Europa- en Jaarclubavond, alsof het allemaal zo dicht bij elkaar ligt. We begonnen de avond redelijk op tijd met het inmiddels klassieke filmpje over Europa (spreek uit: Uiropa) van Buro Renkema. Ons bestuur had een aanvullend verhaal voorbereid over welke mogelijkheden onze vereniging eigenlijk biedt op het internationale aspect. Daarna werd in één ruk overgegaan naar ons locale aspect, belangrijk voor de aanwezige sjaars, namelijk het vormen van een jaarclub. Waarom wil ik in een jaarclub? Hoe vorm ik eigenlijk een jaarclub? Hoe is dat in het verleden gegaan? Op al deze vragen kwam vanavond een antwoord, niet op zijn minst door de flyer 'hoe vorm ik een jaarclub voor dummies'. De sjaars werden opgedeeld in groepjes en gingen voor de avond aan de slag met een fictieve jaarclub. Gefeliciteerd jaarclub badeend, jullie plannen kwamen het beste uit de verf.
De avond verliep rustig verder in een gezellige kroegavond. Weinig bijzonderheden te melden, iedereen had een gezellige borrel. Op natuurlijke wijze werd rond half 3 de laatste ronde erin gegooid.
Een veel gebruikt gespreksonderwerp van de avond was het voor de deur staande kamp. Iedereen heeft er weer zin in. Ik heb zelfs gehoord dat het het gaafste kamp gaat worden ooit…