Soms is het best leuk om tijdens een kroegavond nuchter te blijven ……..

De avond begon erg rustig. Waarschijnlijk doordat het deze dag dodenherdenking was, lieten veel de mensen de kroegavond voor verstek gaan.

Om twaalf uur werd het Wilhelmus ingezet, om vervolgens lekker door te bieren. Enige tijd daarna kwamen bingo-kaarten tegen in een van de kastjes. Toen was het hek van de dam!!

De overgebleven 16 mensen deden vol enthausiasme mee! Iedereen kocht een kaart voor een euro (de hoofdprijs was een rondje voor de zaak, dus eigenlijk hadden we maarliefst 16 winnaars 😉 ).

Rutjes en Hoogstraten verzorgden de avond. Samen deden ze om en om de ballen, en het commentaar. Met microfoon natuurlijk!! Wie een kolom- of rij-bingo had mocht iemand kiezen, die dan een liedje moest zingen. Grootsch vermaeck dusch!

Onder de eerste pechvogels bevonden zich Veldhuis en de Mossel, maar na verloop van tijd had dan ook iedereen een lied gezongen. Een greep uit de collectie: Het chocomel-lied, de Mosselman, Daar wordt aan mn lul gesjord, enz…

Nadat de bingo afgelopen was ging het programma verder. Tot grootsch vermaeck van de aanwezige stamgasten werd een condoom met bier gevuld, welke vervolgens aan de heer van Steenis werd aangeboden.

Na het intermezzo aan de tap, werd het volume van de muziek opgevoerd. De microfoon was inmiddels naar het podium getransponeerd! Uit betrouwbare bron bleek dat bij Taste goed te horen was dat wij heel vals konden zingen.

De pit werd geopend, en er werd dan ook lekker gebeukt, op nummers als ‘Killing in the name of … ‘. De stroob deed ook weer goed werk, vooral bij nr’s als Good To Go. Er werd gehakt, gehost, gebeukt, iig niet veel stilgestaan.

Op het hoogtepunt bleek een enkele idioot het toch erg te warm te krijgen. Zo kon Gido Jansen zijn oerdriften niet onder controle houden en ontblote zijn bovenlijf om vervolgens midden kroeg keihard te gaan staan hakken.

Om 4 uur moest dan toch de laatste ronde ingeluid worden. Met bevrijdingsdag voor de boeg, was dit toch wel een mooie tijd voor de meesten om naar huis te gaan.

Ik ga ff een kroket in de frituur pleuren! Veel plezier morgen en tot donderdag!