Tja vandaag, vandaag was er geen activiteit. Het was als de stilte voor de storm, het waaide niet zo hard, maar echt veel mensen waren er niet. Af een toe kwam er weer  een vlaagje mensen binnen waaien, maar dit was dan ook wel weer snel over. Echter waren er ook die mensen die wat langer bleven en hoewel ze onderling een spelletje speelden leek het ook haast alsof ze met jou een spelletje speelden. Een spelletje van wat er moest gebeuren. Moest de muziek harder? Moest het meer party muziek zijn? Nee nog niet echt, dat komt later, dit is alleen de stilte voor de storm.

Opgegeven moment kwamen twee van die vlaagjes samen, en plots was het daar nat, een kleine regenbui. Kan gebeuren natuurlijk, maar liever niet in onze mooie kroeg. Hierna leek er nog even zo’n buiig wolkje rond te drijven in de kroeg, hierop werd het weer-artillery kannon klaargezet. Er werd lang getwijfeld om te schieten, het optimale moment was bijna daar, de commandant had het waarschuwingsschot al gegeven, maar (helaas) dit werd ook door deze twee windvlaagjes opgemerkt. Tja, hoge bomen vangen veel wind hé? Ze tolden nog even om elkaar heen, maar verlieten dit gebied al voordat de tornado waarschuwing uit ging. In Enschede is het toch nog geen tornado seizoen.

Maar wat gebeurt er met stormachtig weer? Juist, de regenwormen komen uit de grond. En waar menigeen kroegbezoeker eerder al eens kennis had gemaakt met regenwormen gebeurde er dit keer iets bijzonders: Er kwamen ook wat andere diertjes uit de grond, een kraai, een bever, blijkbaar waren dit specialisten ofzo. Raar. Wel vermakelijk.

Maar toch raar.

Hoe dan ook, veilig afgesloten van de ruwe buiten wind waren de resterende kroegbezoekers knus bij elkaar. Diepgaande gesprekken werden gesproken, her en der werd een biertje gezopen en het eeuwenoude spel beerpong spelen werd besloten. Het mocht dan een avond van zwakke windkracht zijn, voor een aantal wordt het morgen uit bed komen niet zo fijn.