Na een woensdagavond heel hard zuipen en daarna lang uitbrakken begon voor mij de donderdag met pizza om 18.30 als ontbijt. Na anderhalf stukje kon ik geen hap meer weg krijgen en heb ik mezelf naar Asterion gesleurd. Eenmaal daar aangekomen had de koude winternacht ervoor gezorgd dat ik me weer iets beter voelde. En na het sjouwen van kratjes en het op de gang zetten van een drietal kroeg objecten begon ik zelfs echt honger te krijgen. Toch weer jammer dat ik die pizza niet helemaal heb weg gekregen dus dan maar naar de snekkie. Toen ik terugkwam was de band al een flink eind op weg met opbouwen en hadden de jongleermensen zich naar huize kruipafstand begeven om daar aan de cursus deel te nemen. Vanaf dit moment begon de kroeg zich langzaam te vullen met mensen. Zo rond 23.00 was het cursus clubje weer terug en een half uur later stond de kroeg inmiddels goed gevuld. Tijd voor de band om af te trappen! Dit was direct ook het moment dat de disputen zich in thema kledij naar binnen begaven. Kadmos had zich ter gelegenheid van dit circus voorgedaan als een leger gekloonde Adriaanen. Pandemonium had zich helemaal blauw geschminkt in het thema van de blue man band. Incognito had zich voorgedaan als mimespelers en bleven maar tegen die glazen duur in de kroeg aanlopen… Quenouille had de link 'cirque du sjaar <> cirque du soleil' gelegd en was dus verkleed als allemaal zonnetjes en MonduDamo had zich als showgirls versierd.

Bij Taste was er deze avond traditioneel het "Tank feest". Dus heeeel veeeel lamme mensen. Rond half een was er al een of andere gast die het nodig vond om in de hal van de pakkerij te kotsen. Om vervolgens het tafereel aan te zien van mensen die door deze vloerpizza liepen, of zelfs bijna erin op hun bek gingen, was erg hilarisch! De kroeg stond inmiddels vol en het werd er lekker warm. De band speelde nog een paar nummertjes en toen was het tijd voor een Dj intermezzo. Dit was zo ongeveer het moment waarop er langzaam Tasters, die er genoeg van hadden in Antigoon, naar Asterion kwamen. Veel mensen in dispuutskleding dat natuurlijk uit moest. Voor mij werd het weer een keer tijd om achter de bar te gaan kijken en de drie tappers bij te staan. Dit was wel nodig ook want er werd hard gezopen! Er zijn deze avond maar liefst 10 fusten door gegaan, hier is het SB natuurlijk erg blij mee. Meer van dit soort feestjes! :B

De band was inmiddels al weer begonnen met haar tweede deel en ik ging weer eens bij de deur kijken. Er waren inmiddels veel externen binnen en de meeste hadden hun dassen en jasjes weer aan gedaan maar zorgden verder niet echt voor problemen. Eenmaal buiten bij de deur was ik blij dat ik weer even in de koelte van de hal kon staan. Tot een uurtje of half vier verliep de avond zonder noemenswaardigheden. Rond half vier besloot de verlichting in de hal er namelijk mee te stoppen… Het Taste SB, en ik in de meterkast kijken en een rondje door het trappenhuis gelopen om te kijken of we iets konden vinden. Maar helaas… Toen Fabian als EL'er en Retentio er maar bij gehaald. Maar hij kon, na het met z'n zatte hoofd op alle kastjes met stoppen in de meterkast te hebben geslagen, ook niks vinden. Dan maar geen licht… Wat toch wel lastig was want de meeste mensen wilden een poging doen hun jas te zoeken in een enorme stapel. Dan maar even de otto-hok-TL-balk erbij gehaald maar deze besloot er na 5 minuten mee te stoppen.

Het werd 4 uur. De muziek stopte en mensen vertrokken om de SB'ers, de tappers, de sjaarscie en Nico van de musicie achter te laten een in vies Asterion. Na een redelijk lange maar toch soepele schoonmaak kon de naborrel zo rond een uurtje of half zes beginnen. De mixjes werden uit de kast getrokken en Vincent had nog zin in bier dus die besloot nog even het bier aan te sluiten en twee pitchers voor hem en Jeroen te tappen. Marike had nog wat lasagne op kantoor opgewarmd en een paar toastjes gemaakt. Dit was redelijk snel soldaat gemaakt door alle hongerige aanwezigen. Niet snel hierna klonk het woord 'backer' maar deze is uiteindelijk niet bereikt. Zo rond kwart voor acht verlieten we Asterion, maar Vincent was z'n sleutels binnen vergeten. Na een zoektocht binnen waren de mensen die buiten bleven wachten om naar de backer te gaan verdwenen. Ik dacht: "Die zijn alvast naar de backer". Maar toen ik er langs fietste zag ik niemand. Dan toch maar door naar huis. Daar zag ik nog een pizza staan die ik dus maar weer heb opgewarmd en opgegeten. Zo kwam deze mooie avond voor mij ten einde. Sjaarscie, bedankt voor dit top feest!

Ik wens iedereen namens het SB prettige kerstdagen en een gelukkig Nieuwjaar! We zijn op 1 januari vanaf 01.00 open dus mocht je in Enschede zijn kom even langs om van een biertje en een oliebol in Asterion te genieten!