog niet en ik was me goed aan het vermaeken achter de bar.

De ESN-huisDJ zwengelde de muziek aan en voetje gingen van de vloer. Er waren af en toe wat vreemde gezichten toen men mij weer in gilet zag, maar de situatie behoefde niet veel uitleg.

Het feest begon heus los te komen. Amke en Jannes hingen al aan de bar. Vendel kwam samen met Sjors en Michiel binnen en even later kwam ook Bauke hun opzoeken. De verjaardagsvierders van Deef hadden hun weg naar de kroeg uiteindelijk ook gevonden. Als bonus kwam zelfs Quenouille nog lang.

Net als de andere disputen had ook Quenouille een uitje dit weekend. Ze zouden naar Utrecht gaan, maar zijn om een of andere regen in Drienerlo gestrand. Van daar is het toch niet zo ver lopen om weg te blijven uit Asterion. Dus kwamen Marike, Renske, Arnica, Hanke en Diane ook nog even langs voor een drankje en een dansje.

Na het hoogtepunt van dit feest was het weer tijd voor een aantal AEGEE'ers om het bedje op te zoeken. Echt druk is het niet geworden de hele avond, maar het feest was er niet minder om. Zelf heb ik vooral veel podium-dienst genomen, om het overzicht goed te kunnen houden. Dit ging zeer aardig, tot de rook zo dicht was, dat de deur niet meer zichbaar was vanaf het podium.

Naast de gematigde drukte gedroegen de aanwezige ESN'ers als ware AEGEE'ers. Al ruim voor we in de buurt van de TL kwamen, waren al veel ESN'ers op huis aan gegaan. Toen we eindelijk 'closing time' er in gooide duurde het ook niet lang meer voor de kroeg leeg was en we aan de schoonmaak konden beginnen.

Om 5:00 was het dus tijd om te beginnen aan de naborrel. Één van de ESN-bestuursdames nam een Teuntje, de andere 2 deden met ons mee voor de traditionele Q. Met nootjes en TUC'jes een zeer prettige naborrel.

De eerste honger is gestild, op naar de bakker 😉