De kroeg vulde zich deze avond al vroeg met een mensen die vol verwachting aan het bier gingen. Vol verwachting van de Sint, en of ze misschien een presentje zouden ontvangen. Na lang wachten werd er dan eindelijk op de nooduitgang geklopt en vlogen de pepernoten in het rond. Na deze woelige entree, nam de Sint plaats op de voor de gelegenheid geleende lederen bestuursstoel van de algemene. Na een slok van zijn bier, en een staf-feut te hebben aangewezen, begon de Sint met het uitdelen van de cadeaus aan de diverse mensen die zich al dan niet goed hadden gedragen de afgelopen tijd. Het bleek dat er vooral mensen waren die zich hadden misdragen, wat alleen maar zorgde voor meer vermaak. Ook werden er nog excercief veel pepernoten met harde hand over en weer gegooid, wat resulteerde in een plakaat op de vloer. Zo kan de Sint het nooit bedoelt hebben. Na dit alles verliet Sinterklaas Asterion onder luid gezang van de aanwezige kroegbezoekers.

Langzamerhand kwam het feest in een redelijk goed gevulde kroeg op gang, het bier vloeide rijkelijk en steeg naar het hoofd van menig persoon. Toen de KADMOS tafel in het midden werd gezet, ging het helemaal los. De Sint kwam weer even terug, nu en dan zonder baard en hij was zijn mijter ook nog even kwijt.
Tussendoor nog even iemand eruit gezet die het raar vond dat hij voor zijn bier moest betalen. Hij vond het ook al raar dat hij niet mocht bellen in de kroeg. Wat een schrale gast:'(

Het feestje ging lekker z'n gang en de mensen werden zatter en zatter. Sommige hebben nog ondervonden dat pepernoten en bier de vloer misschien nog wel gladder maken dan dat ie al is, en zelfs op de podiumblokken bleek dit het geval. Gelukkig is er niemand zwaar gewond geraakt.

Volgens mij hadden we deze avond een record aantal sjaars bij het aangaan van de tl, oftewel tl punten voor die mensen! Na deze genoteerd te hebben in het AVIS, kwam er op de gang een lamp naar beneden. Bij nadere inspectie bleek dat er ook iemand het nodig en vooral heel grapppig vond om van de trap af te urineren. Daar was ik niet van gedient en Tim ook niet. Na een verhaal over respect voor de pakkerij ging Tim eropaf, wat uit liep op een kleine valpartij van de plasser en wat schermutselingen op de gang. Uiteindelijk heeft Sinterklaas de jongen tot bedaren gebracht en is er afscheid van ze genomen. Alleen jammer dat ze het nodig vonden om een kwartier later een konijnenhok tegen onze deur aan te gooien, om vervolgens weg te rennen.

Na dit alles volgde een veel te grote schoonmaak, waarbij zelf het plamuurmes aan te pas moest komen om sommige plakaten van de vloer te verwijderen. Maarja, niet zeuren, uiteindelijk is het allemaal schoon. En na de schoonmaak wacht dan het gourmetstel met veel vlees en enkele groente achtige dingen.Het tosti-ijzer bleek ook zeer goed in staat om als secondary gourmetstel gebruikt te kunnen worden. Na onze buikjes rond gegeten te hebben, had iedereen er ongeveer wel genoeg van en zijn we dan ook maar vertrokken.