Maandarchieven: april 2008

//april
12:46 23/04/2008

Kroegavond

23/04/2008|

Een uiterst rustige avond, ik kan niet anders zeggen! Tot een uur of elf bleef het vrij leeg in de kroeg, wat bijna letterlijk inhield dat het aantal aanwezigen -inclusief SB en tappers- op één hand te tellen was.
Op een gegeven moment kwamen er toch wat mensen binnen druppelen -waaronder het bestuur van Communiqué die met ons DB aan de babbel gingen- en werd dan toch eindelijk het laatste fust Lentebok leeggedronken. Stef de stuntpiloot werd uit de kast gehaald, er werd geschaakt en gepokerd; het was allemaal bijzonder gemoedelijk.
Totdat er plotseling een Dries Roelvink zingende meute in giletjes en groene dassen voor de deur stond; KADMOS kwam het aantal aanwezigen verdubbelen.
Zo was het uiteindelijk tot bijna vier uur nog de moeite waard om de kroeg open te houden, waarna een vlotte schoonmaak met zijn drieën volgde. Daarna nog even een biertje bij de Algemene gedaan, om vervolgens bij het zomerse (en daardoor vreselijk vroege) ochtendkrieken huiswaarts te keren.

06:11 18/04/2008

Dies

18/04/2008|

Tapas betekende voor AEGEE-Enschede eten van elkaars bord eten. Dat vinden wij hollanders maar raar. Terecht, dit idee komt natuurlijk uit spanje. Met geheel Europese gedachte op stap kon de pubquiz beginnnen. Hierover kan ik niet veel vertellen, omdat ikzelf al richting onze schone kroeg Asterion was vertrokken.
Hier was de band, Digestive, aan het opbouwen. Dit duurde iets langer dan de pubquiz, waardoor een aantal AEGEE'ers zich al in de kroeg bevonden, terwwijl de band nog bezig was met hun sound-check.
Dat alles daargelaten; de band begon met spelen. De kroeg stroomde vol met al-dan-niet-leden en het bier vloeide rijkelijk. De extreme drukte was slechts van korte duur… Om stipt 2 uur stroomde Asterion leeg en zocht eenieder (lid en extern) zijn/haar bed op.
Ondanks een kleine groep overgebleven die-hards, duurde het nog even voor wij aan de schoonmaak begonnen. Deze was zeer intensief, weer de eerste keer sinds tijden dat ook de vloer onder de podiumblokken werd gedaan.
Nu dan eindelijk de naborrel; toch opnieuw het bier aangesloten, straks misschien nog een paar uurtjes voor de ATC.

22:58 16/04/2008

Dies

16/04/2008|

De avond begon veel te vroeg, zoals elke avond na een constitutieborrel. Door vertraging van een van de presentatoren duurde het even voordat de eerste mensen de rode catwalk konden betreden. De diescie deed eerste even een rondje voor, om daarna plaats te maken voor mondudamo, quenouille, pandemonium, SB 06-11, db en kadmos. Hierbij was het al dan niet positieve hoogtepunt toen de heren van pandemonium tot schrik van het aanwezig publiek hun leuters lieten zien. Hierdoor is het dan ook niet heel raar dat zij het uiteindelijk met de troostprijs moesten doen. Deze bedroeg een fles jip en janneke champagne, die ze met veel vreugde over het aanwezig volk leeg spoten.
Helaas vonden veel mensen het na deze mooie show alweer tijd naar huis te gaan, en bleef er een hoeveelheid mensen over vergelijkbaar met de dinsdag in de tentamenweek.

Vlak voor de vroege schoonmaak vonden twee mensen het nodig om zelf hun glas te vullen met water, wat wij ze niet in dank afnamen. Jansen ging nog iets verder door een glas niet af te willen geven, wat leidde tot een schermutseling met mij en Rachel. Na hem het glas afhandig te hebben gemaakt hebben we hem er uiteindelijk uit kunnen werken.
Tijdens de schoonmaak vond iemand het nodig om het dienstdoende SB te bedreigen met een emmer vies schoonmaak water. Gelukkig offerde Guy zich op en ving hij het water op en werd de boosdoener ook behoorlijk nat. Hierna droop hij dan ook bedroefd af. De naborrel was erg kort, veel mensen hadden een slaaptekort opgebouwd of moesten zich de volgde ochtend melden op college.
We hadden de cup-a-soup nog niet op of iedereen vond het nodig om te vertrekken.

05:53 11/04/2008

Dies

11/04/2008|

Deze dies-opening-avond begon met eten in de kroeg, waarna we met zijn allen de film There Will Be Blood gingen kijken. Deze duurde nogal lang, waardoor het voor sommige lieden lastig was om tot het einde enthousiast te blijven kijken, maar desalniettemin een erg mooie film, geloof ik.
Daarna barstte de lounge party in alle hevigheid los, wat vooral inhield dat niemand zich ook maar enigszins moe maakte (lees: er werd alleen maar op krukjes gezeten en bier gedronken). Wederom was het een avond waarbij alle lichten druk in het rond aan het schijnen waren en de muziek de pretentie van een heus hardcore-feest had (nou ja, beetje dan), maar de voetjes maar niet van de vloer wilden gaan.
Toch was het leuk! Het plafond van Asterion heeft weer een flinke slok bier gehad, waarvoor veel dank, ook namens de omstanders. Verder hebben verschillende mensen ondervonden dat een hele lepel kaneel opeten niet lekker is en voornamelijk interessante hoestbuien teweegbrengt.
Om vier uur ging het licht aan en kwam een einde aan deze verder toch erg rustige avond. Ik begon dit logboekstukje met het idee dat ik hierna naar huis zou gaan en de rest hier nog lekker lang een feest zou mogen bouwen, maar ik ben halverwege met verhaal en ineens besluit iedereen massaal weg te gaan. Onderweg naar de kapstok dicteerde men mij nog het volgende:

Toen er schoongemaakt moest worden, bleven er een paar diehards over, dat waren echte koningen. De schoonmaak werd picobello uitgevoerd (dankzij de goede tappers) en de gratis drankjes werden bijzonder goed opgedronken. En er is ook heel goed geschrobd, vooral door Renske.

Bedankt voor deze input, die geheel waarheidsgetrouw is!

Ik voel me nu een beetje verlaten, dus ik ga ook maar naar huis (in je eentje naborrelen is ook zo ongezellig). Volgende week meer dies, tot dan!

05:03 04/04/2008

Kroegavond

04/04/2008|

En wat een avond was dit. Als eerste viel natuurlijk de drukte op… Het is toch tentamenweek :S Maar goed, meer zielen, meer vreugde :B
Toen een groepje AEGEE'ers zich dan in onzekroeg verzameld hadden, stond plots Asterion vol pakken en vreemde dassen. Het was rondje pakkerij voor de besturen. Natuurlijk was ons bestuur, ongedwongen als altijd, het enige bestuur niet in pak. Maar goed, met of zonder pak, de besturen wisten goed te zuipen. In korte tijd gingen drie tweeters over de bar. De besturen gingen weer en de kroeg werd gevuld door andere externen.
Vrouwe van Amstel nam haar gehele team mee. Deze ongemanierde buitenstaanders waren duidelijk niet op hun plaats. Ze wisten zich werkelijk niet te gedragen (of te kleden) zelfs na herhaaldelijk aanspreken op hun wangedrag. Dit alles resulteerde in het dwingend verweideren van een van de dames uit Asterion. Als waar team volgde de rest vlot en Asterion was weer verlost van vreemden. Hierop volgend mijn moraal van de avond: "het enige jammere van externen die de kroeg verlaten is dat ze ooit binnen zijn gekomen." :7
Met vele oud-SB'ers in andere kroegen kwam onze kroegavond tot een einde. Tijdens de schoonmaak deed Pieter Stek volledig zat en (daardoor?) kinderlijk enthousiast mee ("Woehoeeee" terwijl hij met een bezem voorbij stoof). Dit spektakel gevolgd door een ware primeur, de allereerste naborrel voor Pieter in de vele jaren dat hij al lid is.

09:35 02/04/2008

Kroegavond

02/04/2008|

De avond was zo als dit logboekstukje, er is niet veel te vertellen. Het was de eerste dinsdagavond van de tentamenweek, en dus rustig. Het hoogtepunt was het gezongen verenigingslied door SB en DB op het podium om middernacht ter ere van de dies van de vereniging. Het dieptepunt van de avond was het DB die om kwart over twaalf de kroeg verliet, met uitzondering van onze Praeses. De tappers leerden te mexxen en een Wasbevers bedachten hun eigen regels bij dit spel. Kortom, het was een dinsdag in de tentamenweek.