Het heerlijk avondje was daar. Het heerlijk avondje voor Sinterklaas dan, want waar de kinderen zich voornamelijk verheugen op de 5de van december om hun cadeautjes in ontvangst te nemen, waant de Sint zich op de 4de graag even weer in zijn studententijd door het voorzitten van een aloude Cantus. Uiteraard hierin gesteund door zijn Pieterbazen. Wat zou hij immers zonder hen zijn.
Het is 10 over 8 als de eerste deelnemers al ongeduldig voor de deur staan te wachten. Men heeft er schijnbaar zin in. De kroeg loopt om half 9 dan ook snel vol en voor we er erg in hebben zitten er 60 man vol smart te wachten op de komst van de goedheiligman. Het bier prijkt al onder eenieders neus.
Onder het Io Vivat komt de Sint onze kroeg binnen samen met zijn twee trouwste hulpjes, te weten de Pijnpiet en de Zangpiet. De basisregels worden uitgelegd en nu kan de eerste echte Sintercantus echt van start gaan.
Sint Nicolaas had zijn Grote Boek er eens goed op nageslagen en wist zo vele gênante wetenswaardigheden naar boven te halen. De 'stoute studenten' kregen daarbij niet zomaar een zakje zout in de schoen gedeponeerd, de Pijnpiet was dikwijls gelukkig wat creatiever van geest.
Zo moest Bric à Brak een adtje doen uit een chocolade sint voor het niet zo stevig maken van hun jaarclub schildje, mocht Rard een natte vinger halen in de Eendebak en mocht zanger Wessel nog een laatste keer zijn Agora song inzetten, inclusief inleiding. Onder begeleiding van de Zangpiet werden er door de Corona overigens ook tal van klassieke sinterklaasliedjes, met hier en daar een smerige ondertoon, uit volle borst gezongen. Het bier mocht er uiteraard niet bij ontbreken.
Mathijs Waegemakers durfde de Sint te betwisten door middel van een vlijmscherp gedicht. Hij mocht als gevolg een biertje met een gepureerde euroknaller wegwerken. Ook de 4 kerels met het gepromoveerde bloemetjesgordijn konden de rit natuurlijk niet ongeschonden uitzitten.
Uiteraard werden er ook cadeautjes uitgedeeld en een adtje schoen getrokken.
Toen klonk het Wilhelmus en aldaar vertrok de Sint weer onder een luidkeels 'dag Sinterklaasje'. Hij vond het wel weer welletjes.
De leden daarentegen waren net lekker warm gedraaid en zo werd er nota bene op een dinsdagavond een feestje van gemaakt. De muziek ging aan en al snel werd er op het podium midden in de kroeg uitbundig gedanst. De sfeer was zeer gemoedelijk en de reeds verorberde biertjes verhield eigenlijk niemand er van lekker door te gaan met zuipen. Het feestje liep halverwege de nacht langzaam op zijn einde waarna er begonnen kon worden aan de schoonmaak van een smerige kroeg. Al met al wat ons betreft een fantastische avond en ik heb uit betrouwbare bron gehoord dat ook de Sint het heeft weten te waarderen. Hij schijnt zelfs volgend jaar weer weder te willen keren in Asterion. Braaf zijn dus komend jaar!

Sint en Pieten, bedankt!
Het SB vindt dat er goed gezopen is.