Sociëteitsbestuur 2017februari 2017 - februari 2018

Danique Jansen

Praeses et BCP et Aedilis

Danique Jansen
Geboren:Als een op 1996-04-26 in Steenderen
Studie:Chemie
Generatie AEGEE: 2014
Functie:Praeses et BCP et Aedilis

Graag stel ik u voor aan onze enthousiaste mevrouw de Praeses, onze enige echte, unieke Danique Jansen. Zij is de spil in ons web, onze rots in de branding, de vrouw die ervoor zorgt dat wij elkaar lief blijven hebben en samen een nog gezelliger bestuur vormen. Zij loodst ons door de vaak ellenlange bestuursvergaderingen, waarbij een beetje gezellig afdwalen tussen alle serieuze punten absoluut een vereiste is. De aandacht moet er zijn op de juiste momenten! Wel weet deze al dan niet subtiele Praeses dit goed te proportioneren, waardoor de vergaderingen nog wel to the point blijven. Een kwaliteit die alom gewaardeerd wordt. Naast Praeses heeft ons bezig bijtje nog een aantal andere functies. Zo vertegenwoordigt zij ons bij de BCP vergaderingen, waar ze laat zien dat zij als geen ander haar mannetje kan staan en als een ware SB’er vecht voor de belangen van Asterion. Hetzelfde geldt voor haar functie als Aedilis, waar ze met al haar ervaring binnen de vereniging tips geeft aan commissies en ervoor zorgt dat alle activiteiten gewoon niet te vergeten gaaf worden. ‘s Ochtends moet je echter niet zo veel van Danique verwachten, dan ligt ze over het algemeen te ronken in haar bedje. Dan is ze, zoals ze het zelf zo mooi verwoordt, niet te genieten. Maar vergeet dit vooral en zie alle oh zo amusante dingen aan Danique. Door haar positieve instelling en enthousiasme is ze een geboren Praeses die altijd in is voor een borrel, naborrel of een feestje. Zolang het maar na één uur ‘s middags is. SB’17 ‘VO!

Lianne Cecile Tolboom

ab Actis et Interpres

Geboren:Als een op 1996-05-21 in Amersfoort
Studie:Technische Geneeskunde
Generatie AEGEE: 2014
Functie:ab Actis et Interpres
Lianne Cecile Tolboom

Misschien wel de nummer twee in anciënniteit, maar de nummer één in lengte van klein naar groot natuurlijk. Laat haar grootte je niet in de maling nemen, want ze is misschien wel de meest enthousiaste SB’er van de ploeg. Onze eigenwijze ab Actis is niet alleen heel hard aan het notuleren tijdens de vergadering, maar ook druk bezig met het afleiden van het verhaal, zodat we lekker 20 minuten bezig zijn met lachen. Hoewel ze dit niet notuleert... Ze is zeker tijd aan het rekken om het notuleren bij te houden, we hebben je door Lianne! Notuleren is niet het enige wat mevrouw Tolboom doet, ze is ook onze lieve vrolijke Interpres. Jeetje wat houdt Lianne van het geschreven woord, ze is maar aan het typen en typen en typen. Oké je snapt het wel, ze typt maar door. Ik denk dat haar laptop binnenkort aangifte gaat doen van misbruik. Ja zo erg is dat. Ze is altijd op de hoogte van wat in de mail komt en wil altijd wel een kijkje nemen voordat je een mailtje verstuurt. Klein maar krachtig, Lianne houdt niet alleen van taken van haar eigen functie maar vindt het ook leuk om de Retentio uit te hangen. Doodleuk begint ze met een schroevendraaier lekker dingen los te draaien. Pas later komt ze erachter dat het helemaal niet had gehoeven, maar dat maakt niet uit want het is wel gelukt. Fanatieke Lianne is helemaal klaar voor het SB jaar van haar leven, maar zijn haar mede SB’ers klaar voor Lianne en alles wat ze in petto heeft? Oh oh oh… SB’17 ‘VO!

Thomas Christiaan Derks

Quaestor

Thomas Christiaan Derks
Geboren:Als een jongetje op 1996-03-20 in Amersfoort
Studie:Advanced Technology
Generatie AEGEE: 2014
Functie:Quaestor

Wie zegt dat SB‘17 bestaat uit enkel robuuste individuen, heeft Thomas nog niet gezien. Tijdens de wissel waren het niet de dames die makkelijk naar buiten geduwd werden, nee, Thomas werd zonder al teveel moeite naar buiten danwel de wc’s in gebonjourd. Zijn postuur weerhoudt hem er echter niet van om zijn mannetje te staan. Al de eerste donderdag na de wissel maakte hij enkele externen duidelijk wie er nou daadwerkelijk de leiding had. Met zijn vaak gevatte opmerkingen die toch erg nuttig zijn, brengt hij gauw een lach op je gezicht, wat erg prettig is tijdens een ellenlange vergadering op een zondagavond. Met geld spelen zal één van zijn vaste bezigheden zijn als Quaestor het komende jaar, hier hebben wij alle vertrouwen in. De lol die hij heeft in het Quaestorschap is ongekend. Naast Quaestor is Derks ook de ICT-verantwoordelijke dit jaar. Niet dat hij bijster veel verstand heeft van programmeren en dergelijke, maar in elk geval meer dan de rest van het bestuur! Ben je met deze man op de naborrel, dan hoef je niet eens te vragen wat hij wil drinken. Dat is namelijk standaard, en ongeveer de enige binnen de vereniging die het drinkt, een Fuchsia. Waarom precies dit drankje? Dat zal ik je vertellen. Ten eerste zit er cassis in (cassis is super lekker, waarom wordt dat zo weinig gedronken?). Ten tweede zit er natuurlijk alcohol in, alcohol is man’s best friend, right? En ten derde is Thomas’ levensstijl een beetje als de naam van het drankje. Hij drinkt een Fuchsia en geeft geen fucks ja. Wat een mop. Dankje. Een mop van kwaliteit, net als Thomas als SB’er. SB’17 ‘VO!

Jasper Jochem Peetsma

Mercator et Acquisitor

Geboren:Als een jongetje op 1997-03-17 in Sneek
Studie:Creative Technology
Generatie AEGEE: 2015
Functie:Mercator et Acquisitor
Jasper Jochem Peetsma

Jasper is een energieke, gezellige, vrolijke jongeman die wij er graag bij hebben. Hij weet je altijd wel goed te stemmen. Dit niet alleen, Peetsma weet altijd wanneer hij een muziekje op moet zetten en deze slaat altijd aan. Tenzij het de wissel playlist is, want dan drijven de herinneringen van vis weer boven. Over dingen die naar boven komen moet je niet vergeten dat Jasper ook de langste van is van ons SB en toevallig staat hij altijd naast het kleinste bestuurslid, onze lieve Lianne. Dus kort of lang gezegd (did you see what i did there), is Jasper een lange gast. Ondanks dat Jasper de jongste is van het bestuur heeft hij in zijn tijd bij de vereniging al veel meegemaakt. Helemaal aan het begin van zijn AEGEE carrière heeft hij een jaarclub gevormd. Deze is echter al snel in rook opgegaan. Maar dit schroomt hem niet om actief te blijven bij de vereniging. Hij heeft zich vrij snel aangesloten bij een dispuut die zichzelf ook wel helden noemen. En een held dat is meneer Peetsma zeker! Na anderhalf jaar bij de vereniging heeft Jasper zeker een hoop geleerd en de beste keuze ooit gemaakt. Namelijk zich te voegen bij SB ‘17! Binnen dit bestuur was al snel duidelijk wat Jasper zou doen. Hiermee start hij de traditie van een Kadmoot op de functie Mercator. Want hé wat drie keer achter elkaar gebeurd is een traditie! Of hij dit zelf nou het leukste vond of dat anderen hem dit zeer geadviseerd hebben *gedwongen kuch kuch* zullen wij nooit weten. Maar dat hij dit met veel plezier doet is wel gebleken! Hij is nu al dikke vriendjes met de Klok en alles wat wij nodig hebben wil hij hier wel bestellen. Hier is hij altijd erg creatief mee, van bier tot vuilniszakken, Jasper regelt het. Over creativiteit gesproken weet Jasper het voor elkaar te krijgen de mooiste meesterwerken te maken tijdens de vergaderingen op de agenda’s. Helaas zal zijn talent nooit ontdekt worden aangezien de agenda’s na afloop versnipperd worden, muahaha Maar wij zullen het zeker niet vergeten. Dit alles maakt Jasper een geweldige SB’er en een ware held. Proost op onze kleine grote man! SB ‘17 ‘VO!

Fabrice Tshilumba

Retentio et Paracentis et MusiCie

Fabrice Tshilumba
Geboren:Als een jongetje op 1996-05-17 in Leiden
Studie:Advanced Technology
Generatie AEGEE: 2015
Functie:Retentio et Paracentis et MusiCie

Als laatste van dit SB stellen we u voor aan Fabrice, of zoals mensen hem waarschijnlijk kennen, King Mufasa. Als een trotse leeuw waakt hij over Asterion alsof het zijn koninkrijk is. Dit koninkrijk kent hij als geen ander, vandaar ook dat hij dit jaar de functie Retentio zal vervullen. Hij zal zorgen dat Asterion er mooi uit blijft zien en dat alles blijft werken. Tijdens het klussen komen dan allemaal termen voorbij zoals Mini-me en Tarzan, waar de rest van het SB met grote ogen en een open mond bij staan te kijken. Gelukkig weet Fabrice het allemaal, dus dat scheelt. Als Paracentis heeft Fabrice de leiding over de bar. Hij zorgt dat er altijd tappers zijn om kroegbezoekers te voorzien van drank. Maar het liefst tapt hij natuurlijk zelf. Nou ja, niet per se tappen maar meer mixjes maken, want dat kan deze man als geen ander. Zonder moeite verzint hij nieuwe combinaties waar de rest nooit op zou zijn gekomen. Er is zelfs al een nieuw mixje naar hem vernoemd, de Breezy, wat zeker een aanrader is. Als Fabrice niet achter de bar staat, staat hij op de dansvloer. Daar kan je hem herkennen aan zijn kekke dancemoves en zijn vrolijkheid, waardoor hij iedereen mee laat dansen. Ook als hij dienst heeft, geniet hij van een feestje en staat hij te dansen bij de deur. De dag dat Fabrice bij Asterion is en niet vrolijk is, moeten wij nog meemaken. Ook tijdens vergaderingen vindt Fabrice de perfecte combinatie van gezelligheid en serieus zijn telkens weer. En dat hij dan geen schoenen aan heeft, dat vindt niemand erg. SB’17 ‘VO