[Praeses' log datum 25-08-2012
Dag 4 Kick-In 2012]:

Het gaat vandaag onze mooiste dag worden van de intro en wellicht van ons SB jaar worden. Immers de legendarische cocktailparty van herendispuut Kadmos gaat vanavond plaatsvinden. Oftewel heel veel dronken lui en heel veel nieuwe leden. Een geslaagde avond gaat het dus worden. Maar zodadelijk wordt hier in Asterion gegeten door deelnemers van de Kick-In. Ook gaan we vanavond een KSB inwerkdienst hebben.

[Praeses' log supplemental 25-08-2012 19.30]:

Eten bij de Pakkerijverenigingen zijn zojuist gehouden. Met hulp van de Kick-In commissie waren wij in ieder geval voorbereid! Het eten was wel lekker, alleen duidelijk magnetronmaaltijd. Dit verliep allemaal zonder problemen.

Emile en Martijn zijn even naar huis gegaan om bij te komen. Ook de Kick-In commissie gaat naar de McDonalds om eten te halen (note: ik snap het ook wel, is wel wat luxer dan de magnetronmaaltijd dat ik net heb gehad. Maar hey het is gratis voor mij (dus ik heb maar stiekem extra pakketje eten gejat)).

Goed even rusten nu, er komt zo een bataljon Kadmoten aan om de kroeg om te toveren tot Mexico.

[Praeses' log supplemental 25-08-2012 21.00]:

Kadmos gaat het dit keer echt groots uitpakken. Qua aankleding hebben ze het echt hartstikke leuk gedaan. Probleem is echter dat we niet heel veel tijd hebben. Zouden zij het op tijd afkrijgen. En ooh ja nog een probleem: De kroeg moet natuurlijk ook goed voorbereid worden. Gelukkig zijn een paar Kadmoten zo behulpzaam om me hierbij te assisteren.

Ook Maurice (Audentis) is net langsgekomen om me nogmaals te vragen hun exclusiviteit te respecteren. (note: ik weet dat dit enorme rel gaat opleveren vanavond..maar goed zij hebben aan hun deel van de deal gehouden, dus tja ik heb hem mijn woord gegeven om ook onze deel na te komen…)

[Praeses' log supplemental 25-08-2012 23.00]:

Ooh men meer problemen dan verwacht…onze cola voorraad hebben we iets te overschat. Gelukkig kon Alpha ons uit de brand helpen. Ook heb ik zelf de voorbereidingen voor vanavond onderschat. Maar gelukkig waren Troelen en Myrthe zo lief om me te ondersteunen vanavond. Godzijdank zonder hen had ik toch een groter probleem

[Praeses' log supplemental 25-08-2012 23.44]:

Holy shit… de kroeg staat fucking vol. Echt binnen no time! Wat mensen hadden met Taste geprobeerd om schijt te hebben aan het akkoord en muziek aangezet. Helaas kwamen ze (dit keer met versterking) om ons weer stil te krijgen. Met succes. Daar sta ik dan in een kroeg vol met mensen en cocktails…maar geen muziek.

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 00.12]:

Ja het muziek is dan aan en mensen zijn volop aan het genieten. Ik krijg rapportages binnen dat er iets van 200-300 man voor de Pakkerij staan om binnen te komen. Dit loopt vet goed. Die cocktailkaarten gaan als warme broodjes over de toonbank.

Overigens is de airco niet sterk genoeg met al deze mensen. Goed we houden dit wel eventjes vol.

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 01.25]:

Fuck er komen allerlei meldingen binnen over stroomuitvallen. Compartiment Alpha is uitgevallen. Compartimenten Audentis en Taste hebben nog gedeeltelijk stroom (note: geen muziek…..hahaha God straft meteen). Gelukkig werken bij ons de meeste dingen nog. Ik vrees alleen dat zojuist onze ventilatiesystemen is uitgevallen. Asterion gaat zo veranderen in een sauna. Goed dat is onze kleinste probleem. We moeten proberen onze stroomtoevoer weer online te krijgen.

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 02.01]:

Het is hier eigenlijk lastig uit te houden. De stroomvoorziening begint beetje bij beetje af te breken. We proberen nu met alle man en macht om het weer op gang te krijgen. Het kutte is dat ook onze airco het begeven heeft. Ook doet het internet het niet meer. Daar ging onze drankrekeningpc…. Gelukkig waren onze tappers zo ingenieus om een streeplijst bij te halen.

Ik krijg zojuist nog een paar meldingen binnen. Totale stroomuitval in Alpha. Audentis en Taste hebben alleen nog noodverlichting. Brandmelders 1 tot 13 zijn overgaan op noodaccu.

Ondanks al deze problemen blijft het bij ons superdruk. Dat is in ieder geval het goede nieuws. Volgens mij zijn er ook heel veel nieuwe inschrijvingen bijgekomen. Wat een cocktailparty wel niet doet 🙂

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 03.06]:

Ok ik zit momenteel in een zeer benauwde situatie, letterlijk. Onze koelkasten zijn uitgevallen. Emile en Martijn zijn bezig om onze ventilatoren te rerouten. Zojuist kreeg ik het zeer slechte nieuws van Taste dat hun noodverlichtingen zijn uitgevallen. Audentis ligt ook totaal stil aangezien hun taps op elektriciteit werkt (ze worden vanavond extra gestraft ;). Ondertussen zijn vrijwel alle noodvoorzieningen buiten bedrijf. Waarschijnlijk moeten we mensen gaan evacueren. Kut man krijgen we weer zo'n geval als twee jaar terug. Wat zullen de mensen wel niet denken van ons….

Hoe dan ook ik ga nu maar even alle relevante personeel informeren over onze huidige situatie.

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 03.36]:

Ok we hebben hier iemand die alles weer op gang kan krijgen. We gaan hier waarschijnlijk een zware prijs voor betalen, namelijk iedereen ontruimen (note: ik wil hierbij niet zeggen dat het anders niet gaat gebeuren). De Pakkerij gaat zodadelijk op zwart

Goed iedereen is op de hoogte. Hopelijk gaat het geen chaos worden zo…

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 03.40]:

So far so good. Het is alleen chaotisch op de gang. We proberen iedereen uit te leggen om via de nooduitgang te gaan. Maar de zatlappen luisteren niet echt naar ons. Net gehoord dat een Kadmoot uitgescholden wordt, terwijl hij bezig is als hulpverlener. Ik ga zo met het SB van Flux een veegactie uitvoeren.

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 03.42]:

Ok alles boven is clear. Martijn en Emile hebben onderhand Asterion ontruimd. Taste is (zoals gewoonlijk) bijna clear. Best veel mensen vragen zich af, wat er nou aan de hand is. We doen ons best om het uit te leggen.

[Praeses'log supplemental 26-08-2012 04.00]:

Ok alles is ontruimd. De Pakkerij bevindt zich in totale duisternis…mensen klagen dat ze niet bij hun spullen kunnen. Sommige worden zelfs boos. Ik weet zelf ook niet hoelang dit gaat duren, maar we proberen met alle SBs het beste ervan te maken.

Kadmos begint ook ongeduldig te worden. We hebben ze nodig..ik ga ze nu proberen de situatie uit te leggen.

[Praeses' log supplemental 26-08-2012 04.38]:

Ok alles doet het weer (en dat is zeker een wonder).
We krijgen gelukkig heel veel steun van Kadmoten, Tappers, Oud-SB..iedereen om de boel te herstellen. Geen idee hoelang de Kadmoten dit nog gaan volhouden. Het ziet eruit dat sommige van hen op het punt staan om door hun benen heen te zakken.

Kom op jongens make it count!!

[Praeses' log 26-08-2012 06.38]:

Het is twee uur later sinds mn laatste update. Maar het is gelukt! Het was even 1,5 uur doorbikkelen, maar we zijn er dan eindelijk. Ten tijde van typen zijn we lekker aan het naborrelen. Ook laten we als SB vandaag rustig bezinken.

Ik zie het maar zo: we hebben het twee uur langer volgehouden dan twee jaar terug :)!

[Praeses' log 26-08-2012 09.13]:

Pfff ik ben echt af…..goed heel veel leerpuntjes. Ik ga maar slapen. Jasper stuurt morgen wel een mailtje met alle puntjes waar we nog heel veel van kunnen leren.

Ik wil nog wel zeggen dat ik vanavond een fantastische edoch bijzondere avond heb gehad. Ik wil ook nog erbij vermelden dat we vanavond echt een top team hadden.

Kadmos, Tappers, Musicie, Oud-SB, Yoeri en nog vele anderen…zonder jullie zouden wij als SB toch voor een hetere vuur staan. Ons dank voor jullie gigantische bijdrage aan dit mooie maar ook bijzondere feest is dan ook groot!

[End log]