Ter ere van het Lustrum van de vereniging werd jaarclub Mordacitas bereid en zelfs gewillig gevonden om een open feest te organiseren in onze kroeg. We vieren onze mijlpaaltjes immers ook graag met de externen. De leden van Mordacitas waren de gehele dag hard bezig met het omtoveren van de kroeg in verschillende tijdsperioden. De outfits van de jaarclub maakte het feit dat niet alles van de aankleding was afgekomen in zijn geheel goed.
Het feest zelf begon erg rustig. Misschien wilde iedereen liever naar het vanavond heropende Gat? Onze tappers Kleiboer en Roelen wisten het geringe publiek echter goed te vermaken met de speciale actie 'twee bier in één glas'. Wat verder de aandacht trok was de outfit van de binnengekomen Lustrumcommissie. Hoewel iedereen niet geheel zeker was hoe 'lost in time' de smurfen eigenlijk zijn in 2012. Langzaam stroomde het toch een beetje vol en kwamen er zelfs een stroom externen binnen. Een respectabele drukte zou ik het willen noemen. Het feestje begon een beetje los te komen. Het overgebleven fust met WC-eend werd nog aangeprezen, maar de nieuwe bacardi oakheart was ondertussen veel succesvoller. Op enkele akkefietjes na, werd de sfeer eigenlijk steeds beter. Was het dan stiekem nóg leuker dan vorige week? Misschien wel. Het gehalte van de kaart gezopen externen, maar ook internen, lag in ieder geval respectabel hoog.
Het liep al tegen het eind van de avond dat een of ander luidruchtig clubje van Audentis de kroeg probeerde binnen te komen. Van Ommen wist ze gelukkig op 'subtiele' wijze voor onze deur weg te werken. Hij had als tapper samen met Van Hal en Van Stratum het echte SB gevoel achter de bar even weer terug gevonden. Na een goede portie frituur bij de naborrel hield bijna iedereen het echter al vrij snel voor gezien. Het feest zelf had blijkbaar al genoeg voldoening geschonken. Tijd om het bedje op te zoeken. Tappers bedankt, Mordacitas bedankt.