In de tentamenweek komen leden naar de kroeg om even van de welkome afleiding te genieten en totaal te ontspannen. Onder het genot van een lekker biertje wordt het belang van studiepunten gerelativeerd en de beste sog technieken uitvoerig besproken.
Kortom, het is voor iedereen handig en relaxed om Asterion te bezoeken. Het is de hele avond niet erg druk geweest, maar degenen die er wel waren hebben het onderste uit het glas gehaald om te proviteren van de voordelen van onze kroeg zoals zojuist beschreven is.
Al voordat Asterion officieel zijn deuren opende stonden er al wanhopige leden op de deur te bonsen of ze aub alvast naar binnen mochten, zogenaamd zodat ze het SB konden helpen opbouwen. Hoewel dat natuurlijk totaal overbodig was, hebben we ze toch maar binnengelaten. Nog voordat ik weer terug was achter de bar om de kas te tellen hadden zij hun jas al opgehangen, op de bel geslagen en de barkrukken veroverd.
Voordat het piekuur voorbij was had de bel minstens tien keer gerinkeld. Voor een enkeling was dit wel genoeg en die droop dus af, met het hoofd naar benenden zacht vloekend over tentamens en ec's. Maar de meerderheid bleef toch nog even.
Er werd begonnen met een spelletje poker en aan de bar werden inhoudelijk hoogstaande conversaties gevoerd met een mooi glas Palm. Om half 4 waren er nog net zo veel mensen als om 1 uur. Terwijl de één zich af vroeg waarom hij nog steeds in Asterion aanwezig was terwijl hij tentamens moest leren, vertelde de ander vol trots dat hij, als zevende jaars, nooit meer tentamens hoefde te maken.
Om vier uur sloot het SB de poorten en samen met twee charmante tappers was de schoonmaak snel gedaan. Na een korte naborrel ging iedereen naar huis om op tijd te kunnen slapen om de volgende dag weer flink te studeren, soggen of 'wii'en…