Met neme een prachtige sociëteit, een lichting die deze net blinkend schoon heeft gepoetst en het kan bijna niet meer fout gaan! Dat bleek gisteravond ook weer het geval.
Rond half 10 was 10-II na twee dagen hard zwoegen klaar en had het bestuur de kroeg in western-sferen gebracht. De eerste mensen begonnen binnen te druppen tot het rond half 11 al redelijk druk begon te worden. In die tussentijd is de alternatieve incognito-meter omgedoopt tot de Oud SB-meter en werd deze veelvuldig gebruikt. De vorm klopt zo goed dat ik me later op de avond zelfs vergiste en per ongeluk deze meter aan een van Heeren gaf (oeps).
Rond 11 uur ging de almanakcommissie de nieuwe almanakpresenteren met een heus nieuwsbulletin, Davida heeft hierbij haar nieuwe roeping als nieuwslezeres gevonden. Nadat deze overhandigd was aan de President stond de avond korte tijd in het teken van mensen die in de kroeg de almanak aan het doorbladeren waren, maar al snel ging het feestje verder.
Dit werd verder op gang geholpen door Heerendispuut Incognito dat ter ere van hun Dies een fust aan de kroegbezoekers aanbood. Hierna gingen alle remmen los en begon het feestje echt.
Tot een uur of 3 bleef de kroeg netjes vol staan en was het een topfeestje met kersverse SBers die zich richting de klokkenplas zopen, kersverse Oud-SBers die pul na pul naar binnen werkte en enkele leden die het nodig vonden om de kwade geesten in de kroeg te verdrijven met enkele rotjes.
Bij de deur was het ook nog even interessant toen enkele Veritas-sujetten het nodig vonden zichzelf langs mij te persen (succes daarmee), maar het meegelopen Audentis Soccie was heel behulpzaam in het verwijderen van deze apen uit de pakkerij.
Na een snelle schoonmaak, met de helft van 10-II af op een kruk begon de naborrel waar ik nu al spijt van heb. De Jumbo heeft weer eens kennis gemaakt met mijn zatte verschijning rond openingstijd.
Alles bij elkaar was het een mooi feestje en met de HAIP in het programma zullen er waarschijnlijk nog vele van zulke avonden zijn de komende weken.
Tot maandag bij de ALV en het ALVeest!