De kroegmarathon, wat een feest. Het begon al vroeg, de eerste mensen druppelden rond 17.15 al binnen. Het SB was er natuurlijk al langer om het gehele feest samen met de lustrumcommissie in elkaar te zetten. Om 18.00 arriveerde het eten en de meeste mensen. Na een korte opening door van der Hoorn (Klifje was natuurlijk te laat) kon het eten beginnen. Het was goed, veel vlees en gebakken aardappeltjes. De vega's werden natuurlijk weer voorgetrokken en kregen aardappelkrokketjes in plaats van gebakken aardappels 🙁

Daarna kwam er een spreker iets vertellen over slapen, iets wat we de komende tijd niet zouden gaan doen. Na dit boeiende verhaal kon het feest los barsten. De eerste oud SBers begonnen met hun dienst en het oud SB festijn kon beginnen. Dienst na dienst, pul na pul, wissel na wissel begon het toch een gaaf feest te worden. Een thoridor feut werd naar binnen getrokken en ging vechten om naar buiten te mogen terwijl hij schreeuwde: nee ik wil niet naar binnen! Later kwamen de bolle Ius lui nog even aan de deur. Per 1 naar binnen getrokken om vlak erna weer via de nooddeur naar buiten te verdwijnen. Evan werd nog beloond door Ius met een medaille wegens grote muzikale prestaties.

Toen we rond half 5 overgingen op de naborrel dropen de bezopen oud SBers en de enkele aanwezige niet oud SBers naar buiten en bleef alleen de harde kern over welke de 24 uur zouden gaan vervolbrengen. Dit samen met wat verdwaalde kroegtijgers. De GanzeBar werd op de vloer uitgelegd en duurde vooral lang. 80 vakjes was toch iets te veel van het goede na een goed feest!

Gelukkig werd het Asterion Zwembad snel geopend en konden de deelnemers genieten van een frisse duik. De tap ging weer aan en er werd weer lekker doorgezopen. Na een kort intensief potje kooi voetbal werd het Asterion terras geopend en enkele records gevestigd. Noemenswaardig zijn de records van Deef, die met 0 kledingstukken het minst aantal kledingstukken in de kroeg aanhad. Loes had 9,91 seconden nodig voor een liter chocomel en van der Hoorn kreeg het voor elkaar 24 spekjes in zijn mond te proppen. De kooi werd opgeruimd en de eerste supporters druppelde Asterion binnen om aapjes te kijken.

Iedereen was kapot, het programma was over en het was enkel nog uitzitten tot 6 uur. Om 5 uur kwam het eten dus dat gaf wel weer wat afleiding. Om 6 uur waren we klaar en ging de muziek weer aan. Na 10 heftige minuten toch maar over naar de schoonmaak die in een half uurtje was geklaard. De naborrel duurde tot half 8 en toen had ook echt iedereen het gehad. Gebroken ging iedereen naar bed, maar wel met een ervaring rijker.