Logboek

/Logboek/
14:19 19/08/2017

Klusvakantie Update #14

19/08/2017|

Eindelijk was het zo ver. We konden de spiegel ophangen. Het was een heel karwei. De hulptroepen van boven werden ingeschakeld, iedereen ging even plassen en dan is het beginnen. Eerst de spiegel verhuizen van de kapstokken naar achter de bar, wat al een heel karwei op zich was. Er werd twee componentenlijm op de plaat gesmeerd en we hebben met zes man de spiegel op zijn plaats gezet en toen was het vasthouden. Gezellig met z’n zessen op een stukje van 2 meter een spiegel tegen de muur aan drukken. Misschien hadden we allemaal eerst even deo moeten spuiten want het was wel erg wam… 30 minuten later konden we eindelijk handje voor handje loslaten. Met drie mensen nog even extra vasthouden ter controle terwijl er een latje onder de spiegel werd geschroefd. En dan komt het aller spannendste deel, het definitief loslaten. Maar het ging goed en hij hangt nog steeds! Het is wel een enorm apparaat. De laatste delen moeten er nog op maar toen was de lijm op… dus dat komt later. En nu maar hopen dat die niet naar beneden komt als we weg zijn.

Naast spiegels hebben we natuurlijk nog veel meer gedaan. We hebben alle podiumblokken terug de kroeg in gedragen, de boot weer opgebouwd, de speakers weer opgehangen en de plinten afgemaakt. We zijn weer lekker productief bezig geweest dus. Als we dit tempo volhouden gaat het misschien wel goed komen voor de Kick-In.

14:03 18/08/2017

Klusvakantie Update #13

18/08/2017|

Nog steeds zijn we we bezig met een hele hoop lieve klussers om de achterbar op tijd af te krijgen. Het pullenkastje is gebouwd en bijna klaar om in de verf te kunnen. Ook zijn we bezig de bovenplaten te maken en te schilderen. De deurtjes staan allemaal in hun eerste verflaag en er wordt hard gewerkt om de spiegels te kunnen bevestigen. Het gaat dus goed.

Fabrice en Jasper zijn goed bezig de plinten te leggen zodat de vloer mooi afgewerkt wordt. Wel hebben de heren bij het bevestigen van de plinten het weten te presteren dat ze drie betonboren gesloopt hebben. De boren kwamen roodgloeiend en gesmolten terug uit de muur. Misschien is het beton wel gewapend… Dat zou best nog wel eens kunnen.

Zo gebeuren er tijdens het klussen toch nog een hoop leuke dingen. Dit zijn wel de momenten die weer goede energie meebrengen zodat iedereen er weer lekker tegenaan kan. Dat hebben we zeker nog nodig voor de laatste paar dagen. Ondanks dat we heel dicht bij zijn moet er stiekem toch nog een hoop gebeuren. Het aftellen is nu begonnen. Tellen jullie mee?

23:13 16/08/2017

Klusvakantie Update #12

16/08/2017|

Het gaat lekker snel nu. De grote PC-kast is bevestigd, de achterplaten voor de spiegels zijn ingehangen en het glazenkastje staat te stralen op de achterbar. Alleen mist het daadwerkelijke glas nog. Het ziet er prachtig uit. De vorm waar we al weken hard voor werken is nu goed te zien. En wat zijn we er blij mee! Het is een erg leuk karwei. Toch kan er niet met veel mensen tegelijk gewerkt worden omdat de ruimte dat niet toelaat achter de bar. De oplossing? Met 11 mensen toekijken hoe twee mensen balken aan de muur bevestigen, stukken uit de lambrisering boven de achterbar zagen met een cirkelzaag en ondertussen af en toe bitjes verliezen in balken. Dat is toch wel handig voor het ambitieuze SB dat de hele bende ooit uit elkaar gaat slopen. De bitjes hebben we al voor ze achtergelaten want die kunnen nergens meer heen.

Ook de lekbladen passen erg mooi. Met 2 millimeter speling is het toch wel heel strak ontworpen en gebouwd. Wat wel jammer is, is dat één van de vier lekbladen geen ronde gaatjes maar kruisjes heeft. Dat was wel een rare verrassing. Nu maar hopen dat dat toch nog ingeruild kan worden. Hebben we zo ons best gedaan om alles netjes te krijgen, zijn de lekbladen net blokkendozen waar je vroeger altijd het driehoek door het ronde gat wilde rammen. Dat zal het tappen zeker een stuk creatiever maken maar dat is toch niet helemaal wat we voor ogen hadden.

De plinten zitten allemaal strak in de lak en zijn klaar om aan de muur gemonteerd te worden. Als we een stukje vrije muur kunnen vinden gaan we daar snel mee beginnen. Maar de muur komt al stukje bij beetje vrij doordat de koelkasten op hun plek staan en alle onderdelen van de achterbar langzaam verhuizen naar hun definitieve rustplaats in plaats van hun tijdelijke woonplek midden in de kroeg. Je kunt inmiddels ook weer redelijk veilig door de kroeg wandelen zonder dat je tegen alles aan loopt en al je kleren onder de verf zitten omdat veel objecten net geschilderd waren. Dat is ook wel weer prettig.

De komende dagen gaan we zorgen dat de kastjes ook mooie deurtjes krijgen, dat de enorme spiegel bevestigd wordt, dat het pullenkastje gebouwd wordt en dat het pullenrek weer zijn plek kan innemen. Kortom, er is nog een hoop te doen voor de Pré Kick-In BBQ. Hebben jullie al zin om de nieuwe achterbar te komen bewonderen?

Natuurlijk moet er na dit soort drukke werkdagen even lekker nageborreld worden waar er lekker gelachen kan worden en ons biertekort weer even kan worden aangevuld. Wat is het toch mooi om SB te zijn.

15:28 14/08/2017

Klusvakantie Update #11

14/08/2017|

Na het vele verven is het nu tijd om de bar op te bouwen. Het blad is gelakt en de kasten zijn al een eerste keer gepast. Ze moeten nog een beetje afgewerkt worden, dus ze kunnen nog niet echt op hun plek komen te staan, maar van het eerste beeld hebben we al even kunnen genieten. Het prullenbakkenkastje is in elkaar gezet en doet zijn werk uitstekend. De kastdeurtjes staan in de verf, zodat deze bevestigd kunnen worden zodra ze droog zijn. Het begint nu weer aan te voelen als een achterbar als je de kasten op het blad hebt staan.

De gammaman is ook wezen helpen. Zo hebben we toch nog professionele hulp. Of toch niet? Het was maar iemand die de kleren van een gammaman geleend had. Maar het idee was zeker leuk!

Ook zijn de plinten binnen. Maar die konden natuurlijk niet binnen zijn voor de stadspoorten sluiten, dus moesten we ze helemaal ophalen bij de TempoTeam. Ging keigoed! Het was een prettige wandeling, lekker in het zonnetje met heel veel starende mensen. Alsof ze nog nooit hout gezien hadden… Maar misschien waren wij wel gewoon rare mensen. Dat is ook nog een optie natuurlijk. De plinten gaan we mooi in de lak zetten, zodat ze al het bier dat ze te drinken krijgen kunnen weerstaan.

12:24 12/08/2017

Klusvakantie Update #10

12/08/2017|

Wachten, dat is wat we nu veelal aan het doen zijn. Wachten op het drogen van de verf, wachten op het drogen van de lak, wachten op de laatste bestellingen en vast nog veel meer wachten. Wel hebben we de afgelopen dagen weer vooruitgang geboekt. Het stalen frame en de koelkasten zijn binnen en ze passen prachtig, dat was een hele geruststelling. Ook zijn de gloednieuwe koelkasten heel mooi en shiny! Veel beter dan de oude lekkende koelkasten.

Ook zijn alle achter- en onderplaten voor zover als kan bevestigd aan de kasten en wordt er gewerkt aan de bovenplaten. En verder kunnen we nu alleen nog maar wachten tot de lak droog is. Dan kunnen alle kasten op het barblad en kunnen we alles monteren zodat het echt weer op een achterbar gaat lijken.

Het rustiger hebben is ook een voordeel. Dan is er wel tijd voor, je raad het nooit… Bier drinken! We kunnen nu toch wel iets later zijn de volgende dag 😉 Er wordt dus gezellig samen gekookt,  gegeten en daarna lekker gedronken. Tijdens en borrel ga je natuurlijk beerpongen want als bernd er is, dan moet er gebeerpongd worden. Aangezien de Kadmostafel een beetje volgebouwd staat met de statafels moest er toch maar uitgeweken worden naar het domein van Alpha. Waar Alpha zegevierde. Je merkt duidelijk dat we de kroeg lang niet open is geweest. Er moet maar snel weer geoefend worden. Hebben jullie ook zoveel zin in de beergames van de Kick-in? Dan moeten we onze skills maar weer verbeteren.

 

20:40 08/08/2017

Klusvakantie Update #9

08/08/2017|

Alle kastjes zijn af en bijna alles staat volledig in de laatste verflaag. De kastjes onder het barblad zijn inmiddels aan de muur bevestigd en kunnen nergens meer heen. Nu het echt vast staat wordt het werkelijk, we zijn aan het opbouwen! Als het lunchtijd is om een uur of 4 en er geen messen gevonden kunnen worden bedenkt Mick de meest efficiënte manier om toch zijn broodje te kunnen snijden. Gewoon de zaag pakken dus. Iedereen lacht, het is ook wel een heel mooi tafereel en vrij typerend voor deze klusvakantie. Als er bijvoorbeeld geen hamer gevonden kan worden voldoet een cola fles en voor het aftekenen van hout worden vaker pennen gebruikt dan potloden want die zijn altijd kwijt. Zo denkt iedereen lekker creatief voor de snelste en beste oplossing voor problemen.

Natuurlijk moest er ook nog voetbal gekeken worden tussendoor want het nederlands elftal staat nou niet bepaald vaak in de finale van een groot toernooi. De AEGEE-laptop werd van kantoor getoverd wat met internetkabels spelen, de beamer gaat aan en ja hoor: wij konden kijken via een live stream. In de stad waren ook veel mensen op de been die ook allemaal in cafe’s en op het Wilminkplijn aan het kijken waren. Als er gescoord werd hoorde je het geschreeuw en het gejoel van buiten terwijl bij ons de aanval nog niet eens begonnen was. Toch wisten we dat er gescoord zou gaan worden, maar wij moesten door de vertraging van de verbinding nog een minuut wachten tot ook voor ons de bevestiging er was dat er gescoord werd door de Nederlandse vrouwen. Zo bleef het in ieder geval spannend tot het einde. Europees kampioen. En weer door met klussen.

Het barblad moest er toch een keer op. En daar gingen we dus weer mee aan de slag. Toen het blad werd uitgepakt kwamen we tot een onaangename ontdekking. Het was een prachtig blad, maar wel onbehandeld. Dat was wel even een domper. Het moet dus nog gelakt worden en lakken kost tijd. Veel tijd. Gelukkig hebben we die tijd nog wel in het proces zodat we optijd klaar zijn, maar het was wel even slikken. Nu weer met goede moed verder. De kroeg is opgeruimd en stofvrij gemaakt, er is lak gehaald en we zijn gelijk begonnen met lakken. Om toch even een indruk te kunnen geven hoe het er ongeveer uit gaat zien hebben we het blad wel even uitgetest en de muziekkast geplaatst. Het ziet er echt gaaf uit vinden wij zelf. Hopelijk jullie ook. Wij gaan de komende dagen dus het barblad lakken en als we weer een stapje verder komen zullen jullie weer een nieuw stukje proza kunnen lezen.

22:18 05/08/2017

Klusvakantie Update #8

05/08/2017|

Het is al weer even geleden sinds de laatste update. Druk druk druk, dat zijn we zeker op het moment. De bouw van de achterbar gaat voorspoedig. Het zijn nu nog enkel losse stukjes maar het begint echt wel voor te krijgen. Alles moet uiteraard nog mooi in de verf. Zo worden overal verfstations gebouwd zowel binnen als buiten om zo veel mogelijk planken, platen en kastjes tegelijk te kunnen verven en dan is het wachten tot alles droog is en je het zelfde proces nog twee keer kan herhalen. Alle onderdelen krijgen zo een mooi likje verf. Soms is het echt nog een uitdaging om de verf op de kastjes te krijgen. Vervelende hoeken waar je liggend amper bij komt. Zo liggen de dames op de grond om overal een mooi egaal laagje verf aan te brengen. Je kan het natuurlijk ook makkelijker doen door de kast eerst te laten drogen en dan om te draaien maar wat is daar nou de uitdaging van? Ja wij weten het ook niet meer zo goed. Wij zijn nu vooral heel trots op het huidige resultaat en vooral dat de kastjes ook nog allemaal waterpas zijn! Daar gingen we tenslotte voor en het is gaaf om te zien dat door al het harde werk dit nu ook echt lukt. Het barblad zal nu snel gemonteerd worden op de inmiddels klare kastjes, zodat ook de bovenkant van de bar gebouwd kan worden. We hebben er zin in! Als het zo ver is zullen de foto’s en de avonturen die we beleefd hebben met het installeren uiteraard verschijnen in update #9.

13:30 02/08/2017

Klusvakantie Update #7

02/08/2017|

Wat kan er in drie dagen een hoop gebeuren. Maandagochtend kwam al het hout binnen, nou ja of het al het hout is dat moet uiteraard nog blijken. Met een totaal gewicht van over de 400 kilo is een klein bos bij ons voor de deur geleverd. 5 meter lange balken die maar net de kroeg in te krijgen waren en enorme platen waar alle planken uitgezaagd waren. Alles stukje voor stukje naar binnen. Dan begint het toch echt wel te kriebelen. Nu kunnen we pas echt aan de slag. Helemaal voorbereid met vier boormachines, een afkortzaag, de cirkelzaag, de Borat, de Tarzan en nog veel meer apparatuur met zoals je ziet rare bijnamen, waarvan we soms niet eens weten hoe die dingen nou in het echt heten, kunnen we aan de slag. Alles afmeten op de millimeter nauwkeurig en zagen maar. Dat uiteraard ook met uiterste precisie. De vloer achter de bar is opgehoogd en helemaal klaar om de nieuwe achterbar te dragen. Ook zijn van alle balken die in de verschillende kastjes van de achterbar thuishoren op maat gezaagd, gelabeld, in pakketten aan elkaar getaped en genummerd. We lijken net IKEA. Wat ontzettend leuk is het om eindelijk bezig te gaan met een leuk team van mensen. Iedereen die de hele dag bezig is mee te denken en mee te helpen met alle klusjes die gedaan moeten worden. Jullie zijn echte helden! Als de bouwpakketten klaar zijn kan natuurlijk het echte bouwwerk beginnen. 

Erg leuk om te zien dat iedereen zo gemotiveerd is om precies te werk te gaan en zijn of haar beste beentje voor te zetten. Dat is tenslotte erg belangrijk als je aan het einde de bar waterpas wilt hebben. Iedereen neemt automatisch een plekje in in het proces dat hem of haar goed ligt. Zo kwamen Ilse en Evelien ons helpen met het verven van de kastjes, hebben Bernd, Chris en Jasper kastjes in elkaar gezet, heeft Danique alle balken op maat gezaagd en de IKEA pakketten in elkaar geknutseld, is Thomas bezig alle financiën goed op orde te houden en is een nieuwe begroting aan het maken voor komend jaar en zijn Lianne en Troelen bezig geweest de laatste dingen voor de achterbar te plannen en wat ontbrekende delen uit te tekenen zodat dat nog bijgehaald kan worden bij de bouwmarkt. Zo doet iedereen waar hij of zij goed in is en houd iedereen plezier in wat gedaan moet worden. We hadden wel gehoopt dat het zo zou gaan maar het moet altijd nog maar weer blijken dat het dan ook daadwerkelijk zo gaat. Een prettige ongedwongen sfeer waarin iedereen hard aan het werk is om dit project samen met ons af te krijgen voor de Kick-In begint.

Natuurlijk moet er ook gegeten worden. Zo hebben Shannon en Annemiek voor het hele klusteam gekookt op kantoor. Met 11 man hongerig aan tafel kunnen aanschuiven en eens een avond niet Snekkies of ander afhaalvoedsel te hoeven eten is wel heel erg fijn. Bedankt dames! Kortom, het gaat goed het is gezellig en we hebben nog steeds goede moed.

00:51 31/07/2017

Klusvakantie Update #6

31/07/2017|

De afgelopen dagen is het erg rustig geweest. We hebben veel opgeruimd en veel voorbereid voor het echte werk wat maandag gaat beginnen. Evelien en Danique hebben gezorgd dat alle muren schoon gemaakt en geverfd zijn. Jasper, Fabrice en Jorn zijn bezig geweest de toog weer passend te maken vanwege het verschil in hoogte van de vorige vloer. Troelen is bezig geweest met het lichtplan en het netjes maken van alles wat er nu al ligt. Rick is druk bezig met het lassen van een frame voor om de koelkasten. Ook zijn Breedveld, Moes en Bernd uiterst nuttig bezig geweest. Zij hebben er namelijk voor gezorgd dat alle nietjes uit de deurposten en de deuren van de WC verdwenen zijn. Nu ook de nieuwe nietbalken hangen aan het plafond kan er weer rustig geniet worden zonder dat alle nietjes terugkaatsen op de 1000 andere nietjes die al op dat zelfde plekje geplaatst waren. Een hoop kleine maar toch hele nuttige klusjes dus.

Ook hebben we alles opgeruimd zodat er genoeg werkruimte is om de achterbar te bouwen. Je kunt nu weer de vloer zien! Ondanks dat we nu een aantal rustige dagen hebben gehad hebben wij ontzettend veel zin in de drukte die nog gaat komen. Door de zeer positieve werkhouding van iedereen kan er leuk gegrapt en gegrold worden en blijft de sfeer uitstekend. Wij willen alle klussers nogmaals heel erg bedanken dat jullie zoveel werk verrichten om samen met ons dit gave project aan te gaan!

23:54 28/07/2017

Klusvakantie Update #5

28/07/2017|

De kroeg is wel heel kaal zo zonder achterbar. Dat ging toch wel iets sneller dan verwacht! Binnen 2 dagen was de complete achterbar verdwenen in plaats van de week die we er voor berekend hadden. Met een hoop enthousiaste mensen hebben we de achterbar laten verdwijnen. De constructie was erg koppig dus soms moesten er wat breekijzers aan te pas komen om de klus te klaren. We misten de achterbar wel heel erg dus daar is een mooie oplossing voor gevonden. De koelkasten zijn de nieuwe achterbar geworden, alleen dan aan de andere kant van de kroeg. Het is helemaal ingericht als een waar kroegkantoor! Met drank, Fris, een computer en een heuse telefoon. Maar we hebben altijd nog een tap waar uiteraard nog ons geliefde Grolsch uit blijft stromen.

Ondertussen druppelen beetje bij beetje de bestellingen en de nieuwe onderdelen van de achterbar binnen zodat we kunnen beginnen aan het herstel van de puinhoop. Maar voor nu staat alles mooi in dozen in het midden van de kroeg gestald. Toch is het wel even wennen. Ineens lijkt de ruimte veel kleiner.

Wel is het leuk om zo’n grote klus aan te pakken. Zo vind je ook zomaar flessenpost die door ‘De Heren van Toen’ achtergelaten zijn voor de volgende vinders, De Heren van Nu, die weer zo’n groot project aan gaan. Een mooie Traditie. Zo zitten er op veel meer bijzondere plekken in de kroeg post voor de volgende vinders. De Heren van Toen waren destijds het sociëteitsbestuur samen met de medevinders die vaak oud sociëteitsbestuur zijn. De Heren van Toen plus één Dame uit het jaar 2002 waren met net zo’n grote onderhoudsbeurt bezig als wij nu en wensen ons veel sterkte met het project. Dat is nog eens leuk dat er jaren geleden al nagedacht werd over het motiveren van de volgende avonturiers. De Heren van Toen uit het jaar 2008 hadden hele andere intenties, zij gingen op een speurtocht naar de beroemde post. Zij slaagden erin de flessenpost te vinden en ook hun brief achter te laten. Zo kan dat natuurlijk ook. Zoeken, zoeken, zoeken, niet teveel slopen maar toch slagen in de missie. Toch is de intentie van de heren uit 2002 wel leuker. De laatste brief is nog van niet zo gek lang geleden. Het jaar 2015 door de Heren van Toen plus één Dame. Zij waren bezig met het verschuiven van verschillende relikwieën en stuiten op het huidig bekende ‘archief’, waar zij net als de heren uit 2008 de post wisten te bemachtigen. Nu is het aan ons. De Heren van Nu plus twee Dames hebben nu de eer om de post te beantwoorden en deze voor de volgende generatie achter te laten die weer besluiten de achterbar grondig aan te pakken. Wie zal de volgende vinder zijn?