Sociëteitsbestuur 2020februari 2020 - februari 2021

Bjorn van Braak

Praeses et BCP

Geen foto beschikbaar.
Geboren:Als een jongetje op 2000-01-01 in Doetinchem
Studie:Advanced Technology
Generatie AEGEE: 2018
Functie:Praeses et BCP

Wij nemen graag even de tijd om u voor te stellen aan onze Praeses, heer van Braak. Deze kleine, schattige en enthousiaste toezichthouder zorgt ervoor dat elk gesprek vlot zijn gang gaat en iedereen aan bod komt. Als onderhandelaar brengt hij altijd een rustige sfeer en maakt van elke situatie een win-win, zonder poes-pas of gedraai rond de bron van het gesprek. Daar heeft hij ook wel de nodige mensen kennis voor, uiterst belangrijk als BCP zijnde. Maar laat je niet in de maling nemen door zijn vriendelijkheid, een win-verlies gelegenheid is ook een tafereel die hij vaak afdwingt met zijn neus voor weddenschappen. Op het ene moment zit je op te scheppen over de snelheid waarmee je een jenever race voltooid, op het andere moment sta je daar opeens op het veld rondjes te draaien, maar zo staat deze competitieve man soms zelf ook wel eens op velden waar hij zichzelf misschien liever achteraf niet had gezien. Gelukkig is het niet heel moeilijk om (als verliezer) onder de weddenschap uit te komen gezien zijn geheugen. Dit maakt hem wel altijd zeer aanwezig, hij weet wat hij wil en hoeft niet te veel piekeren. Het kan soms wel even duren voordat de beste man aanwezig is gezien zijn liefde voor feesten, dansen en voornamelijk slapen. Zijn nuchtere en impulsief houding is zeer handig in het doorhakken van keuzes. Aan de andere kant zorgen zijn mede-SB’ers ervoor dat beslissingen niet altijd te impulsief gemaakt worden en dat niemand ze kan vergeten, de perfecte dynamiek dus. Oja en laten we vooral niet vergeten dat de heer van Braak ook deze geweldige website voor ons up-to-date houdt. Hier zal hij met liefde alle polls opzetten. Kijk er dus vooral niet van op als deze beste man weer een als beste uit de verf komt, want hij heeft zelf alle touwtjes in handen.

Soraya Buls

ab Actis et Interpres

Geboren:Als een op 1999-01-01 in Oldenzaal
Studie:International Business and Management
Generatie AEGEE: 2018
Functie:ab Actis et Interpres
Geen foto beschikbaar.

Onze Buls, Mevrouw de Ab-actis om alles in de gaten te houden en te zorgen dat er niks wordt vergeten. Op het oog lijkt ze erg schattig maar vergis je niet, ze kan je dag heel erg moeilijk maken. Met haar functie weet ze precies wat er binnenkomt en zorgt ze dat overal een stok achter de deur komt. Iedere notulen kom je er weer achter nieuwe dingen die je toen hebt geroepen. En heb je alweer een deadline voor dat actiepuntje. Naast intern alles op orde te houden gaat Buls ook over de afhuur van de kroeg. Ze weet precies wanneer welke groep komt en zorgt dat het SB alles op orde heeft om Asterion zo goed mogelijk te laten zien. Met oog voor de klant zoekt ze een geschikte datum en regelt zo snel mogelijk bevestigingen. Deze meid laat er zeker geen gras over groeien en zit er bovenop. Dit is één van haar vele top eigenschappen. Enfin, ze houdt het SB dus in de gaten, ze zorgt dat de kroeg opengesteld kan worden voor externe activiteiten. Maar ze doet nog meer. Het klinkt misschien als een kleine taak maar dat is het zeker niet. Buls zorgt ervoor dat iedereen op de hoogte is van wat er nou eigenlijk allemaal gebeurt in Asterion. Is er weer eens een gaaf feest, komt er een nieuw en uniek biertje op de tap of is het gewoon een supergave activiteit in Asterion dan zorgt Buls ervoor dat iedereen ervan af weet, zodat iedereen mee kan doen natuurlijk. Maar goed ze doet dus haar taken maar ze is ook heel erg gezellig, zolang ze je aardig vindt. Meestal is dat geen probleem. Ze kan met iedereen overweg en daarvoor hoeft ze niet eens een druppel alcohol op te hebben. Deze meid zal je niet snel betrappen op dronken zijn, ondanks dat dit maar 2 shotjes nodig heeft. Ze vermaakt ze altijd prima zonder, maar als ze dronken is dan gaan de armen omhoog en wordt er flink gedanst. Zonder oog te hebben voor wat er nog om haar heen gebeurt heeft ze de beste tijd. Met haar in het SB zitten is een waar privilege.

Sander Peters

Quaestor et Musicie

Geen foto beschikbaar.
Geboren:Als een jongetje op 1998-01-01 in Brummen
Studie:Mechantronica
Generatie AEGEE: 2018
Functie:Quaestor et Musicie

De heer Peters zal het komende jaar de baas zijn over het geld. Hierdoor weet hij precies waar al het geld aan uitgegeven wordt. Geen enkele incasso of declaratie zal aan hem voorbij gaan. Als je geld van hem nodig hebt kan je heel aardig gaan doen, maar als hij een besluit heeft genomen staat dat vast en is hij niet om te kopen. Voor deze taak zal hij veel tijd op het kantoor moeten doorbrengen. Hier zal hij ook genoeg tijd besteden aan het irriteren van andere mensen op kantoor, bijvoorbeeld met zijn valse gezang of snedige opmerkingen. Als MusiCie zal Peters voor een goede sfeer zorgen. Dit doet hij door middel van de juiste muziek en lichten tijdens kroegavonden en feesten te kiezen, of te laten kiezen door andere mensen. Wanneer de juiste muziek aan staat krijgt iedereen ook de mogelijkheid om van zijn bijzondere en eigenaardige dancemoves te genieten. En als hij ziet dat jij niet aan het dansen bent, wilt hij jou best zijn dancemoves leren. Verder is Peters iemand die precies weet wat hij wilt en heeft hij een duidelijke menig die hij niet snel zal veranderen. Ondanks zijn vele zure opmerkingen is hij stiekem toch heel erg lief en zal hij je altijd helpen wanneer nodig. Maar wanneer hij iets van je wilt weten of je beter wilt leren kennen, zal hij je ondervragen totdat hij het antwoord heeft dat hij wilt. Met zijn kennis over geld, goede muziek smaak, aparte dancemoves en zure opmerkingen zal Peters een waardige toevoeging worden aan het SB.

Danielle ten Velde

Mercator et Aedilis

Geboren:Als een op 1999-01-01 in Deventer
Studie:Biomedische Technologie
Generatie AEGEE: 2017
Functie:Mercator et Aedilis
Geen foto beschikbaar.

Daniëlle ten Velde zal als Mercator niet alleen hete goedjes in flessen meenemen, ze brengt ook altijd een bron van warmte in haar persoonlijkheid mee (ook al zegt ze het zelf het vaak koud te hebben). Deze jonkvrouw geeft met haar vrolijke staat een open omgeving. Met deze openheid, vrolijkheid en warmte is ze een grote aanwinst bij elke vergadering, zeer geschikt als Aedilis dus. Als contactpunt voor commissies, disputen en jaarclubs zal ze altijd een optimistisch beeld meegeven van het SB. Maar deze vrolijkheid is niet voor alles goed, zo zal je haar niet de muziek moeten laten kiezen als je een avond van veel te blije K3 sfeer wil voorkomen. Naast haar positieve houding heeft ze ook een zeer goede werkhouding. Deze harde werker kan veel tijd en energie ergens in steken als ze het waardig acht. Ondanks deze werkdrang heeft ze niet altijd alle focus erbij. Je zult haar vaak kunnen betrappen op het afdwalen van haar gedachte en het niet compleet aanwezig zijn. Waar deze dagdromen over gaat zal niemand weten, maar somber zal het niet zijn. Misschien is ze niet altijd even mentaal aanwezig, maar als ze de volgende ochtend niets te doen heeft kun je op haar fysieke aanwezigheid altijd wel rekenen. En als ze erbij is, is dat ook meteen tot de naborrel. Ze houdt gewoon simpel weg van een feestje en de sfeer die de mensen creëren.

Gyan Lamers

Retentio et Paracentis et Acquisitor

Geen foto beschikbaar.
Geboren:Als een jongetje op 1998-01-01 in Utrecht
Studie:Technische Natuurkunde
Generatie AEGEE: 2018
Functie:Retentio et Paracentis et Acquisitor

Lamers had voor het begin van zijn SB jaar al grootse plannen voor zijn kroeg, Asterion. Als retentio zal hij dan ook de kroeg laten stralen. Alhoewel hij weinig kluservaring zegt te hebben, wist alle namen van het gereedschap uit z’n kop. Een hamer, zaag en De namen van elk gereedschap weet hij ook al uit z’n kop met zijn favoriet Borat, mini me, maar vooral mega me. Kortom de kroeg wordt een plaats waar je u tegen kan zeggen onder de leiding van Lamers. Alhoewel Lamers geen krachtvoer(vlees) eet is hij in de onderhandeling ijzersterk. Deze meester in de onderhandel kunsten is altijd goed gekleed alsof hij de koning op elk moment kan gaat ontmoeten. Daarnaast is hij er niet vreemd van om op een vreemdeling af te stappen als dit hem baat. Dit maakt hem perfect voor de rol Acquisitor. Tevens is Lamers standvast is zijn principes en zal met deze eigenschap zorgen dat elke maand een rechtvaardig taprooster wordt gestuurd. Tijdens zijn diensten is hij niet geschuwd om iemand aan te spreken op zijn wangedrag. Maar als men zich naar behoren gedraagt is hij ook zeker de bangste niet om zijn moves op de dansvloer te laten zien.