Het was weer zover, tijd voor de jaarlijkse Tour de JC. De Tour de JC, wat vrij vertaald in het Nederlands iets betekent als Ronde van jaarclubs. Qua populariteit natuurlijk gelijk aan die andere ronde op de fiets. Of die andere. Met op kop…. losgemaakt uit het peloton, de HAIP commissie verantwoordelijke voor dat specifieke groepje. Om deze echte klassementsrijders naar hun volgende ravitaillering te leiden. Deze smakelijke vuelta voerde de eerstejaars zoals altijd weer langs, u verwacht het niet, een aantal JC's van AEGEE. Nadat eerstejaars hun eerste beproeving hadden gehad van het echte jaarclubeten was het tijd om terug naar de kroeg te gaan. En met z'n allen zoveel mogelijk tegelijkertijd te finishen op champs de l'Asterion. Voor zij die niet in de chasse patate eindigden een aangename verrassing: een lekker ijsje als dessert. Onder hen helaas ook een aantal vreemden in de bijt; de linkeballers die ook een bolletjesijsje probeerden te scoren.

Na dit heerlijke dessert was het tijd voor het echte toetje van de avond. Een heerlijke borrel in ons aller Asterion. Het bier vloeide rijkelijk, er werden drankspelletjes gespeeld en de sfeer zat er goed in. Steeds meer sjaars leren de mores en gebruiken van onze mooie kroeg kennen, iets wat wij als SB enorm toejuichen. De eenzame biertjes die in het begin van de HAIP nog besteld werden waren vandaag in ieder geval al verleden tijd.

Nu de sprinters en punchers naar huis zijn, is het tijd voor de klimmers die een rol van betekenis kunnen spelen in het klassement. Maar ook u weet, Parijs is nog ver…

Tappers bedankt & tot donderdag!
SB '15