De avond begon vandaag wat eerder dan normaal. De helden van het tappersgilde verzamelden zich om 20:00 om alvast met een schuin oog Marcel & Marcel te peilen.
Marcel is verkoper van Grolsch en inspecteerd zo’n 20 keer per jaar de tapkunsten van tappers door het land. Marcel is winnaar van diverse landelijke tapwedstrijden.
Om 20:30 begon het eindelijk. Er werd gecontroleerd of de tapinstallatie schoon was (uiteraard werd dit uitstekend bevonden) en wat verteld over tappen. Demonstraties werden gegeven waarna onze tappers de routine zelf mochten afleggen en laten zien wat ze waard waren. Twee glazen spoelen, controleren of ze schoon zijn, mooi ??n voor ??n tappen, afstrijken, viltjes neerleggen en ze met een glimlach en een alstublieft aanbieden. Uiteraard werd ook gecontroleerd of de bovenkant van het glas gedurende dit proces niet werd aangeraakt.
Na de eerste ronde viel de helft af waarna de overige zes tappers in twee extra ronden mochten laten zien wie de tapkoning was. Steenis (uiteraard het SB) won glasrijk en werd gevolgd door JW (oud-SB) en Jeroen (Lamballe).
Marcel had met de complimenten van Grolsch wat presentjes meegenomen voor de winnaars en bood zelfs aan om het getapte bier te vergoeden. Gratis bier is lekker want het is… Hulde hiervoor!
Omdat gedurende de tapwedstrijd veel bier werd getapt werd er ook veel gedronken en was het om 21:30 al z???r gezellig. Dit was ook het moment waarop de gewone leden binnen kwamen druppelen. Met de IK’s van AEGEE, Taste en Audentis werd het nog vol ook. De avond kabbelde voort waarna om 03:00 de Societeit is gesloten, schoongemaakt en nageborreld.
Weer een degelijke avond in ons schoone Asterion.