Evenals de voorgaande jaren organiseerde Pandemonium ook dit jaar weer de Halloweenactiviteit in HAIP. Om 18:00 druppelden de leden langzaam binnen om niet lang daarna te gaan genieten van een degelijcke maaltijd met enkele sprekers.

De eerste spreker was een beoefenaar van Reiki. Een therapie waarbij klamme handen worden gebruikt om mensen compleet tot rust te brengen en te ontspannen. Cappuccino, croissantje, u kent het wel. Hij had twee assistentes met zich meegenomen die tijdens zijn verhaal en de vragen uit het publiek enkele leden behandelden op het podium. Zij kwamen naar eigen zeggen tot rust, maar konden niet vertellen of dit kwam door de gebruikte energiestromen of de simpele aanrakingen.

Spreker nummer twee was een professor van de UT die een bepaalde stroming binnen het Katholicisme aan hing, de Opus dei, het werk van god. Na een lang en onbegrijpelijk verhaal, de inleiding, was het tijd voor vragen. Veel vragen later was er nog steeds sprake van grote onduidelijkheid, maar omdat men graag door wilde naar het toetje was de algemene consensus dat iedereen zijn mond moest houden.

De laatste spreker kwam na het toetje en gaf zonder verhaal gelijk de gelegenheid tot vragen. Na een tijdje vragen, wat toch moeilijk is zonder een kleine uiteenzetting over de transcendente meditatie, bleek dat hij op zoek was naar een middel om het gebruik van zijn hersencapaciteit te vergroten. De mens gebruikt maar 10% en hij was op zoek naar een hogere bezettingsgraad. In zijn zoektocht bleek hij makkelijk over te stappen van methode naar methode. Zo is er een methode die sneller werkt dan TM. Hij volgt hier over twee weken een cursus over in India. Misschien moet hij dan maar weer een keer langs komen.

Het geheel van sprekers en diner werd aan elkaar gepraat door Panders die vooral wist te benadrukken dat alles heel lekker was.

Na het eten werden de tafels snel opgeruimd en kon het feest beginnen. Hoewel het maar langzaam van de grond kwam en er niet zo veel mensen waren scheen het wel gezellig. Dit bleek onder andere uit het bezoek van twee kerels die rechtstreeks uit de Aspen kwamen op zoek naar gratis bier Hoewel ze die niet kregen bleven ze toch.

Na twaalven werd het toch nog redelijk druk en kwam een verkleed Pandemonium het eigen feest weer opleuken. Mensen werden zat en gingen raar doen. Prima vermaak dus voor de immer nuchtere, kloeke SB?ers. Tegen sluitingstijd kwamen er nog twee meisjes uit de goedkopere categorie op zoek naar R&B. Na de belofte op het podium te gaan dansen hebben wij dit uiteraard aan gezet. Frank en Rik Willem konden hun behoeften niet bedwingen en zijn geheel tegen de zin van de meisjes er subtiel tegenaan gaan schuren. De meisjes waren dan ook vrij snel weer vertrokken.

Vrij snel daarna de laatste ronde ingeluid en de laatste gasten eruit geveegd. Pandemonium bleek de lessen uit de eigen KMT niet verleerd en maakten snel en goed schoon.

Tijdens de naborrel schonken zij hun laatste fles rode wijn aan het SB, waarvoor hulde, die naar goed gebruik snel soldaat werd gemaakt. Rond 6 uur was iedereen weg en zijn Steenis en bovengetekende naar de algemene gelopen. De eer en het genoegen was geheel de onze, aangezien wij daar Van Binsbergen in vlees en bloed hebben ontmoet. Rond een uur of half 8 maar een keer afgetaaid en lekker naar bed.