Aan het begin dezes avond kregen alle deelnemers van de European Night een certificaat als bewijs van deelname. De uitreiking van deze must-have-papiertjes ging gepaard met een persoonlijke toespraak bij alle afzonderlijke deelnemers. Daarna werden de organisatie, de commissie, het bestuur, het SB, de deelnemers, hun ouders, buren, goudvissen en iedereen die verder nog een bedankje verdiende uitvoerig bejubeld en geknuffeld. En toen deze uren in beslag nemende ceremonie eindelijk klaar was kon de European Night echt beginnen.
Tientallen flessen met een grote verscheidenheid aan typen drank werden tevoorschijn gehaald, er werden hapjes uitgedeeld, het volume van de muziek ging omhoog en iedereen zette het op een zuipen en dansen. Plotseling werd de kroeg ook nog overstroomd door een in het roze geklede horde; het ESP was voorbij en (een deel van) het team van de voorlichtingsdagen plus aanhang kwam deelnemen aan het feestgedruis.
Al met al was het wederom een gezellige bende. Overal plastic bekertjes, rare knabbeltjes en grote hoeveelheden flessen met drank verspreid door de kroeg, varierend van "heel sterk" tot "vreselijk ontzettend niet te harden zo sterk". Tegen elke verwachting in (grasovka, sangria, dropshot, long island ice teas en zoveel meer door elkaar, dat kán gewoon niet goed gaan) is er niet gekotst, of in elk geval niet in de kroeg op een manier dat wij het gemerkt hebben (dat spoor van braaksel dat vanaf de hal naar buiten liep, laten we voor het gemak even buiten beschouwing). Wel gingen er veel glazen kapot, werden de kleinere ES-deelneemsters enthousiast in het rond gegooid door de wat groter gebouwde figuren en werd er lustig tegen elkaar opgereden.
Het was een goed feestje en een mooie afsluiting van deze European School! Bij de schoonmaak vonden we een grote doos met honderden stroopwafels en boterkoeken, waaraan wij ons nu smakelijk te goed doen 🙂
Rest mij nog te zeggen: oogjes dicht en snaveltjes toe.. en natuurlijk tot volgende weerk, waarin wij zowel op dinsdag als donderdag wederom een mooi feestje mogen verwachten!