De avond begon voor mij al vroeg met om 7 uur de ESP borrel. Zo'n 20 scholieren plus bijbehorende ouders waren in de kroeg aanwezig om eens te proeven van het bier en het studentenleven in Enschede. Er werd een kort spelletje gespeeld met verschillende vragen over de vier verenigingen in de Pakkerij. Iedereen deed enthousiast mee, maar nadat de Nintendo DS door een gelukkige vader (!) was gewonnen liep de kroeg weer snel leeg. Op naar het echte feest van de avond! Althans, dat dachten we toch.

Het bestuur van ESN liet schandalig lang op zich wachten, waardoor we ons 2 uur lang kansloos verveeld hebben achter de bar. Van enige uitleg of excuses was natuurlijk geen sprake toen ze eindelijk om 11 uur aan kwamen kakken. Maar goed, het zij ze vergeven. Na een half uurtje verschenen de eerste bezoekers, geheel volgens het thema (slaapfeestje) gekleed in een pyjama. Het feest kon beginnen. Een persoon die mij alleen bekend is onder het pseudoniem 'Snorro' vertoonde haar DJ-kunsten, die helaas nogal te wensen over lieten. Het leek de ESN'ers gelukkig niet veel uit te maken en op het eerste gezicht had iedereen het prima naar z'n zin.

Ik stond bij de deur toen er een groep hele oude mensen bij Taste de trap af kwam. Hoogtepunt: Een van die 50-jarige zatlappen had besloten het laatste deel van de trap rollend af te leggen. Gelukkig was er niks met hem aan de hand, dus kon ik weer terug naar binnen. Evan en Vendel namen plaats in de boot en eindelijk kwam het feest echt los. Berend was intussen onafscheidelijk van zijn pul. Helaas kan ik me niet meer herinneren wie zijn hand aan de pul had vastgetaped, maar grappig was het in ieder geval wel. Ik kon tegelijkertijd niet van het beleidsweekendtheepotje (3x woordwaarde) afblijven en heb dat ding minstens drie keer volgetapt om vervolgens de inhoud weg te geven zodat ik weer een nieuw potje kon tappen. Waarom is mij nu een raadsel…

Om 4 uur was het weer mooi geweest en werd iedereen naar buiten gestuurd zodat wij de vloer konden ontdoen van een laag vertrapt plastic en gesloopte kussens. Uiteindelijk zaten we rond 5 uur aan de naborrel, waarbij één sujet zowaar een pijp in de kroeg meende te moeten opsteken. Daarna nog even een bezoekje aan de bakker gebracht. Bij binnenkomst werd ons direct de koffiemelk en het bakje suikerklontjes ontnomen, blijkbaar hebben ze toch geleerd van de incidenten uit het verleden. Na een goed broodje -of twee- keerde iedereen weer huiswaarts.

Tot dinsdag!