De eerste dinsdag in de tentamenweek, dus een rustige avond. Maar dit was wel heel erg. Om tien uur was er behalve de dienstdoende SBers en de vroege tappers welgeteld één persoon in de kroeg. Ijgosse, die als bestuurder natuurlijk niks met de tentamenweken te maken heeft, was de enige die de vereniging vertegenwoordigde op deze extreem rustige avond.
Gezamelijk besloten we om dan maar een filmpje te gaan kijken. Het beamerscherm werd opgehangen en de stoeltjes klaargezet; de borrelnootjes werden open gemaakt en Nijhof schonk iedereen een lekkere Leffe Blond. The Last King of Scotland kon beginnen. Hoewel het niet, zoals door sommigen verwacht werd, een film alla Braveheart was, vonden de aanwezigen hem toch goed genoeg om af te kijken, ook toen er toch andere kroegbezoekers in kleine groepjes binnen sijpelden. Netjes werd de film stil gezet, zo'n tien keer, als iemand weer eens tegen de bel ramde.
Toen de film was afgelopen was het hoogtepunt van de avond bereikt. In totaal waren er wel 15 mensen in Asterion! Mede ook doordat er nu vroege én late tappers tegelijk binnen waren. En ze hadden nog wat te doen ook! Want ondanks het aantal bezoekers, vloeide het Belgische bier rijkelijk.
Rond 2 uur waren de SBers weer alleen samen met de tappers. Ditmaal dus de late tappers. Wederom werd er dus maar besloten een filmpje te kijken. Het beamerscherm hing nog, de stoeltjes stonden nog, de borrelnootjes waren op en de glazen waren nog gevuld, dus we konden meteen beginnen. Althans, als we het eens zouden worden over de te kijken film. Uiteindelijk werd er een film gekozen die Schoutsen al gezien had. Ervanuitgaande dat er niet plotseling een tsunami van kroeggangers binnen kwam lopen heeft hij toen besloten alvast zijn warme bedje op te zoeken. Met zijn drieën hebben we 300 gekeken en nog lekker gesnoept van het gele goud. Tijdens de korte schoonmaak, er was niets vies, werden we nog blij verrast door twee verdwaalde gala gangers, Nauta en Rutjes, die de naborrel in Asterion toch niet wilden missen. De leiding werd leeggedronken en uiteindelijk lag iedereen netjes op tijd in bed, nog voordat de zon op was.