Pas om ongeveer kwart over tien kwamen de eerste mensen de kroeg binnen wandelen, dus je kunt wel stellen dat de avond wat laat op gang kwam. Met ongeveer zestig mensen die een kroegen-rondje om de kerk deden onder leiding van *Vertigo, was het tot ongeveer middernacht redelijk rustig in de kroeg.
Om ongeveer half 1 kwam plotseling een half dronken en lalala-zingende meute naar binnen gerold en ineens was het aardig druk. Met vijftig mensen die al flink wat bier achter de kiezen hadden en in één keer het aantal aanwezigen kwamen verdriedubbelden, kwam de sfeer er goed in.
De European SnackCie klom op het podium en maakte zichzelf bekend. Of dat was in elk geval de intentie.. of de mensen het ook daadwerkelijk verstaan hebben is nog maar de vraag (een gegeven is dat men er niet beleefder op wordt na een kroegentocht), maar het belangrijkste is dat iedereen de shirtjes en gezichten heeft gezien.
Daarna werd jaarclub *Vertigo eeuwig verklaard, waarna de avond voor korte tijd een feestje werd, inclusief een hoop groene drankjes. Maar al gauw hielden redelijk wat mensen het voor gezien en halveerde het aantal aanwezigen weer. Desalniettemin werd er nog steeds gedanst en gesjanst en was het naar mijn idee een prima avond!
Om vier uur gebeurde iets wat ik in mijn hele sb-tijd nog niet heb meegemaakt: in plaats van dat we uren bezig waren met een jengelende meute naar huis te sturen, spoedden de laatste aanwezigen zich zo gauw mogelijk naar huis, waardoor we de schoonmaak uiteindelijk met niemand meer dan twee sb'ers en twee tappers hebben gedaan. Ik moet zeggen: het is een heel nieuwe gewaarwording, maar het heeft ook zijn charme.
Nog even naborrelen met zijn viertjes en dan zoeken wij ook ons bedje op. Iedereen een prettig weekend!