Sociëteitsbestuur 2013-Imaart 2013 - februari 2014

Mick Alexander van der Vegt

Mick Alexander van der Vegt
Geboren:Als een jongetje op 1993-07-26 in Utrecht
Studie:Technische Informatica
Generatie AEGEE: 2011
1e half jaar:Mercator et Aedilis
2e half jaar:Praeses et Mercator et Acquisitor

Het verdelen van de functies binnen lichting 13-I was geen enkel probleem. Vanaf het begin was het duidelijk dat Mick zijn zinnen had gezet op de functies Mercator en Aedilis en als Mick ergens zijn zinnen op zet, dan is er slechts nog een minieme kans dat iemand hem van zijn plan af kan zetten. Met grote vastberadenheid werkt deze jongen zich door het leven. De eerste demonstratie van zijn kundigheid als Mercator en Aedilis vonden reeds plaats op uur 0 toen er ingekocht en gepland moest worden voor de schoonmaak na de wissel. Had hij er iets langer de tijd voor gehad, dan hadden we van te voren tot op de minuut af geweten hoe de schoonmaak zou verlopen. Laat iemand nu nog maar beweren dat mannen niet kunnen plannen! Met Mick verantwoordelijk voor de inkoop als Mercator zal Asterion niet snel zonder voorraad zitten. Met een gestructureerde aanpak en een feilloos overzicht die een Informatica student betaamt, zal een tekort aan drank nooit aan zijn aandacht ontsnappen. Hoewel de studie Technische Informatica niet direct bekend staat om zijn sociale studenten, zal je bij Mick nooit de plank misslaan als je op zoek bent naar een gezellig gesprek. Moet er een mening gevormd worden over welk onderwerp dan ook, Mick gaat de discussie nooit uit de weg. Als Aedilis zullen zijn communicatieve vaardigheden goed tot zijn recht komen en zal hij ongetwijfeld zijn ei kwijt kunnen en hopelijk zo zijn bijdrage kunnen leveren aan menig geslaagd feest. 13-I 'Vo!

Matthias Joachim Winter

Geboren:Als een jongetje op 1991-02-01 in Amersfoort
Studie:Gezondheidswetenschappen
Generatie AEGEE: 2011
1e half jaar:ab Actis et Paracentis
2e half jaar:ab Actis et Paracentis
Matthias Joachim Winter

Mathijs is een rustige, beschaafde en weldenkende vent. Zelfs als hij tijdens de wissel door de kroeg gesmeten wordt lijkt het op het alsof deze Amersfoortse jongeman alles onder controle heeft. Tijdens het maken van de functieverdeling bleek ook al snel dat ab Actis voor Mathijs de juiste functie was. Vooral het notuleren is op zijn lijf geschreven: rustig in een hoekje opschrijven wat iedereen te zeggen heeft. Maar dan moet u niet denken dat hij geen inbreng heeft! Als de nood het hoogst is, iedereen met de handen in het haar zit of de man met de hamer toeslaat kan Winter, met een paar doordachte woorden, de rust terug brengen. Door zijn schappelijke houding werkt Mathijs zelden iemand tegen zich in het harnas. Zijn redelijke aanpak en modieuze haardos komen dus ook goed van pas bij de tweede prachtige functie die hij op zich genomen heeft. Aan zijn Paracentisschap weet hij goed invulling te geven. Zeggen de tappers af of is er last minute eentje extra nodig? Met zijn overtuigende spraak en goede looks kan Mathijs binnen enkele minuten nieuwe tappers regelen. Ook zijn visie over de toekomst van Het Tappersgilde is veelbelovend. Op tijd komen is voor deze harde werker wel een klein issue. Kleding keurig gestreken (natuurlijk exclusief de mouwen), maar wel 20 minuten te laat stormt deze jongeman onze vergadering binnen. Ja, het AEGEE-kwartiertje kan volgens hem wel wat opgerekt worden. Dat we zonder hem beginnen vindt hij dan uiteraard geen probleem. Zo makkelijk is hij dan ook wel weer. Onbaatzuchtig als hij is kan deze jongen zichzelf makkelijk aan de kant schuiven. Zo is het ook dat de heer Winter louter uit plantaardige stoffen is opgebouwd. JA! U hoort het goed. Hoewel deze woeste vent er zeer mannelijk uitziet heeft hij ook zijn gevoellige kant. Hij eet namelijk geen vlees. Gelukkig neemt hij bij het frituren dan ook genoegen met de kaassouflees. Na de bovenstaande lofrede is het duidelijk dat Mathijs Winter een aanwinst is voor dit SB. Maar naast zijn duidelijke kwaliteiten als SB'er is het ook nog eens een vent waar goed mee te praten valt. Als u op een rustige dinsdag avond de kroeg binnenwandelt en daar een jongen met prachtige looks en een nog mooiere rode das ziet staan, maak dan gerust een praatje. Verwacht geen overvloed aan woorden. Winter is een man van weinig woorden, maar veel inhoud. 13-I 'Vo!

Martijn Lieuwe Rutgers

Martijn Lieuwe Rutgers
Geboren:Als een jongetje op 1992-05-13 in Haarlem
Studie:Scheikundige Technologie
Generatie AEGEE: 2011
1e half jaar:Retentio et Musicie
2e half jaar:Retentio et BCP et Aedilis

Na een kort overleg was het duidelijk: Martijn gaat het eerste halfjaar de functies Retentio en Musicie vervullen. Minder kort was de schoonmaak die na de wissel volgde. Tijdens de schoonmaak liet Martijn zien goed het overzicht te kunnen houden en daadkrachtig te handelen, twee eigenschappen die de kroeg met zijn functie als Retentio zeker ten goede zal komen. Daarnaast wist hij met zijn gemaakte studentikoze schoonmaak playlist het moraal hoog te houden. De gave te weten welke muziek wanneer goed is laat zien dat de functie Musicie op zijn lijf staat geschreven. De bekende bestuurdersbuik zal Martijn niet krijgen want aan de wijze spreuk 'hardlopers zijn doodlopers' heeft Martijn geen boodschap. Zo liep hij laatst nog rustig even de 10km tijdens de marathon van Rotterdam. En alsof hardlopen niet al veel te veel beweging is blijkt Martijn ook nog fanatiek tennisser te zijn! Als zijn tappersarm dit maar niet in de weg gaat zitten! Naast zijn vaste functies probeert Martijn ook op andere manieren het kroegbezoek zo leuk mogelijk te maken! Zo is hij samen met Chris gestart aan een queeste naar nieuwe mixjes. Vele zijn al voorbijgekomen, redelijke goede zoals 'de mandarijn' maar ook de meest verschrikkelijke eindbazen als 'de verliezer' en 'de Play-doh' zijn verslagen in deze zoektocht. De perfecte nieuwe mix is nog niet gevonden maar er is nog een heel jaar te gaan, dus wie weet komt die nog! Tot slot moet toch het volgende nog even besproken worden, het haar! De goudblonde bos die veel vrouwenharten sneller doet slaan! De oplettende kroegbezoeker zal ontdekken dat Martijn twee stijlen kent. Staat Martijn casual in de kroeg dan hangt het haar er semi nonchalant bij maar! Zodra de das om gaat wordt het potje gel tevoorschijn gehaald en gaan de haartjes strak naar achter. Maar laat je hierdoor niet intimideren, ook al staan de haartjes naar achter, het blijft de vrolijke goedlachse kerel die iedereen kent! 13-I 'Vo!