De kroeg is wel heel kaal zo zonder achterbar. Dat ging toch wel iets sneller dan verwacht! Binnen 2 dagen was de complete achterbar verdwenen in plaats van de week die we er voor berekend hadden. Met een hoop enthousiaste mensen hebben we de achterbar laten verdwijnen. De constructie was erg koppig dus soms moesten er wat breekijzers aan te pas komen om de klus te klaren. We misten de achterbar wel heel erg dus daar is een mooie oplossing voor gevonden. De koelkasten zijn de nieuwe achterbar geworden, alleen dan aan de andere kant van de kroeg. Het is helemaal ingericht als een waar kroegkantoor! Met drank, Fris, een computer en een heuse telefoon. Maar we hebben altijd nog een tap waar uiteraard nog ons geliefde Grolsch uit blijft stromen.

Ondertussen druppelen beetje bij beetje de bestellingen en de nieuwe onderdelen van de achterbar binnen zodat we kunnen beginnen aan het herstel van de puinhoop. Maar voor nu staat alles mooi in dozen in het midden van de kroeg gestald. Toch is het wel even wennen. Ineens lijkt de ruimte veel kleiner.

Wel is het leuk om zo’n grote klus aan te pakken. Zo vind je ook zomaar flessenpost die door ‘De Heren van Toen’ achtergelaten zijn voor de volgende vinders, De Heren van Nu, die weer zo’n groot project aan gaan. Een mooie Traditie. Zo zitten er op veel meer bijzondere plekken in de kroeg post voor de volgende vinders. De Heren van Toen waren destijds het sociëteitsbestuur samen met de medevinders die vaak oud sociëteitsbestuur zijn. De Heren van Toen plus één Dame uit het jaar 2002 waren met net zo’n grote onderhoudsbeurt bezig als wij nu en wensen ons veel sterkte met het project. Dat is nog eens leuk dat er jaren geleden al nagedacht werd over het motiveren van de volgende avonturiers. De Heren van Toen uit het jaar 2008 hadden hele andere intenties, zij gingen op een speurtocht naar de beroemde post. Zij slaagden erin de flessenpost te vinden en ook hun brief achter te laten. Zo kan dat natuurlijk ook. Zoeken, zoeken, zoeken, niet teveel slopen maar toch slagen in de missie. Toch is de intentie van de heren uit 2002 wel leuker. De laatste brief is nog van niet zo gek lang geleden. Het jaar 2015 door de Heren van Toen plus één Dame. Zij waren bezig met het verschuiven van verschillende relikwieën en stuiten op het huidig bekende ‘archief’, waar zij net als de heren uit 2008 de post wisten te bemachtigen. Nu is het aan ons. De Heren van Nu plus twee Dames hebben nu de eer om de post te beantwoorden en deze voor de volgende generatie achter te laten die weer besluiten de achterbar grondig aan te pakken. Wie zal de volgende vinder zijn?