Alle kastjes zijn af en bijna alles staat volledig in de laatste verflaag. De kastjes onder het barblad zijn inmiddels aan de muur bevestigd en kunnen nergens meer heen. Nu het echt vast staat wordt het werkelijk, we zijn aan het opbouwen! Als het lunchtijd is om een uur of 4 en er geen messen gevonden kunnen worden bedenkt Mick de meest efficiënte manier om toch zijn broodje te kunnen snijden. Gewoon de zaag pakken dus. Iedereen lacht, het is ook wel een heel mooi tafereel en vrij typerend voor deze klusvakantie. Als er bijvoorbeeld geen hamer gevonden kan worden voldoet een cola fles en voor het aftekenen van hout worden vaker pennen gebruikt dan potloden want die zijn altijd kwijt. Zo denkt iedereen lekker creatief voor de snelste en beste oplossing voor problemen.

Natuurlijk moest er ook nog voetbal gekeken worden tussendoor want het nederlands elftal staat nou niet bepaald vaak in de finale van een groot toernooi. De AEGEE-laptop werd van kantoor getoverd wat met internetkabels spelen, de beamer gaat aan en ja hoor: wij konden kijken via een live stream. In de stad waren ook veel mensen op de been die ook allemaal in cafe’s en op het Wilminkplijn aan het kijken waren. Als er gescoord werd hoorde je het geschreeuw en het gejoel van buiten terwijl bij ons de aanval nog niet eens begonnen was. Toch wisten we dat er gescoord zou gaan worden, maar wij moesten door de vertraging van de verbinding nog een minuut wachten tot ook voor ons de bevestiging er was dat er gescoord werd door de Nederlandse vrouwen. Zo bleef het in ieder geval spannend tot het einde. Europees kampioen. En weer door met klussen.

Het barblad moest er toch een keer op. En daar gingen we dus weer mee aan de slag. Toen het blad werd uitgepakt kwamen we tot een onaangename ontdekking. Het was een prachtig blad, maar wel onbehandeld. Dat was wel even een domper. Het moet dus nog gelakt worden en lakken kost tijd. Veel tijd. Gelukkig hebben we die tijd nog wel in het proces zodat we optijd klaar zijn, maar het was wel even slikken. Nu weer met goede moed verder. De kroeg is opgeruimd en stofvrij gemaakt, er is lak gehaald en we zijn gelijk begonnen met lakken. Om toch even een indruk te kunnen geven hoe het er ongeveer uit gaat zien hebben we het blad wel even uitgetest en de muziekkast geplaatst. Het ziet er echt gaaf uit vinden wij zelf. Hopelijk jullie ook. Wij gaan de komende dagen dus het barblad lakken en als we weer een stapje verder komen zullen jullie weer een nieuw stukje proza kunnen lezen.