De avond was episch, maar niet om de redenen die we hadden verwacht.

De avond zelf begon wat rustig, met een gezellige tappersbedankborrel incl Tapinstructies en Tapwedstrijd (Gefeliciteerd Wendy Veldhuis; je bent de beste tapper van Asterion!). Toen de tappersbedankjes (Mooi gegraveerde Grolsch beugelpennen) waren uitgedeeld werd het wat rustiger, en vreesde het SB even dat het idee van duizend bier niet geheel was overgekomen.
In al onzer agenda's stond voor donderdag 9 juni de tappersbedankdag, zowel als het met enthousiasme toegejuigde Zuip-de-tank-leeg feest. Ter ere van onze nieuwe 500L tanks zouden we een poging doen een van deze tanks in één avond soldaat te maken.

Naar de positieve reacties van menig mens, en te horen hoe veel zin mensen hadden in een avond vol duizend (of liever gezegd vijfhonderd) bier, en duizend plezier.
Wij als SB bereidden ons voor op een avond die wel eens uit de hand kon lopen.
De boot stond klaar, er stond een geschutskoepel die bier afvuurde op de toog ter vermaak van de Musicie, effectief: bier voor 45ct met een minimale afname van 4 bier. (Één bier is géén bier, en bij elk biertje krijg je dezelfde hoeveelheid gratis!!)

Gelukkig begon het rond 11 uur wel op gang te komen, en begon de bierverspilling met behulp van menig baldadig AEGEEer. Alles op schema. Om middernacht kwamen de KADMOS inauguranten hun kroegopdracht beginnen, en werden als mock-Ajaxieden onder gesausd met bier. Alles op schema. Om 2 minuten over middernacht was het kijkgaatje geblindeerd. Niet op schema. Dankzij het opvangen van menig geroddel; meteen de kadmostafel voor de deur en blijven kijken. Om 5 minuten over middernacht ging de bel, en was er door het kijkgaatje half de leden van A.S.V. Taste te zien. Niet op schema. De deur ging niet open, vervolgd door enkele minuten denken dat ze de boodschap hadden begrepen en misschien wel weer weg zouden gaan. Dat lag niet op HUN schema.

Wat er toen volgde was een avond waarin er luider dan ik ooit gehoord heb het AEGEElied gezongen werd, gevolgd door meerdere verbindende liedjes zoals "Here we go", terwijl we onze kroeg met zijn allen verdedigden tegen een leger van invallende externen. (Toen was het tank-thema op eens nog toepasselijker.)
Links sprong ons altijd behulpzame oud-SB in om de bar lopende te houden, evenals de nooduitgang veilig te stellen.
Rechts werd de barricade van tafel, podiumblokken en piano verstevigd door een woelende menigte betrokken AEGEEers.
In het midden van de kroeg lag er een plas water van de brandslang die in werd gezet als verweermiddel van beide kanten. Spelende meisjes met roze laarzen lieten hun lol niet bederven.

Met behulp van een stormram, mokerhamer en woelende Tasters samen ligt nu de versterkte multiplex deur uit zijn voegen en is de tropisch hardhouten deurpost door midden gespleten. Het water vloog aan alle kanten de deur in en uit met een greep naar het hart voor alle elektronica, en heeft de lift voor de rest van de avond onbruikbaar gemaakt.

Vergeet uit de hand lopen, alles escaleerde volledig uit de klauwen. Gelukkig wisten we alles zelfs buiten controle nog redelijk op zijn voegen te houden. Buiten dingen als compleet gedesintegreerde shirts en ont-kraagde overhemden waren de ergste ongevallen een gekneusde teen en buitensporig dronkenschap.

Nederlandse studenten corporaliteit heeft vooral op deze avond buitenspoorig zijn weg naar AEGEE gevonden. Er waren er bij die het niet gewend waren, er waren er bij hier het verwelkomde, maar wij; met z'n allen!, hebben Taste buiten de deur gehouden (of hij nou vast zat of niet).

Nu resteert ons alleen nog het schade-herstel van de inmiddels compleet brandonveilige kroeg, vóór dinsdag als we nog een kroegavond wensen te hebben.

Voor zij die er waren, nu kunnen jullie zeggen dat jullie er bij waren toen de first-ever verenigings-wijde inval gepleegd werd in Sociëteit Asterion.
Voor iedereen die zich die avond ingezet heeft in het verdedigen van onze mooie kroeg, en het representeren van ons mooie AEGEE, bedankt.