Grolsch kwam vanavond voor alle geïnteresseerden een tapcursus organiseren. Anke (Grolsch) en Tim (de Klok) hebben haarfijn de kneepjes van het vak uitgelegd. Daarna was het de beurt aan de tappers. 25 man was er aanwezig. Iedereen mocht een biertje voor tappen die beoordeeld werd door de het toeziend oog van de professionals. Er werd op vele punten gelet zoals het tappen, het afschuimen en de presentatie.

Iedereen deed ontzettend hun best maar er konden maar zes mensen door naar de tweede ronde. In de tweede ronde moest het natuurlijk nog wel interessant blijven dus werden er geen duralex getapt maar moest er een tulpje een fluitje  en een amsterdammer getapt worden. Joost en Rebekka als enige sjaarsen uitverkoren om zich onder de profs te mogen scharen. Na een streng juryberaad werd de beste sjaars tot winnaar uitgeroepen. Gefeliciteerd Rik 😉

Helaas had de avond een vrij bijzonder einde. Het water kwam uit alle putjes omhoog zetten en over de hele kroeg stond vol water en het regende in de kelder. Samen met de andere 3 societieten is er snel gezorgd dat het water in de kelder opgevangen werd en het waterballet opgeruimd werd. Ondertussen is er druk gebeld met de universiteit om dit probleem op te lossen. En om 3 uur was het eindelijk allemaal opgelost en liep het water weer weg.

Door al het water is de borrel jammergenoeg vroeg beëindigd maar ondanks alles was het wel een fantastische avond en hebben veel mensen lekker kunnen tappen. Natuurlijk zijn er ook nieuwe leden toegevoegd aan de tappersgilde wat natuurlijk erg leuk is.