Wat een werk. Bloed, heel veel zweet en gelukkig nog weinig tranen heeft het gekost om de volledige vloer te verwijderen. Vier dagen hebben we gestreden maar het is af en de vloer is kaal. De houten toplaag verwijderd, de viltlaag weg en de ondervloer… wat een klus was dat. Triplex platen die laag voor laag waren opgebouwd en die dan ook laag voor laag afgepeld moesten worden. Natuurlijk zaten deze ook nog deels verlijmd met het beton want ja, het zal ook eens meezitten. Met een tapijtverwijderaar, een betonschuurmachine en heel veel geram met breekijzers is het uiteindelijk gelukt het gewenste resultaat te behalen. Owja vergeet ik nog bijna de metalen pins die in het beton genageld waren die de ondervloer op zijn plek hield. Die gaven zich niet gewonnen aan de koevoet of de hamer, dus daar moest een slijpmachine aan te pas komen. Nu de vloer er klaar voor is, wordt er donderdag begonnen met het leggen van de nieuwe vloer. Zijn jullie net zo benieuwd als wij naar de nieuwe uitstraling van de kroeg? Wij hebben er in ieder geval vertrouwen in dat het erg mooi wordt.

Naast dat wij bezig zijn geweest met de vloer slopen zijn er nog veel meer mensen die veel werk verrichten om de kroeg er weer strak uit te laten zien. Zo is Mauro bezig met het ontwerp van de nieuwe achterbar. Een hoop gave nieuwe ideeën komen elke keer weer opduiken en zo stukje bij beetje begint het concept nu echt vorm te krijgen. Ook Troelen is druk bezig met de nieuwe achterbar. Alleen dan niet direct het ontwerp maar vooral de licht aspecten. Hij heeft de afgelopen dagen heel mooi de huidige constructie in kaart gebracht en is nu bezig met het systeem voor de nieuwe bar zodat alles net zo mooi verlicht wordt als nu en het geheel er tip top uit komt te zien.

Tijdens al deze drukte moet er natuurlijk ook gepauzeerd worden. Er wordt dan een heel brood aan tosti’s gebakken, flessen water gevuld en wat longen geasfalteerd. Kortom er gebeurt dus een hele hoop! Willen jullie weten hoe de nieuwe vloer er uit gaat zien of hoe het met de achterbar zit? Kijk dan snel weer op onzekroeg.nl voor een nieuwe klusupdate!