Zoals het een degelijke HAIP betaamt, werd ook HAIP 2005 geopend met een goede avond. Jaarclub Siccus had de avond opgedeeld in een 'innocent'- en een 'hot'-gedeelte. Gedurende het 'innocent'-gedeelte aan het begin van de avond werden de aanwezigen getrakteerd op een voedzaam portie chinees (waarvan de overblijfselen tijdens de naborrel ten zeerste gewaardeerd werden) en een bezoekje aan het lokale bejaardenclubhuis, alwaar de deelnemers zich tussen de fanatieke hangroepbejaarden staande moesten weten te houden tijdens een stevig en ruig potje bingo. Geheel tegen mijn verwachting in (volle bingovellen die worden beloond met kruimeldieven, kantklossetjes en rollators), werd er in dit geval om keiharde cash gespeeld.

Na wat oude dametjes 700 euro lichter te hebben gemaakt, werd de avond hierna voortgezet tijdens het 'hot'-gedeelte, waarbij een salsa-instructeur in een soort van Karl Noten stijl les gaf in allerlei dansen waarbij zowel het vrouwelijke als het mannelijke bekken een belangrijke rol speelden. Na genoeg geheupwiegd te hebben kon dan het feest eindelijk beginnen. Jammerlijk genoeg kwam dit niet echt van de grond, en de hoogtepunten van de avond bleven beperkt tot enkele zeer zatte mensen en 3 inboorlingen die 'chickies wilden kieken' en waaraan ondergetekende de etymologie en de betekenis van het woord 'homofoob' uit heeft mogen leggen. Dat dit niet geheel doordrong mocht de pret niet drukken en met de opmerking 'oh, jij bent zeker zo'n slim studentje' verliet het drietal uiteindelijk de Pakkerij. Desalniettemin was het een vermakelijke avond die door een groep van 10-15 man, waaronder een degelijk aantal sjaars (waarvoor hulde!), nog tot de tl werd meegemaakt.

Siccus hielp met schoonmaken, er werd nageborreld, er werd gechineest en rond een uur of half 7 verlieten wij dan uiteindelijk het pand om, na geconfronteerd te worden met integratie tussen 1e- en 2-jaars, naar huis te vertrekken en aldaar te genieten van een welverdiende nachtrust.