Sociëteitsbestuur 2015februari 2015 - februari 2016

Evelien Allegonda Johanna van Genugten

Praeses et BCP et MusiCie

Evelien Allegonda Johanna van Genugten
Geboren:Als een op 1993-01-29 in Eindhoven
Studie:Technische Geneeskunde
Generatie AEGEE: 2012
Functie:Praeses et BCP et MusiCie

Gaat u staan voor Mevrouw de Praeses! Commandant Van Genugten, zoals ze inmiddels bekend staat binnen het SB, zal komend jaar als voornaamste taak hebben haar drie mannen aan te sturen. Gelukkig is Evelien zelf ook de beroerste niet en staat ze altijd klaar om haar handen uit haar mouwen te steken of om iemand te helpen. Wordt er in de handen gewreven bereid je dan maar goed voor! Of niet, want onze praeses wrijft regelmatig in de handen. Dat Evelien dit jaar de belangrijkste positie binnen het bestuur op zich zou nemen stond buiten kijf. De kleinste binnen het SB met de grootste functie, salueren wij commandant-generaal van Genugten. We zijn wel allen blij dat zij de stomme en vaak ronduit vreselijke grappen van haar medebestuurders wel kan waarderen. Als er een uitdaging op haar pad komt gaat Evelien deze zeker niet uit de weg. Als Praeses staat ze zeker haar mannetje tussen de rest van het SB. Nu moet u niet denken dat ze geen lieve kant heeft, ieder die een knuffel nodig heeft kan er een krijgen. Hiernaast behartigt Evelien ook nog de belangen van Asterion in de BCP. Dat onze Praeses naast het op orde houden van de zaken van ons aller weet ze hier en daar ook nog tijd vrij te maken voor het schaatsen. Waar onlangs nog een nieuw diploma werd behaald voor het draaien van de mooiste rondjes op het ijs! Naast het draaien van rondjes op het ijs draait ze ook bij de MusiCie. Dat Evelien dit ook onder haar hoede zou nemen is geen verrassing, wat er toe leidt dat ze ook regelmatig in das Boot te vinden is. Ze zorgt hiermee dat het moraal tijdens de feestjes hoog gehouden wordt door de oorstrelende klanken die de speakers verlaten. SB '15 'Vo!

Joeri Massa

ab Actis et Aedilis et Paracentis

Geboren:Als een jongetje op 1993-08-02 in Nijmegen
Studie:Civiele Techniek
Generatie AEGEE: 2012
Functie:ab Actis et Aedilis et Paracentis
Joeri Massa

Dit is de stillere van het stel, maar wanneer hij iets zegt doet hij het in ieder geval wel goed! Wanneer je op een vergadering namelijk echt een goede grap wil horen, moet je naar deze man luisteren. Iedereen is dan ook even verbaasd voor het echte lachen begint. Dan al niet over de soort grap dan wel over uit welke hoek deze komt. Zijn functie als ab Actis lijkt hem goed te vallen. Rustig achter zijn laptop alles noteren wat iedereen te zeggen heeft. Nu moet u niet denken dat hij geen inbreng heeft, integendeel! Als Joeri achter een punt staat blijft hij voet bij stuk houden. Sommigen noemen het koppig of hardnekkig anderen noemen het eigenwijs of halsstarrig. Gelukkig weet hij zijn punt altijd met goede argumenten te bekrachtigen waardoor er menig SB'er van mening veranderd. Als knapste van het SB staat hij ook graag in de kroeg te shinen, liefst bij de deur om de dames binnen te laten. Het enige waar het deze man nog aan ontbreekt is enige Massa, maar dat komt dit jaar waarschijnlijk wel goed. Mocht je Joeri aantreffen in de kroeg dan kun je bij hem altijd aankloppen voor een goed gesprek of advies. Zijn doordachtzaamheid is iets waar weinig mensen over beschikken en een goede discussie gaat hij ook niet uit de weg. Deze communicatieve vaardigheden zullen zeker van pas komen bij zijn functie van Aedilis. Al met al kijken we uit naar een fantastisch jaar met deze bestuursgenoot SB '15 'Vo!

Elco Hermannus Bernardus Veldhof

Quaestor et Retentio

Elco Hermannus Bernardus Veldhof
Geboren:Als een jongetje op 1993-02-11 in Bornerbroek
Studie:Werktuigbouwkunde (HBO)
Generatie AEGEE: 2012
Functie:Quaestor et Retentio

Pas uit, kijk op voor de beer. Speciaal uit Bornerbroek komen stormen om ons SB te versterken. Gevreesd om zijn imposante verschijning. Dit is echter niet het enige waarom Elco gevreesd wordt: zijn woordgrappen zijn zo mogelijk nog gevaarlijker dan de jongen zelf. Net zoals zijn blik wanneer iemand anders slechte grapjes probeert te maken. Hard van buiten, zacht van binnen. Waar Elco van buiten een grote vent is, heeft hij het karakter van Elmo. Lief en met geen kwaad in de zin probeert hij ons waar mogelijk te helpen met de meest zinvolle dan wel onzinnige onderwerpen. Als klap op de vuurpijl blijkt Elco ook een fantastische imitatie te hebben van zijn grote voorbeeld: Elmooo. En alle avonturen die Elmo beleefd zou deze man rechtstreeks uit zijn duim kunnen zuigen. Geef onze Elco 1 beginzin en er wordt meteen een A4tje aan tekst uitgepoept. (Dit heeft u waarschijnlijk al mogen meemaken wanneer u het logboekstukje over onze wissel hebt gelezen.) Al voor we SB waren was deze man al fan van de penningmeester biertjes. Dit ene jaar uit zijn leven is iets minder bier misschien toch wel beter. Als Quaestor zijnde houdt hij dan namelijk meer pieken over om andere gave dingen mee te doen. Bijvoorbeeld om stuk te slaan aan klussen. Want naast al deze dingen is deze man toch wel erg handig met zijn handjes. Beunen kan deze man als de beste en je moet echt niet proberen iets te veranderen in de kroeg zonder daar eerst deze pietje precieze man over in te lichten. Alhoewel, pietje precies wanneer het hem uitkomt. Want als Elco ergens KLAAR mee is, is hij er ook klaar mee. En zal hij veel fuckjes verliezen totdat het klaar is en hij okjes kan zeggen. Als retentio is onze Elco dan ook echt in zijn element. Het liefst spendeert hij elke dag en nacht in de kroeg, is het niet om te klussen danwel om te waken over zijn territorium (#bierdrinkon). Nog iets waar deze man goed in is, zijn biertje met huid en haar verslinden in twee slokken, alhoewel slok? Hap slik weg. Ok doei. SB '15 'Vo!

Bernd Lok

Mercator et Interpres et Aquisitor

Geboren:Als een jongetje op 1993-11-01 in Zutphen
Studie:Technische Bedrijfskunde (HBO)
Generatie AEGEE: 2012
Functie:Mercator et Interpres et Aquisitor
Bernd Lok

De man van vele contacten en het ontvluchten van lichamelijke arbeid. Tijdens de schoonmaak al vriendjes aan het worden met de buurman en diverse andere random bezoekers waarmee hij ook een uurtje schoonmaak ontloopt. Twee vliegen in 1 klap. Deze communicatieve vaardigheden gaan dit jaar nog van groot nut blijken voor de stichting. Onze praatjesmaker neemt namelijk de taak van interpres voor zijn rekening. Voor Bernd geldt de bekende quote 'I will always choose a lazy person to do a difficult job... because, he will find an easy way to do it' -Bill Gates- als geen ander. Want dat wat hij doet, doet hij goed. Binnen korte tijd verschenen er geavanceerde excel-sheets waarmee wij diensten gemakkelijk inroosteren kunnen. Zijn functie als mercator neemt hij heel serieus, ook hier wordt technologie ingezet om te bepalen wat er ingekocht moet worden. Vele jaren aan inkoopdata werden gedigitaliseerd om hier een voorspelling door te laten maken. Hierdoor hoeft onze Bernd minder te doen. Liever één keer veel moeite, dan wekelijks weinig moeite. Lachen doet dit olijke mannetje ook vaak, al is het dan om zijn eigen vieze grapjes. Zijn lach werkt echter wel aanstekelijk zodat wij daar in ieder geval wel vrolijk van worden. Voor Bernd geldt over het algemeen: Geen mooier vermaak dan leedvermaak. Als iemand van ons lijdt weten we in ieder geval dat nog 1 iemand lol heeft. Oftewel, met deze jongeman in het SB is dit jaar één ding zeker: aan flauwe grapjes en aan vele praatjes geen gebrek! Deze zachte knuffelbeer blijkt ook iemand om op te leunen. Dan niet figuurlijk, in ieder geval wel letterlijk. Want lekker knuffelen wil onze Bernd altijd wel en hij vindt het dan ook niet erg wanneer zijn zelf geproduceerde kussens misbruikt worden. SB '15 'Vo