De dag van de wedstrijd!! Nederland-Duitsland! Om 8 uur ging de tap los om te beginnen met de voorbeschouwing. Binnen korte tijd zat de kroeg redelijk vol. Om kwart voor negen, toen de eigenlijke wedstrijd begon, zat de kroeg tot aan de deur toe vol.

Enkele AEGEE-Osnabr?ckers waren uitgenodigd om de westrijd extra spannend te maken. Gelukkig werden ze niet gelynched toen Die Mannschaft de eerste goal scoorde. Het bleef enige tijd rustig, op de toeter van Veldhuis en wat ge-g*dverd*mme na. Maar toen Nederland, in de 81e minuut, toch eindelijk scoorde ging het dak er af. Jammer genoeg bleef het bij een schamele 1-1.

Na de wedstrijd was het nog even druk, maar het begon vrij vroeg weer rustig te worden. Gelukkig hoeft rust niet te betekenen dat een avond ook saai wordt. Zo zaten er drie (oud)-sbers als een stel gepensioneerden aan de bar een beetje ruzie te maken, te weten: Veger, van der Hoorn en Veldhuis. Het ging natuurlijk nergens over, er werd een beetje met water gespetterd, en toen de sb-er tussen beide kwam was het afgelopen! Van der Hoorn en Veldhuis taaiden af en even later werd Veger ook door de vrouw mee naar huis gesleurd.

Uiteindelijk bleef er een mannetje of tien over. Zo zat er een aangeschoten Evert en een (gekgenoeg nog steeds) nuchtere Guy aan de bar. Dan slaat de vindingrijkheid toe: ondergetekende zou even een bvo (in deze context ballon voor onderweg, normaal bier voor onderweg) voor Evert tappen. Dan blijkt zo’n ineens een gaatje voor overdruk te hebben. Waardoor de bediener van de tap helemaal ondergespoten wordt. Tot grootsch vermaeck van de aanwezigen natuurlijk!

Uiteindelijk maar schoonmaken, en toen stond Q voor de deur. Dit maal kwam er niet eens ‘de standaard zin ‘ik wil best schoonmaken, maar ik doe niet de vloer’ uit z’n mond, maar alleen ‘jullie zijn zeker al klaar met schoonmaken?’ … Vooruit dan, Q weer aan de bar bij het naborrelen. Vervolgens toonde Q ook aan dat niet mogelijk is om met een zatte kop te schaken: drie maal achter elkaar verloor hij van de mossel.

Ook het pitcher-atten ging niet meer zo goed als vroegah! Na 2 minuten – de pitcher zat nog half vol – gaf Q het op. De mossel zette ook niet bepaald een record-tijd neer, maar na iets meer dan 2 minuten was de pitcher toch leeg.

Om een uurtje of 5 toch maar afgesloten. Het was inmiddels weer licht en de avond werd besloten door Q in een winkelwagentje achter de fiets over de klokkenplas te slepen. Na meerdere malen ‘Als ik val sla je helemaal in elkaar’, mocht hij toch maar weer gaan lopen!!

Tot donderdag!