Hoewel de avond rustig begon en alle schijn met zich mee had zo te blijven kwamen net voor 0:00 veel mensen binnen. Gelokt met het gerucht dat er een fust geschonken zou worden.

Nadat Incognito de Abdijentocht gepresenteerd had en 3 ROC’ers vriendelijk verzocht zijn te vertrekken hield de jongste AEGEE-jaarclub zijn presentatie. Met verbazing heb ik staan kijken naar een jaarclub die zelf niks zei en een groot publiek waar nog geen sfeervol “Fust!!” uit kwam.

Het fust werd daar en tegen toch aangeboden en het feest leek de juiste kant op te gaan. Helaas begonnen rond 1:45 de Sirenen te zingen en werden veel zwakke geesten Asterion uit gelokt. Het startsein voor de diehards om lekker los te gaan op Gabber en Rock.

Klifman en Steenis kregen op dat moment een heftige discussie net buiten de kroeg die zich na een uur weer voortzette aan de bar. Een klein puntje wat ondergetekend hiervan mee kreeg was de discussie: “Dit biertje is niet van mij. Ik hoef ‘m niet.” Ik ben net zo verbaasd als u mijn beste lezers.

De verse jaarclub ging naar traditie compleet lam en was net voor 4:00 niet meer in staat om in te grijpen toen Sietsma met hun enorme bord Asterion uit liep. Na een “Dit is niet zo mooi.” uitgebracht te hebben hebben ze rustig hun jas gepakt en zijn gaan zoeken. Vreemd genoeg was van Sietsma geen spoor meer te bekennen.

Tijdens het schoonmaken nog wat mensen goed duidelijk gemaakt dat we geen kapstok zijn en daarna de avond afgesloten met een rustige en goede naborrel.

Het is nu bijna 7:00, welterusten.