Logboek

/Logboek/
03:04 28/04/2017

Koningsdag Escalation Nation

28/04/2017|

Ook op Koningsdag is het SB aanwezig om de leden te voorzien van leuke tijden en speciaalbiertjes. Jaaaa die speciaalbiertjes gaan zoooo hard, die waren op voor de kroegavond begon. Bij een gezellige BBQ middag op de kroeg hebben de leden hard getankt en binnen 4 uurtjes een fust Weizen weten te legen.  Ja die Weizen gaat wel hard dus die komt sowieso terug! Na eindelijk uitgegeten te zijn, druppelde de overige leden binnen na een boot tochtje door de Utrechtse grachten of het struinen over de rommelmarkt in Enschede (die overigs niet geweldig was). Omdat er al s’middags werd gedronken was men al in die feest sfeer, binnen 2 uur van de officiële opening van de kroeg waren de disco lampen aan en werd er hard gedraaid. Dit spontane feest trok ook een heleboel Alphanen van Flux om in onze kroeg een mooi feestje mee te maken. Leuker nog, een handvol Alphanen hebben het tot de naborrel overleeft. Lekker bezig! Deze avond was dus in een woord Koninghen!

01:42 19/04/2017

Yakima Red Ja Toch!

19/04/2017|

Op een rustige kroegavond begint het met een speciaal biertje van kruidige smaak en drinkt makkelijk weg. Maar het leukste aan de Yakima Red is niet eens het bier! Het ging natuurlijk over de ongelooflijke ‘stick en glide’ Yakima Red kaarten, die Rosa blijven verbazen. Hoe blijft die kaart aan de bar vast?! Denkt zij, maar zij is niet de enige. Haar enthousiasme steekt de rest van de kroegbezoekers aan, hoe werkt dat ding toch?! Vrees niet nadat er veel mee gespeeld werd heeft Troelen executive besluit genomen om de curiositeit te vernietigen door de kaart stuk te maken. Het heeft goed gewerkt.

Natuurlijk kan er geen kroegavond zijn waar Bernd niet bierpongt. Wie denk jij dat er gewonnen heeft? Dat is niemand natuurlijk, er zijn geen winnaars bij bierpong. Nee echt niet!

P.S Yakima Red glazen zijn wel heel gaaf, echt heeeel gaaf.

Het naborrel feestje

02:21 12/04/2017

Kroegavond

12/04/2017|

Het was weer een avond als geen ander. Een semi-rustige kroegavond waar het bier weer rijkelijk vloeide. Een spelletje bierpong en speedpong kon dus niet ontbreken. Een avond vol gejuig, gebrul en gezuip omdat er weer een pingpongballetje in een bekertje verdween. Maaar dit was natuurlijk niet de enige reden tot zuipen. Een kroegavond zonder bier is namelijk geen kroegavond. Ondanks dat er genoeg pils is gezopen, is er ook flink wat speciaalbier gedronken. Voordat de kroegavond ook maar was begonnen, was het speciaalbier al op, dus moest er alweer gewisseld worden van speciaalbier. Grolsch Weizen heeft rijkelijk gevloeid, waardoor het fust al half leeg is. Wil jij nou dat nieuwe bier uitproberen? Komende dinsdag zal hoogstwaarschijnlijk het langverwachte Meantime Yakima Red verkrijgbaar zijn bij uw/onze kroeg. Kom dus vooral na deze mooie avond volgende week weer terug, voor een (hopelijk) aangename verrassing.

Al met al was deze avond zeker geslaagd. Er is nog een nieuwe quote toegevoegd, dus neem ook daar een kijkje als je dit toch al leest! Om af te sluiten met geen goed raadsel maar met goede raad:

Je kunt beter een pijp mollen dan een mol pijpen.

Fijne dag allemaal!

05:02 15/03/2017

Wijnborrel

15/03/2017|

Vanavond hebben we weer mogen genieten van de wijnborrel georganiseerd door Damesdispuut MonduDamo. De laatste versie was alweer twee jaar geleden, waardoor het wel weer eens tijd werd te genieten van 5 heerlijke wijnen. Deze avond vloeiden de witte en rode wijnen dan ook weer rijkelijk. Mede dankzij Wijn1820 werd ook een goed verhaal niet vergeten. Mocht je aanwezig zijn geweest, dan weet je nu dat je goed aan een wijn moet ruiken, vervolgens de wijn moet schommelen, dan weer moet ruiken (extra aroma!!!), dan moet drinken en niet vergeten: voeg die lucht toe om nog meer smaak te krijgen!
Wij vonden het een super leuke avond en we hopen dan ook dat jullie het net zo gezellig vonden.
Om de avond helemaal goed af te sluiten; volgt hier nog een mopje van Jop die niet grappig is, maar dat moet je gewoon accepteren.

Er was eens een Belg die wat problemen had thuis. Z’n vrouw vond dat hij te snel klaar kwam. Hier moest hij wat aan doen volgens hemzelf, dus op zijn werk ging hij maar eens Googlen wat hij hier tegen kon doen. De eerste match zei dat hij voordat hij naar huis ging zichzelf even flink moest aftrekken. Hij kijkt om zich heen en denkt: “De wc? Nee, dat is te duidelijk. Achter m’n bureau? Nee, stel dat m’n baas langs komt. Dat is pas ongemakkelijk.” Dan ineens komt hij op het geniale idee! Op de weg terug naar huis zal hij gaan parkeren op een parkeerplaats en zich daar onder de auto verstoppen en daar z’n daad doen. Zo gedacht zo gedaan en op de helft van de terugweg vindt de Belg de perfecte parkeerplaats. Hij zet z’n auto stil en gaat onder de auto liggen. Hij doet zijn ogen dicht, denkt aan z’n beeldschone vriendin en begint met z’n sjorwerk. Ineens wordt hij aan z’n broekpijp getrokken. “Huh?” denk hij. “Zal wel niets zijn” en gaat rustig verder het met trekken van zijn gepelde banaan. Nogmaals wordt aan z’n broekspijp getrokken en dit keer hoort hij: “STOP, POLITIE. WAT BENT U AAN HET DOEN?” Hij schrikt zich dood en roept terug: “uuuhhhuhuh ik ben de vooras van m’n auto aan het repareren!!!” Waarop de politie zegt: “Als je dan toch bezig bent, kun je dan ook de handrem repareren, want de auto staat 20 meter verder op.”

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH geniaal he. Man man man. Voor wie hem niet snapt: Die Belg ligt zich dus af te Beerend Geratsen op een open parkeerplaats zonder beschutting haahhaha. Man man man wie had deze climax verwacht. Ik wel, want ik heb dit mopje al eerder gelezen en kan hem hier dus best neer typen. Ben je ontevreden met deze mop? Stuur dan een appje naar 06-23814778 voor een beter mopje. Oke einde denk ik. Heeft het SB nog wat te zeggen?

 

23:25 12/03/2017

Beleidsweekend SB’17

12/03/2017|

Dit weekend is SB’17 op beleidsweekend geweest, waar wij enorm bezig zijn geweest ons beleidsplan te schrijven. Maar voor we vertrokken, moesten we eerst een auto fixen. Een prachtige Renault Captur heeft ons naar het mooie Gijsselte verplaatst (overigens vlakbij de kamplocatie!). De achterbak zat tot de nok toe volgepropt met onze kleding, een tap, een fust, een CO2-tank, het beleidspaard, de beleidsmegafoon, een mooie gele eend-gieter en een volledige speakerset die achteraf gezien niet nodig was.

Maar goed, het beleidsplan. Waar hebben we dat gemaakt? In ieder geval niet buiten in het bubbelbad, waar regelmatig “Discutabel!” geroepen werd (ook om 2 uur ’s nachts). Ook niet binnen op de bank. Moesten we beleid schrijven? Oh wacht, dat was al af! Een weekendje vol gezelligheid, een stuk of wat spelletjes en meer dan genoeg eten stond ons te wachten. Daarnaast hadden we ook lekkere speciaalbiertjes en wat sterke drank. Een beetje afwisseling is soms ook wel fijn.

Met verschrompelde vingertjes verplaatsen we ons maar eens naar  de sauna of de douche, of we gooien maar weer eens een pizza in de oven, het kan allemaal op een beleidsweekend. Het weekend zijn wij uitstekend doorgekomen!

Wil je meer weten? Bijvoorbeeld waar “discutabel” op slaat? Kom dan vooral een praatje met ons maken in de kroeg!

03:17 01/03/2017

Fantastische kroegavond: geschreven door twee sjaars

01/03/2017|

Beste kroegbezoekers en andere geïnteresseerden…

Geschreven door twee sjaars dames,

Toen wij half 11 binnen kwamen, was het buitengewoon gezellig. De avond begon met het “kutspel” (aldus Fabrice) Jenga Max.  De rest had net hun bodem pizza weggespeeld met een triopotje Beerpong. Voor de laatkomers werd er nog een potje Suicide Six begonnen, waar de zekere verliezers al gauw het slachtveld verlieten. Aan het eind van de avond bleef er toch weer het gewoonlijke overgezellige groepje over, dat de kroeg weer tip top ging maken voor de volgende kroegavond. Echter kon dit groepje nog van fantastische koude pizza genieten en een aantal te ongepasde naborrelspellen. En een super schittermagische escalatie.

Vurige groetjes,

SB ’17 en Waria & Tamara.

04:40 20/01/2017

Een week vol herinneringen

20/01/2017|

Tja, daar sta je dan. In een kroeg na de ALV van Board XXXI een lekker biertje te nuttigen tot dat iemand zegt: “Hé is beerpong een goed idee?” Tegen beter weten in zeg je dat het een top idee is. De rest is geschied. Men bleef tot laat en hebben heerlijk mogen genieten van wat Asterion te bieden heeft.

De dag erna dachten we het rustig te beginnen met een schappelijk potje Ganzenbar. Het spreekt voor zich dat niet iedereen zich het ganzenbarren nog kan herinneren, maar de mensen die dat nog wel kunnen, mogen terug blikken op een heerlijke avond. Een kleine delegatie durfden zich nog richting het Gat te verplaatsen na de naborrel wat achteraf geen goed idee bleek, maar ja… classic Gat.

Toen volgde de disputenactiviteit. Groepjes eerstejaars schanste zich een weg door de prachtige disputen heen om ze beter te leren kennen. Overal heeft men zich fantastisch vermaakt en zijn de sjaars met een prachtig beeld van hoe mooi een dispuut kan zijn richting huis gegaan.

Dan denk je, nou na drie dagen mogen we best even rusten, maar nee het Asterion weekje gaat gewoon door met wederom zware competities in het mooie Beerpong en Stresspong en een briljante Waegemakers die maar geen afscheid kon nemen van wat ooit van hem was. Net als de dienstdoende SB’ers die er nu last van hebben. Man wat hebben we genoten.

Iedereen bedankt voor de fantastische week met mooie herinneringen en de net iets teveel gedronken alcoholische versnaperingen.

Liefs,

Een gebroken Joore & Paulissen die van elk moment hebben genoten.

SB’16 ‘VO

04:18 11/01/2017

Kroegavond

11/01/2017|

Wat een avond dames en heren! Wat begon als een rustige avond met spelletjes als 30 seconds en perudo, eindigde in een heftige bierpongstrijd met enkele braakgevallen. Welgeteld twee, maar wel zo erg dat de wc vier keer schoongemaakt diende te worden. Al met al dus een zeer geslaagde kroegavond. De naborrel was vandaag druk bezocht en een groot succes. Het kSB heeft het fantastisch gedaan en heeft weer een stap dichter bij het SB-schap gezet. We zijn trots op ze en hebben vol vertrouwen in een mooi nieuw SB jaar.

Mensen bedankt voor het komen. Voor wie er niet was nog beste wensen. En we eindigen met een raadseltje,

“Wat is de overeenkomst tussen een vrouw die haar haar blondeert en een vliegtuig?”

Goeie antwoorden worden beloond op de volgende kroegavond.

Slaap lekker en Berend sterkte!

SB’16 ‘Vo!

06:09 23/12/2016

Pittige Pyjama Party

23/12/2016|

De sjaarcies pittige pyjama party is hard van start gegaan om half 10 met knappe mannen in heerlijke beha’s met kort pittige kapsels. Zij hebben de kroeg prachtig aangekleed met tweedehands beha’s zodat de hygiene was gedaald maar de gezelligheid een het feestgevoel veel gestegen werd. Op deze super drukke avond is een topfeest gevierd met veel biertjes en mixdrankjes en we zijn doorgegaan totdat de stroom uitviel. Het was een geweldige avond en vele vrienden zijn langsgekomen. Er is maximaal gefeest tot in de vroege uren en de Sjaarcie heeft een prachtig feest gegeven en is tot de naborrel erbij gebleven.

05:19 09/12/2016

Jaarclub Presentatie 8 december

09/12/2016|

Vandaag he, vandaag was fantastisch!

De sjaarsCie heeft zijn thema bekend gemaakt de pittig pyjama party beloofd en top feest te worden wees er vooral bij. Pittig Pittig Pittig Pyjama Pittig Pittig Pyjama Party. De themesong gaat ongeveer zo, wil je al meezingen? Wij al wel. Dus kom ook vooral tijdens deze party, maar ondanks dat je je pyjama aan hebt moet je niet zomaar in slaap vallen, het is namelijk ook een party. Ken je die pyjama bananen show nog? Ongeveer zo maar dan rode dingen in plaats van gele dingen.

Sintertaste is ook langs geweest met zijn pieten snoep strooien en de kleine kindjes lokken.

Twee nieuwe jaarclubs presenteerde jaarclub weegschaal zich, en daarna jaarclub windmolens! Ongelofelijk