Sinds de wissel hebben de dappere Fabian en Janneke 2 nachten en dagen staan zwoegen. Met een totaal aantal van 5 uur slaap hebben ze harder en langer gewerkt dan jan lid ooit zou kunnen. En het resultaat was daar, om stipt half zeven heeft 08-I een prachtig schone kroeg opgeleverd. Asterion schitterde weer zoals ze lange tijd niet meer heeft gedaan.
Ook deze avond om stipt half zeven stonden de dames van Quenouille aan de deur te krabben om onze kroeg weer in Chinese sferen te verlichten. De gasten snelden zich naar hun plaatsen, om zich te zetten op de deghelycke nieuwe Q-stoelen. Toen iedereen klaar zat barstte de discussie los, onder leiding van 5 hooghe Heeren. In het debat zoals alleen Quenouille deze kan brengen kwamen alle kanten van de Chinese cultuur en samenleving langs. Meestal in het Nederlands, maar soms werd ook gereageerd in het Engels, door belangrijke dames die zelf uit China komen. In de twee uur durende discussie kwamen stellingen langs over de 1-kind-wet, de westerse afhankelijkheid van China, de leergierigheid van Chinese studenten en het zaken doen met Chinezen.
Dat daargelaten; een debat is mooi en aardig, maar wij willen feesten. De muziek ging aan en de andere disputen lieten ook 1 voor 1 hun gezicht zien. Met een gratis fust en de oude bazen Guy en Evan in de boot stond Asterion op springen. Feestkoningin Lotte Wang leidde in haar eentje de hele meute en zette eenieder aan tot wild dansen.
Zoals alle feesten moest ook de afsluiting van de CyQlus 2008 tot een einde komen. Met meer zatte Quenouillers dan goed is voor een schoonmaak waren we langer bezig dan je met zo veel mensen behoort te zijn. Toch is het zo ver gekomen, en zijn we bij de naborrel aanbeland. Eerst een rondje 5-uur-cup-a-soup voor het SB en nu voegen wij ons ook bij de zatte barhangers.