Logboek

/Logboek/
03:14 18/10/2017

HAIP Tour de JC

18/10/2017|

Na allemaal heerlijk gegeten te hebben bij verschillende jaarclubs was het tijd voor een even fantastisch toetje. Brownies met ijs, aardbeien en slagroom. Ow en natuurlijk niet te vergeten de chocolade fontein! Wat een feestmaal.

Na al dit heerlijke eten was het dan toch echt tijd voor bier. De pitchers vlogen over de bar en iedereen had een leuke avond vol spelletjes en gezelligheid.

Tijdens de schoonmaak werd iedereen heerlijk vermaakt door het gezang van Paul en Moes en was de schoonmaak snel klaar. Opvolgend genoot iedereen van de naborreldrankjes en de overgebleven brownies en slagroom. Ook nog een leuke bijkomstigheid was dat onze lieve heer Paul Smits jarig is! Dit vroeg uiteraard om vloer Oban. Maar wat moet je als we geen Oban in de kroeg hebben? De duurste whisky uitzoeken die er is en dat dan maar over de vloer smijten. Wat een feest!

04:52 13/10/2017

HAIP Pandemonium Sensation Whiteboard Party

13/10/2017|

Het Whiteboard feest, waar de Pinda’s de kroeg naar een witte hemel omtoveren. Zodat de kleine duivels van AEGEE-Enschede met hun whiteboard markers piemels op de muren kunnen tekenen zonder dat het SB hun in de weg staat. Maar natuurlijk was de witte kleding van alle kroeg bezoekers niet veilig, met stift in hand tekken men piemels op elkaar in een verhitte strijd waar natuurlijk uiteindelijk de kleding van elkaar hun lichaam wordt verwijderd op beestachtig wijzen en dan geniet de hele kroeg van Peter zijn tepels…..uhm heerlijk. Na het gedachte van die enige haar op zijn tepel komen mensen weer in de feest stemming met de hulp van Reinout die de pareltjes draait waar van iedere kroegbezoeker van geniet.  Na een avond gevuld met kapotte kleding stukken en veel te veel piemels……… Is er weer koninghen gefeest in onze eigen Asterion.

De Naborrelaars

 

 

01:36 11/10/2017

HAIP-Tea

11/10/2017|

Wat was het toch een mooie avond. We hebben enorm genoten van alles wat de geweldige HAIP commissie had geregeld. Lekker aan de cake, koekjes of wat voor lekkers er ook maar was. Speciaal voor de HAIP was er namelijk een HAIP-Tea. Tot 22:00 konden we lekker thee drinken om vervolgens over te gaan op de Grolsch pils. Er werden spelletjes gespeeld om de sfeer nog beter te maken en goede gesprekken gevoerd over alles dat verteld moest worden. Als schrijver van dit bericht heb ik enorm genoten en gezien dat de eerstejaars en ouderejaars het allemaal naar hun zin hadden. Allemaal stuk voor stuk echte strijders die ondanks het intensieve kamp toch naar de kroeg zijn gekomen. Ik wens iedereen die dit leest nog een geweldig college jaar toe, het is pas net begonnen namelijk.

03:39 29/09/2017

HAIP Quenouille Hitje Baby One More Time Feest

29/09/2017|

Lieve lieve mensen,

Wat was het een Qnettermooie avond! GeplaybaQt alsof het leven ervan afhing. Gedanst, gedanst, geblèhrt, gedronken, blauw, platen van de muur getrokken en nog meer gedanst. Hitje baby one more time!

Quiné!

Quenouille

03:10 27/09/2017

HAIP Speed Daten

27/09/2017|

Voor een dinsdag was het vanavond een bovengemiddeld luidruchtige avond. Wat een geluid kunnen mensen maken als ze alleen maar aan het praten zijn. En dan heb je ook nog een Hicham die om de drie minuten met z’n luchthoorn liet weten dat de ronde weer voorbij was. Na het speed daten bleef het gelukkig lang druk in de kroeg. De kroegbezoekers hadden het naar hun zin, wat ook achter de bar te merken was aan het aantal bestellingen. Dit werd alleen maar vergroot toen mensen gingen bierpongen en later, toen men al flink beschonken was, de sjaarsen ook nog even het beruchte Ganzebar lieten zien en spelen. Een van de tappers, Guus, tapte voor het eerst. Hij heeft flink wat B52’s en blijheidsshotjes mogen maken, tot zeker (on)genoegen van de Ganzebar-spelers. Goed gedaan Guus!

Wat ook een verrassing was voor menig kroegbezoeker was dat we vandaag een heerlijk herfstbokje van de tap hadden. Niet alleen het pils, maar ook het speciaalbier vloeiden vanavond rijkelijk.

Heb jij vanavond nou moeten missen? Niet getreurd, want de sjaars zullen nog vele avonden doorbrengen in de kroeg waar jij ze kan leren kennen! Kom dus vooral de komende HAIP-avonden naar de kroeg, want het is absoluut de moeite waard!

 

Was getekend,

Uw SB

22:42 20/08/2017

Klusvakantie Update #15

20/08/2017|

Het is wel stressen om alles op tijd af te krijgen. Er is weer hard gewerkt… en gesloopt. We hebben in glas geboord, ja wat kan daar mee nou fout gaan. In de oude glasplaten proefgeboord en dat ging allemaal goed. De boor op de nieuwe glasplaat gezet, rustig beginnen en dan een hele hoop gerinkel. Plaat stuk. Het glas spatte uiteen in miljonen stukjes. Het glas bleek niet zo bestendig te zijn voor boren of terugzetten van flessen want het sprong als duralex uit elkaar. Overal kleine brokjes glas. Dat was wel even een domper. Snel allemaal telefoontjes gepleegd om het toch nog voor elkaar te krijgen, maar het is nog even afwachten of dat voor de Kick-In ook echt gaat lukken. Maar bekijk het van de zonnige kant. Gelukkig komen we er nú achter dat het glas niet zo best was in plaats van tijdens de Kick-In op een drukke feestavond.

We hebben gelukkig ook nog veel gebouwd. Zo zijn alle plinten af, de eerste rubberen randen zitten om de krukken, de deurtjes hangen en de hele spiegel is af. Dat is toch wel erg gaaf. Weer gezellig hutje mutje de spiegel vast gehouden tot het veilig was om los te laten, ondertussen nog even een mega overbelichte spiegelselfie gemaakt maar het hangt. Het is wel erg gezellige teambuilding. Moeten we vaker doen, spiegels plakken. Of toch niet?

Wat we ook hebben gedaan naast veel bouwen en slopen is, jawel, opruimen. We hebben al veel opgeruimd zodat we snel klaar kunnen zijn voor een kroegavond en het moest toch een keer gebeuren. Wat een bende hebben we gemaakt in de afgelopen zes weken. Overal lag zooi en zaagsel. Het ligt er nog steeds wel, maar minder. Je kan nu weer zonder een parcours met hindernissen af te leggen door de kroeg wandelen. Dat is wel weer prettig. Nu veel opruimwerk gedaan is kunnen we gaan beginnen met het inruimen van de achterbar. Nu staat alles nog in dozen achter in de kroeg en hopelijk hebben we daarna nog ruimte over in de spiksplinternieuwe achterbar.

14:19 19/08/2017

Klusvakantie Update #14

19/08/2017|

Eindelijk was het zo ver. We konden de spiegel ophangen. Het was een heel karwei. De hulptroepen van boven werden ingeschakeld, iedereen ging even plassen en dan is het beginnen. Eerst de spiegel verhuizen van de kapstokken naar achter de bar, wat al een heel karwei op zich was. Er werd twee componentenlijm op de plaat gesmeerd en we hebben met zes man de spiegel op zijn plaats gezet en toen was het vasthouden. Gezellig met z’n zessen op een stukje van 2 meter een spiegel tegen de muur aan drukken. Misschien hadden we allemaal eerst even deo moeten spuiten want het was wel erg wam… 30 minuten later konden we eindelijk handje voor handje loslaten. Met drie mensen nog even extra vasthouden ter controle terwijl er een latje onder de spiegel werd geschroefd. En dan komt het aller spannendste deel, het definitief loslaten. Maar het ging goed en hij hangt nog steeds! Het is wel een enorm apparaat. De laatste delen moeten er nog op maar toen was de lijm op… dus dat komt later. En nu maar hopen dat die niet naar beneden komt als we weg zijn.

Naast spiegels hebben we natuurlijk nog veel meer gedaan. We hebben alle podiumblokken terug de kroeg in gedragen, de boot weer opgebouwd, de speakers weer opgehangen en de plinten afgemaakt. We zijn weer lekker productief bezig geweest dus. Als we dit tempo volhouden gaat het misschien wel goed komen voor de Kick-In.

14:03 18/08/2017

Klusvakantie Update #13

18/08/2017|

Nog steeds zijn we we bezig met een hele hoop lieve klussers om de achterbar op tijd af te krijgen. Het pullenkastje is gebouwd en bijna klaar om in de verf te kunnen. Ook zijn we bezig de bovenplaten te maken en te schilderen. De deurtjes staan allemaal in hun eerste verflaag en er wordt hard gewerkt om de spiegels te kunnen bevestigen. Het gaat dus goed.

Fabrice en Jasper zijn goed bezig de plinten te leggen zodat de vloer mooi afgewerkt wordt. Wel hebben de heren bij het bevestigen van de plinten het weten te presteren dat ze drie betonboren gesloopt hebben. De boren kwamen roodgloeiend en gesmolten terug uit de muur. Misschien is het beton wel gewapend… Dat zou best nog wel eens kunnen.

Zo gebeuren er tijdens het klussen toch nog een hoop leuke dingen. Dit zijn wel de momenten die weer goede energie meebrengen zodat iedereen er weer lekker tegenaan kan. Dat hebben we zeker nog nodig voor de laatste paar dagen. Ondanks dat we heel dicht bij zijn moet er stiekem toch nog een hoop gebeuren. Het aftellen is nu begonnen. Tellen jullie mee?

23:13 16/08/2017

Klusvakantie Update #12

16/08/2017|

Het gaat lekker snel nu. De grote PC-kast is bevestigd, de achterplaten voor de spiegels zijn ingehangen en het glazenkastje staat te stralen op de achterbar. Alleen mist het daadwerkelijke glas nog. Het ziet er prachtig uit. De vorm waar we al weken hard voor werken is nu goed te zien. En wat zijn we er blij mee! Het is een erg leuk karwei. Toch kan er niet met veel mensen tegelijk gewerkt worden omdat de ruimte dat niet toelaat achter de bar. De oplossing? Met 11 mensen toekijken hoe twee mensen balken aan de muur bevestigen, stukken uit de lambrisering boven de achterbar zagen met een cirkelzaag en ondertussen af en toe bitjes verliezen in balken. Dat is toch wel handig voor het ambitieuze SB dat de hele bende ooit uit elkaar gaat slopen. De bitjes hebben we al voor ze achtergelaten want die kunnen nergens meer heen.

Ook de lekbladen passen erg mooi. Met 2 millimeter speling is het toch wel heel strak ontworpen en gebouwd. Wat wel jammer is, is dat één van de vier lekbladen geen ronde gaatjes maar kruisjes heeft. Dat was wel een rare verrassing. Nu maar hopen dat dat toch nog ingeruild kan worden. Hebben we zo ons best gedaan om alles netjes te krijgen, zijn de lekbladen net blokkendozen waar je vroeger altijd het driehoek door het ronde gat wilde rammen. Dat zal het tappen zeker een stuk creatiever maken maar dat is toch niet helemaal wat we voor ogen hadden.

De plinten zitten allemaal strak in de lak en zijn klaar om aan de muur gemonteerd te worden. Als we een stukje vrije muur kunnen vinden gaan we daar snel mee beginnen. Maar de muur komt al stukje bij beetje vrij doordat de koelkasten op hun plek staan en alle onderdelen van de achterbar langzaam verhuizen naar hun definitieve rustplaats in plaats van hun tijdelijke woonplek midden in de kroeg. Je kunt inmiddels ook weer redelijk veilig door de kroeg wandelen zonder dat je tegen alles aan loopt en al je kleren onder de verf zitten omdat veel objecten net geschilderd waren. Dat is ook wel weer prettig.

De komende dagen gaan we zorgen dat de kastjes ook mooie deurtjes krijgen, dat de enorme spiegel bevestigd wordt, dat het pullenkastje gebouwd wordt en dat het pullenrek weer zijn plek kan innemen. Kortom, er is nog een hoop te doen voor de Pré Kick-In BBQ. Hebben jullie al zin om de nieuwe achterbar te komen bewonderen?

Natuurlijk moet er na dit soort drukke werkdagen even lekker nageborreld worden waar er lekker gelachen kan worden en ons biertekort weer even kan worden aangevuld. Wat is het toch mooi om SB te zijn.

15:28 14/08/2017

Klusvakantie Update #11

14/08/2017|

Na het vele verven is het nu tijd om de bar op te bouwen. Het blad is gelakt en de kasten zijn al een eerste keer gepast. Ze moeten nog een beetje afgewerkt worden, dus ze kunnen nog niet echt op hun plek komen te staan, maar van het eerste beeld hebben we al even kunnen genieten. Het prullenbakkenkastje is in elkaar gezet en doet zijn werk uitstekend. De kastdeurtjes staan in de verf, zodat deze bevestigd kunnen worden zodra ze droog zijn. Het begint nu weer aan te voelen als een achterbar als je de kasten op het blad hebt staan.

De gammaman is ook wezen helpen. Zo hebben we toch nog professionele hulp. Of toch niet? Het was maar iemand die de kleren van een gammaman geleend had. Maar het idee was zeker leuk!

Ook zijn de plinten binnen. Maar die konden natuurlijk niet binnen zijn voor de stadspoorten sluiten, dus moesten we ze helemaal ophalen bij de TempoTeam. Ging keigoed! Het was een prettige wandeling, lekker in het zonnetje met heel veel starende mensen. Alsof ze nog nooit hout gezien hadden… Maar misschien waren wij wel gewoon rare mensen. Dat is ook nog een optie natuurlijk. De plinten gaan we mooi in de lak zetten, zodat ze al het bier dat ze te drinken krijgen kunnen weerstaan.