Beerpong, het meest gespeelde spel in Asterion. Het werd dus hoog tijd om hier een nieuwe traditie mee te beginnen. Zo kwamen Bernd en Chris met het idee om twee dinsdagen op rij de Asterion Beerpong Masters te organiseren met een heuse wisselbeker die volgend jaar weer verdedigd zal moeten worden.

9 Teams streden om de beker: Ping & Pong, De Belastingbetalers, Geen dienst, Primus, Eximiae Unitatis, While(!BierIsOp), 2 man 1 cup, Board XXIX en Manders. Omdat 9 natuurlijk een oneven aantal is werden er 3 pools gemaakt. Waarna de 3 winnaars en het beste tweede team door mochten naar de halve finale en de finale, die volgende week plaatsvindt. Om dit natuurlijk allemaal goed te coördineren zag de strenge scheidsrechter Moes, volledig in bijpassende outfit, toe dat alle regels goed werden nageleefd.

Het was een waar feest. Iedereen had ontzettend veel plezier met de wedstrijden en er waren vele toeschouwers om de verschillende teams aan te moedigen. Natuurlijk ging dit ook gepaard met een hoop gekkigheid. Femke uit het team Board XXIX likte bier van de pingpong bal af. Hun proost is natuurlijk ook “Lik um aan!”. Ze gooit en mist. Mick uit team Primus vond dit toch wel zo onhygiënisch maar om ze terug te pakken haalde hij de pingpong bal even langs zijn edele delen, gooide en raakte! Lekker bier zo. Er werd nog even gevraagd of er soa’s in het spel waren maar bij ontkenning nam Femke haar verlies en begon ze maar aan het “lekkere” biertje.

Ook moesten er nog mensen dringend naar de McDonald’s om de unieke kerst sokken te bemachtigen. We hopen dat ze lekker warm zijn en dat ze geluk brengen.

Volgende week zullen de beerpong avonturen verder vervolgd worden in de halve finale en zal de winnaar gekroond worden in de finale. Het belooft een waar spektakel te worden dus mis het vooral niet! Gefeliciteerd Ping & Pong, Board XXIX, Eximiae Unitatis en als beste tweede De Belastingbetalers. Wij wensen jullie alvast heel veel succes volgende week en moge de beste winnen!