De MonduDamo wijnborrel; gegarandeerd een sfeervolle ambiance, goed gekleedde bezoekers (uitzonderingen als Schoutsen en de zwembroeken daargelaten), lekkere hapjes, een stampvol Chateau Asterion en veel te veel wijn. En mensen die tussendoor bier drinken en veel te lam worden. En Schoutsen, die niet een biertje neemt maar gewoon een fles aan zijn mond zet. Maar om niet te ver af te dwalen; het was een topavond!

Roy de wijnkenner wist een deskundig verhaal te doen over de te schenken dranken en wist en passant nog even te vermelden dat een schroefdop voor wijnen de meest ideale afsluitmethode is. Weer wat geleerd! Mocht het trouwens nog niet duidelijk zijn, het thema was l'Experience de la Renaissance, Frankrijk dus. Het eerste deel van de avond verliep zoals we dat gewend zijn, lekker rustig converseren onder het genot van het rijkelijk vloeiende vruchtennat.

Toen de wijn echter op was waren het de dames zelf die abrupt de volumeschuif omhoog knalden en nog wat restanten van het jaren '90 feest van gisteren door Asterion deden schallen! Het dak ging eraf en het was direct een grootsch feest. En dat is eigenlijk direct de strekking van het verhaal tussen 1 en 4 uur. Mooi feest, lamme mensen, superavondje! En nu ga ik weer naborrellen, goed weekend!

(Het verhaal is natuurlijk ge-edit omdat ik Reniassance eerst verkeerd heb geschreven :P)