Wat kan er in drie dagen een hoop gebeuren. Maandagochtend kwam al het hout binnen, nou ja of het al het hout is dat moet uiteraard nog blijken. Met een totaal gewicht van over de 400 kilo is een klein bos bij ons voor de deur geleverd. 5 meter lange balken die maar net de kroeg in te krijgen waren en enorme platen waar alle planken uitgezaagd waren. Alles stukje voor stukje naar binnen. Dan begint het toch echt wel te kriebelen. Nu kunnen we pas echt aan de slag. Helemaal voorbereid met vier boormachines, een afkortzaag, de cirkelzaag, de Borat, de Tarzan en nog veel meer apparatuur met zoals je ziet rare bijnamen, waarvan we soms niet eens weten hoe die dingen nou in het echt heten, kunnen we aan de slag. Alles afmeten op de millimeter nauwkeurig en zagen maar. Dat uiteraard ook met uiterste precisie. De vloer achter de bar is opgehoogd en helemaal klaar om de nieuwe achterbar te dragen. Ook zijn van alle balken die in de verschillende kastjes van de achterbar thuishoren op maat gezaagd, gelabeld, in pakketten aan elkaar getaped en genummerd. We lijken net IKEA. Wat ontzettend leuk is het om eindelijk bezig te gaan met een leuk team van mensen. Iedereen die de hele dag bezig is mee te denken en mee te helpen met alle klusjes die gedaan moeten worden. Jullie zijn echte helden! Als de bouwpakketten klaar zijn kan natuurlijk het echte bouwwerk beginnen. 

Erg leuk om te zien dat iedereen zo gemotiveerd is om precies te werk te gaan en zijn of haar beste beentje voor te zetten. Dat is tenslotte erg belangrijk als je aan het einde de bar waterpas wilt hebben. Iedereen neemt automatisch een plekje in in het proces dat hem of haar goed ligt. Zo kwamen Ilse en Evelien ons helpen met het verven van de kastjes, hebben Bernd, Chris en Jasper kastjes in elkaar gezet, heeft Danique alle balken op maat gezaagd en de IKEA pakketten in elkaar geknutseld, is Thomas bezig alle financiën goed op orde te houden en is een nieuwe begroting aan het maken voor komend jaar en zijn Lianne en Troelen bezig geweest de laatste dingen voor de achterbar te plannen en wat ontbrekende delen uit te tekenen zodat dat nog bijgehaald kan worden bij de bouwmarkt. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is en houd iedereen plezier in wat gedaan moet worden. We hadden wel gehoopt dat het zo zou gaan maar het moet altijd nog maar weer blijken dat het dan ook daadwerkelijk zo gaat. Een prettige ongedwongen sfeer waarin iedereen hard aan het werk is om dit project samen met ons af te krijgen voor de Kick-In begint.

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Zo hebben Shannon en Annemiek voor het hele klusteam gekookt op kantoor. Met 11 man hongerig aan tafel kunnen aanschuiven en eens een avond niet Snekkies of ander afhaalvoedsel te hoeven eten is wel heel erg fijn. Bedankt dames! Kortom, het gaat goed het is gezellig en we hebben nog steeds goede moed.