Ondanks de twee van tevoren aangekondigde presentaties kon men niet echt spreken van een overweldigende drukte op de vroege avond. In tegendeel. Het was zelfs zo rustig dat enkelen zich genoodzaakt voelden zichzelf te vermaken met uitdagende partijtjes domino en dammen (waarbij Kolhoop onbedoeld de beste zet in de geschiedenis van het dammen deed, maar dat terzijde). Gelukkig kwam hier snel verandering in toen Metselaar binnen kwam met een groep Duitsers.

Enige tijd later kwam een ditmaal niet in het rose gehulde HAIP-cie letterlijk binnengestuiterd op skippyballen om zich vervolgens voor te stellen. Het exacte thema is me niet geheel bijgebleven, maar het was iets met 'haiper', dus het zal wel gaaf zijn. Om toch maar in de trant van het presenteren te blijven, sprongen Leppers en Kolhoop ook nog maar even het podium op om het uitje naar Maastricht te promoten. Leppers wist dit te eindigen met een mooi Sinterklaasrijmpje ("Asterion is dicht, dus ga mee naar Maastricht!" Ik zeg: geniaal!) en zette vervolgens het AEGEE-lied in, omdat dit onzes inziens te weinig gezongen wordt. Een ieder zong uit volle borst mee om enkele tijd later verrast te worden door een zevental kerels die een stripact ingestudeerd hadden. Na de door het vooruitzicht op gratis bier gelokte aanwezigen geshockeerd te hebben met naakte, beschilderde mannentorso's bleken zij zichzelf OMJC NUDS (o.i.d., wederom laat mijn geheugen me in de steek) te noemen en, gul dat ze waren, gooiden zij er een gratis fust in.

Gratis fusten worden altijd gewaardeerd en dit bleek maar weer eens uit het degelijke feest wat hierna ontstond. De nieuwe jaarclub wist zichzelf goed te profileren door vrijwel de gehele avond op het podium te blijven hupsen en de rest van de aanwezigen volgden dit voorbeeld braaf. Aangezien niet-Nederlanders op een of andere manier happy hardcore nooit weten te waarderen werd dit pas later op de avond aangezet, toen de meeste Osnabrückers hun uitbundig gevoos naar hun lodge-adres hadden verplaatst. Dat dit voor fraaie taferelen heeft gezorgd hoef ik u natuurlijk niet uit te leggen. Intussen bleek NUDS iets te veel van het goede te hebben gehad en dit resulteerde in vele gebroken glazen. Gelukkig wisten zij een hoop goed te maken door als achtergrondkoortje op te treden voor Van Domburg die vol passie en in de volle spotlight een mooie show weggaf op 'Gesmoorde kreet'. Eenmaal in deze trent konden klassiekers als 'De stad Amsterdam', 'De vlieger' en 'Ik voel me zo verdomd alleen' natuurlijk niet uitblijven en ook deze werden uit volle borst meegeblèrd.

De voltallige nieuwe jaarclub bleef helpen met de schoonmaak en na dit vrij vlot afgerond te hebben werd er nog even vlug nageborreld met door Siccus geleverd chinees voedsel. Hiervoor hulde.

Het was een van de betere avonden. Of beter gezegd: een topavond! Absoluut voor herhaling vatbaar. Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en tot vanmiddag of anders volgende week.